Задържаха рекордно количество прекурсор за амфетамин в Свиленград

Конфискуваното количество APAAN е 940 кг за около 100 000 лв.
8 апр 2014 15:46, Анисия Иванова
3
Задържаха рекордно количество прекурсор за амфетамин в Свиленград
Задържаният прекурсор в Свиленград. Снимка: Агенция "Митници"

Служители на митницата в Свиленград откриха и конфискуваха рекордно количество APAAN - прекурсор за производство на амфетамин.

Задържаното количество е рекордно - 940 килограма с цена близо 100 000 лева. От  Агенция "Митници" съобщават, че това е най-голямото количество APAAN, задържан някога от българските митнически служители.

Прекурсорът бил открит в български камион, пътуващ от Турция за България. По документи товарният автомобил превозвал водоразтворими багрила. При проверката митническите служители установили, че в камиона са натоварени пет различни вида стоки.

Едната от тях била в необозначени бидони, пълни с прахообразна субстанция с бледожълт цвят. Поради съмнение, че превозваните вещества се различават от декларираните, от тях е била взета проба, която е била изследвана в Централната митническа лаборатория.

Резултатите от лабораторния анализ са показали, че веществото е APAAN - прекурсор за производство на амфетамин. Количеството е достатъчно за производството на 150 000 000 таблетки амфетамин, отбелязват от пресцентъра.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на митницата в Свиленград под наблюдението на окръжната прокуратура в Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
ссср преди 10 години
Опала Боко и Доган останаха сега пак ще пият кафе в кърджали с Местан и другата седмица идва нова пратка от турция !!!!
2
0
 
9
 
! Отговори
д преди 10 години
Ее, като не е премиер и го няма Цвък да прави чадъри. Едно е да заловиш *** с цигара мара, а това е по-друго. Бойко може и да се ядоса.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами сега? Как Боко ще готви?