Оставете ме, не знам какво съм извършил!

Пламен Петров, пребил детето си до смърт, остава в ареста
Обновена: 7 яну 2015 17:07 | 23 апр 2014 17:29, Камелия Цветанова
128
Оставете ме, не знам какво съм извършил!
Пламен Петров в Окръжния съд в Русе. Снимка: БТА

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста 38-годишния Пламен Петров, обвинен за убийството на седемгодишната си дъщеря Пламена.

Още по темата
Мярката за неотклонение беше гледана в късния следобед днес, а решението може да се обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

"Оставете ме. Реално погледнато, не знам какво съм извършил, знам донякъде. Имам много малко спомен. Съжалявам. Може да не съм бил прав тогава, но туй се случи, назад не може да се върне", каза преди началото на съдебното заседание Пламен Петров, цитиран от БТА.

На въпрос какво го е провокирало, той заяви, че няма да отговори и че "всичко е написано по документи".

По време на съдебното заседание стана ясно, че на Петров е назначена психологическа експертиза. Адвокатът му каза пред съдията, че Пламен Петров е обяснил, че не се чувства добре - здравословно и психически.

В дома, когато е станал побоят, освен Пламен Петров, жена му и двете деца, е имало и друг мъж. Той е бил разпитан и е привлечен като свидетел по делото.

Срещу Пламен Петров е повдигнато обвинение за квалифицирано убийство по чл. 116, ал. 1 от Наказателния кодекс.Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда от 15 до 20 години затвор или доживотен затвор.

Както Dnes.bg писа, 38-годишният Пламен преби до смърт дъщеря си навръх Великден.

Според медицинската експертиза детето е издъхнало в резултат на побой, нанесен с тъпи предмети, удари с ръце и ритници.

Кървавата драма се е разиграла в апартамента на Пламен Пенчев, втората му жена и двете му дъщери. Семейството е живеело в общинско жилище в блок "Мура" на русенския кв. "Здравец".

Бащата сам закарал момиченцето в местната болница в неделя, където лекарите констатирали смъртта и сигнализирали в полицията. По-късно задържали 38-годишния родител на детето. По-малкото дете, което е на четири години, е под полицейска закрила, а социалните започнаха проверка по случая.

Оказа се, че въпреки че съседите са знаели, че Пламен малтретира децата си, никой от тях не е подал сигнал в отдел „Закрила на детето“, нито в полицията.
 
Починалата Пламена била първокласничка в близкото до дома й ОУ "Васил Априлов", а от училището твърдят, че не е имало индикации за насилие над детето.

През 2011 г. майката на двете момиченца се е развела с Пламен, защото я е биел и доброволно му предоставила правото да се грижи за момичетата, защото не е имала доходи, с които да ги издържа.
Пламен е безработен. Той бил пенсиониран по болест, като според решение на ТЕЛК не трябвало да полага труд, който да го напряга психически.

38-годишният русенец е получавал социални помощи за първокласник, за отопление и месечно подпомагане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
20
 
! Отговори
Милена преди 9 години
Ето,заради ей такива *** трябва да има смъртно наказание!!! Дано умре в най-големи мъки! Днес гледах майката по нова телевизия-не мога да разбера каква майка си,щом изоставяш децата си!!!! Про положение,че тоя я е млял от бой! Дори да нямаш какво да ядеш,какво е това сърце,което ти дава сили да изоставиш децата си! Имам две дъщери и напоследък само лоши новини за убити и пребити деца-откачам при мисълта,че децата ми могат да не са до мен!
15
0
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 14Не е лош и агресивен тоя *** на снимката викаш? Теб май наравно с тоя трябва да те затворят в панделата доживот.
14
0
 
9
 
! Отговори
Gestapo преди 9 години
Такива да се кастрират по рождение!
13
29
 
0
 
! Отговори
Timofei преди 9 години
познавам бегло мом4ето нее лош или агресивен истината е 4е много ама ужасно много хора в България са в това положение и вината нее тяхна няма какво да го съдят него ами вси4ките *** в парламента те са виновни за тва за грешките на индивидан основна заслуган има обществото!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! и в отговор на този под мене мом4ето едва ли знае кво е русосил
12
1
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 4Този не е луд. Когато е убил момиченцето си е бил на поне 7-8 ракии. Затова и не помни впрочем. Като съчетаеш с тях и агресивния му характер по природа и ей го на резултата.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знае ли, не знае ли...!!!!Мръсно ***. Имам дъщеря, която преди два дни направи седем годинки. Само при мисълта, че може нещо лошо да й се случи полудявам. А туй нещо на снимката да си пребие детенцето до смърт...Чувствал се бил зле. Такива като тебе в някои държави ги разстрелват...зле се чувствал той...
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, имало е още 2ма възрастни и не са го спрели! Голям кошмар са били последните минути на това дете! Горкото!
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Погледнете бездушието на другите 2ма, не са реагирали, не са го спрели , скотове. да осъдят и тях.
8
0
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
дарвин рулира
7
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още вчера (преди да го видя) ви казах :очаквайте безработен *** - русофил ...така се и оказа !
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а майката и другия мъж в къщи какво са правили - сеир ли са гледали?
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много чудно как му се е навила втората жена след като е пребивал първата... май в Бг жените са изперкали тотално
4
7
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 9 години
Този е луд, личи му по погледа! Категорично е луд!
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива трябва ги кастрират........ да нямат деца.
2
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само заради такива *** трябва да върнат смъртната присъда...жалко за невинното дете:((
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последния 9 кръг на ада най-големите грешници дето страдат вечно!Така те категоризира класика !Да кажа друго ще е винаги по-малко от това каквото си ти!