Футболен фен е задържан в полицията в Бургас

Мъжът оказал съпротива
Обновена: 15 май 2014 19:24 | 15 май 2014 19:17, Елка Василева
7
Футболен фен е задържан в полицията в Бургас
Снимка: архив, Булфото

Футболен фен е задържан в бургаско полицейско управление, съобщиха от МВР.

Около 16.00 часа две групи фенове на футболните отбори на "Ботев" -Пловдив и "Лудогорец" са били допуснати на стадион "Лазур" в Бургас, "за да разположат хореографията си" преди началото на мача, се посочва в съобщението.

Един от привържениците на пловдивския тим опитал да открадне пакет със знамена на конкурентния отбор. Служител на "Специализирани полицейски сили", ангажиран с охраната на срещата, предупредил мъжа да спре, той не се подчинил на полицейското разпореждане и побягнал.

Жандармеристът успял да го настигне и предприел действия по задържането му, но фенът оказал съпротива.

В това време десетина привърженици на същия отбор се насочили да го "спасяват". Втори служител на жандармерията отишъл да помогне на колега си. За да предотврати разрастване на напрежението, той извадил помощно средство /тейзър/ и предупредил групата да не се приближава. Тейзърът не е бил използван.

След задържането му Г.Б. /22 г./ от Пловдив е бил предаден на полицейски служители и отведен в бургаското районно управление. Ще му бъде съставен акт, а утре материалите ще бъдат докладвани в Районния съд - Бургас. Мъжът е известен и с предишни правонарушения, уточняват от сектор "Сигурност на спортните мероприятия" на ГД "национална полиция". Налагани са му административно-наказателни мерки за предишни нарушения на обществения ред по време на футболни срещи.
 


7
Още от
Спонсорирано съдържание