Пипнаха над 10 000 броя летни чехли менте на Лесово

Стоката пътувала от Турция за Молдова
29 апр 2014 11:57, Анисия Иванова
7
Пипнаха над 10 000 броя летни чехли менте на Лесово
Задържаните фалшиви чехли. Снимка: Агенция "Митници"

Митничари откриха голяма количество фалшиви летни чехли на Лесово.

Голямото количество от 10 970 чифта дамски и мъжки кожени чехли били с фалшифицирано лого на световноизвестни марки, съобщиха от Агенция "Митници“.

Иззети са 6350 чифта дамски чехли с имитационно лого на "Chanel", 2300 чифта мъжки с подправено лого на "Adidas", 2000 чифта с логото на "Puma" и 320 чифта с логото на „Lacoste".

Фалшивите стоки са открити при щателна митническа проверка на ТИР с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Изпращач на стоката е фирма от Истанбул, Турция, а получател е фирма от Молдова.

При проверката на камиона не са открити недекларирани стоки, но от фигуративното и словестно обозначение на марките върху посочените летни чехли, митническите служители преценяват, че вероятно се касае за фалшификати. За случая са уведомени официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

Други три опита за контрабанден внос на летни чехли и спортни летни обувки пресякоха митническите служители на митнически пункт Малко Търново през последните дни. При щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция през Малко Търново два туристически автобуса с румънска и с турска регистрация и на лек автомобил с българска регистрация са иззети недекларирани 839 чифта дамски, мъжки и детски чехли, кецове и сандали. 129 чифта от тях са с фалшифицирано лого на пет световноизвестни марки.

Съставени са три акта за нарушение на Закона за митниците срещу двама чуждестранни и един български гражданин и също са сезирани правопритежателите на съответните търговски марки.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
6
 
! Отговори
оа преди 9 години
eй дайте ги на бедните на пенсионерите а не да ги унищожавате това е безумие !!!
5
0
 
2
 
! Отговори
shady преди 9 години
Фалшификатите да бъдат унищожени ! По принцип всеки може да си прави каквито иска чехли и дрехи (стига да са безопасни де), ама да не слагат лога на световноизвестни марки на тях, без да са официално оторизирани от съответната марка.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vsichko tursko e mente
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Йовщев браво Цецо така се бори престъпност а ще си играят полицаите с дилърите на дрога , с проститутките , с продаващите на без бандеролни цигари кога ще почнете да ги ловите и тях или те са колеги и са недосегаеми
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
opredeleno e rabota na ivo andonov
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО и какво ще не са платили достатъчно и сега полицаите лятото с чехли без пари