Можем ли да спрем хората да се бият и убиват вкъщи?!

Лазаров видя добър знак в спада на битовата престъпност с 12%
Обновена: 13 май 2014 17:10 | 13 май 2014 17:10, Веселина Йорданова
60
Можем ли да спрем хората да се бият и убиват вкъщи?!
Светлозар Лазаров. Снимка: архив, БулФото

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров определи като добро начало данните за спад на битовата престъпност с 12%.

„Определено не съм доволен, не ме удовлетворява, но 12% на пръв прочит са един добър знак. Предстои ни много работа това да стане устойчива тенденция”, коментира той, цитиран от „Фокус“.

Още по темата
Лазаров беше категоричен, че ако някой иска да извърши престъпление, няма кой да го спре.

„Няма власт над оная глава, която е готова сама да се отдели от раменете си. В случая е важно да има превантивен ефект, да има полицейско присъствие с оглед създаване на предпоставки за разкриване и обективно разследване на съответното престъпление, бързо и справедливо наказание“, разясни той.

Главсекът поиска от медиите да посочат населено място или страна без престъпления „да почерпя опит от тях и да го приложим в България и като приключи работата ми в МВР, да отида да живея там“.

"В крайна сметка можем ли да спрем някого да върши престъпления?! Можем ли да спрем хората да се бият вкъщи, да се убиват в домовете си, да трепят децата си? Тук нещата опират и до възпитание, манталитет. Много се опасявам това вече да не влезе в графата „народопсихология”, защото много зачестиха случаите", коментира още той.

Лазаров съобщи, че е възложил да се планира по-широк спектър от мерки заради последните случаи.

„Посегателството над близкия, в семейството, са неща, за които едва ли МВР е виновно, че се случва. Днес имаме убийство в "Столипиново". Двама братя се скарали, единият утрепал другия. Какво да направим? Разкрито, но накъде вървим, какво правим? Това са много сериозни въпроси за обществото”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Лазаров видя добър знак в спада на битовата престъпност с 12%"Това означава само, че масово хора не подават жалби, а не, че престъпността намалява. Намалява само желанието на полицията да бъде в служба на обикновения човек.
9
1
 
24
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
МВР И ПРОКУРАТУРА ИМАТ ИНТЕРЕС ДА ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ,ЗАЩОТО ПОЛУЧАВАТ ПОДКУПИ ОТ БАНДИТИТЕ ,А АКО ГИ ВКАРВАТ В ЗАТВОРА ,ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД ,САМО НА ЕДНА ЗАПЛАТА !!
8
0
 
30
 
! Отговори
Петров преди 9 години
Как няма да намалеят,като едва ли се отчитат!По телевизията гледам как хората от село Мечка плачат и казват,че *** играят с кмета!И престъпленията продължават и ги обират за 60 стотинки!Ами само там ли е?Ако данните от престъпленията са реални - представям си какво чудо ще е!
7
0
 
30
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Нагла комунистическа пасмина
6
0
 
28
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Насилието е голямо и расте защото повечето виновни остават ненаказаниииииии господин Лазаров ...много ясно че не може да стоят полицаи в нас и да ме вардят постоянно да не набия някой в нас или убия .....ама ако знам че после 100% ще ям *** до живот дали ще посмея а ? А хората убиват за дребни битови глупости защото в тиквите им витаят "малки вратички" че все ще се измъкнат криво ляво
5
0
 
25
 
! Отговори
Homer преди 9 години
Къде го видя този спад бе, *** го кажи на хората от с. Мечка, от Добричко, където изчезват млади и здрави хора...Още да изреждам ли??? Ядосвам се на овцете в тази държава, тези които все още вярват на партии и месии. Ето на, алал да са ви, овце заспали!
4
1
 
26
 
! Отговори
Andreshko преди 9 години
Можете Г-н Гл. Секретар. Само трябва хората да живеят в по-нормална държава ... което очевидно е проблема от 1944 година до днес. Точно хора като Вас могат .... но трябва воля и борба истинска борба с престъпността и корупцията!!!
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи , преди година, който се самоубиеше, беше мъченик от управлението на герб, а тази година всички самоубийци са луди. Плоска комунистическа пропаганда.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Можете. Защото съм виждал как полицията реагира при домашно насилие. Правят се на луди. после съда се правят на луди. Чак като стане белята почва едно вайкане. Ама никога няма наказани за безотговорното си поведение, които са могли да предотвратят трагедиите!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За някой "хора" даже е желателно да се бия и убиват вкъщи. Ама как никой не иска да раздаде малко оръжие и алкохол в гетата. А другото с намаляването на битовата престъпност си е такава лъжа, че той май и сам не си вярва.