Можем ли да спрем хората да се бият и убиват вкъщи?!

Лазаров видя добър знак в спада на битовата престъпност с 12%
Обновена: 13 май 2014 17:10 | 13 май 2014 17:10, Веселина Йорданова
60
Можем ли да спрем хората да се бият и убиват вкъщи?!
Светлозар Лазаров. Снимка: архив, БулФото

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров определи като добро начало данните за спад на битовата престъпност с 12%.

„Определено не съм доволен, не ме удовлетворява, но 12% на пръв прочит са един добър знак. Предстои ни много работа това да стане устойчива тенденция”, коментира той, цитиран от „Фокус“.

Още по темата
Лазаров беше категоричен, че ако някой иска да извърши престъпление, няма кой да го спре.

„Няма власт над оная глава, която е готова сама да се отдели от раменете си. В случая е важно да има превантивен ефект, да има полицейско присъствие с оглед създаване на предпоставки за разкриване и обективно разследване на съответното престъпление, бързо и справедливо наказание“, разясни той.

Главсекът поиска от медиите да посочат населено място или страна без престъпления „да почерпя опит от тях и да го приложим в България и като приключи работата ми в МВР, да отида да живея там“.

"В крайна сметка можем ли да спрем някого да върши престъпления?! Можем ли да спрем хората да се бият вкъщи, да се убиват в домовете си, да трепят децата си? Тук нещата опират и до възпитание, манталитет. Много се опасявам това вече да не влезе в графата „народопсихология”, защото много зачестиха случаите", коментира още той.

Лазаров съобщи, че е възложил да се планира по-широк спектър от мерки заради последните случаи.

„Посегателството над близкия, в семейството, са неща, за които едва ли МВР е виновно, че се случва. Днес имаме убийство в "Столипиново". Двама братя се скарали, единият утрепал другия. Какво да направим? Разкрито, но накъде вървим, какво правим? Това са много сериозни въпроси за обществото”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Можем ли да спрем хората да се бият и убиват вкъщи?!Maloumnici napravete zakon za chastnata neprelosnovenost. Ako nekanen *** ti vlezne v doma imash pravo da go ubiesh.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лазаров бърка резултата и пак бърза да се хвали.Битовата престъпност се е увеличила с 12%,а той го казва обратно.На тези статистики никой не вярва,особено когато всеки ден медиите показват поредните репортажи с множество от хора,които разказват за грозните сцени,преживени от тях.Жертвите на грабеж,често придружен и с насилие,вече не са само по селата,а и в градовете,защото престъпниците стават и повече,и по-нахални Не им пука ни от полиция,ни от жандармерия.МВР не може да се справи.Съвсем ясно е
48
1
 
7
 
! Отговори
ТЦТЦ преди 9 години
умре *** дето фалеше сеги требе сам да се фали още преди да стане министор престопноста се уплаши фала на такива юнаци
47
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 9 години
Този искам да го осиновя.Поне половината от кражбите чрез взлом изобщо не се заявяват в милицията родна.И на мен ми се е случвало.По моя личен опит-обран апартамент,вила,разбита кола 2 пъти,разкриваемост 0,ако милиционерите бяха доктори,смъртността щеше да е 100%
46
1
 
6
 
! Отговори
гитф преди 9 години
Осъавка!!!
45
2
 
7
 
! Отговори
koi? преди 9 години
кой забранява на българските граждани да имат оръжие .......ТОГАВА НЯМАШЕ ДА ГОВОРИШ ТАКАА. ВСЕКИ БАЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ИМА ПРАВО НА ОРЪЖИЕ .КОЙ НАЛАГА ЗАБРАНИ В ДЕМОКРАТИЧНО ОБЩЕСТВО???????
44
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е за съжаление главният секретар! Я си помислете какво ни донесе демокрацията? Вече имаме второ поколение чалга младежи и родители ! Имаме десетки университети бълващи безработни и неграмотни висшисти!2 000 000 трудолюбиви българи,живеещи в чужбина,работещи и подхранващи чуждите икономики!Кои останаха тука? Боко Тиквата е прав : Качеството на матряла е лошо и без големи шансове за нещо по-добро!
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най - скапания секретар в министерството!
42
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До това ни докара скпаната демокрация!
41
0
 
17
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 9 години
Какъв спад бе Лазаров, по селата избиха електората ви ?
40
1
 
11
 
! Отговори
Краси преди 9 години
Как има очи да се показва пред хората този безсрамник и некадърник-връзкар?
39
0
 
14
 
! Отговори
Кмет преди 9 години
Интересно от къде вземат данните за тези проценти. Явно от Марс. Излъгаха ,че полицаите от границата ще се върнат по селата където сега няма жив полицай заради този и началника му. Ама тъй е , като има чалъм да се краде ,защо да се бърза с оградата.
38
0
 
0
 
! Отговори
Съгласен преди 9 години
До Анонимен 36А , много правилно , подкрепям те на 1 000 000 %
37
2
 
7
 
! Отговори
варненка преди 9 години
днес по обяд, в центъра на Варна, на блока има градинка с пейка-на съседката-БАБА ЕЛЕНА младо момче без да си крие лицето Е ИЗДЪРПАЛО ЗЛАТНО ПРЪСТЕНЧЕ от ръката- не повече от грам -жената е на 70 години,плачеше от обида ,добре,че не и е счупил пръста-БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ НАМАЛЯЛА А...РАЙОН 2-О РПУ ВАРНА
36
0
 
3
 
! Отговори
gost преди 9 години
за бермудския триагалник вси4ките са един дол дренки стани да седна докато не семмисли за обикновенния 4овек все на това дереже 6те сме
35
0
 
12
 
! Отговори
икономист преди 9 години
Как за толкова години Българина не разбра , че управление на БКП-БСП-ДС е пагубно за Държавата. От 70 години лъжат и грабят хората. Преди 1989г. дадоха на хората да крадат от фабриките и ТКЗС-тата и с това необратимо развалиха морала . Същевременно на хората с висше образование заплатите бяха 105 лв. НА МЕСЕЦ. Сега е същото само, че му викат демократична кражба. След 1989г. ограбиха спестяванията на хората чрез фалшиви банки и 1 долар беше 3000 лв. Сега се чудя след всичко това как им вярват.
34
0
 
6
 
! Отговори
9 преди 9 години
Аз веднага казвам къде престъпността клони към 0-Сингапур и Дубай. А си съгрешил в Дубай отиваш в затвора,който е в пустинята и е без покрив,тоест изсъхваш от силното слънце.Айде отивай да живееш там.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Урко за пореден път демонстрира липсата на интелект!
32
1
 
5
 
! Отговори
ivan преди 9 години
Tozi nqma li prilika sus Ivan laskin?!
31
0
 
21
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Ей като гледам и слушам какви "данни" се вадят в дните преди изборите имам чувството, че вървим по пътя на Швейцария. Те затова ли почнаха да си купуват имоти тук.