Футболен фен е задържан в полицията в Бургас

Мъжът оказал съпротива
Обновена: 15 май 2014 19:24 | 15 май 2014 19:17, Елка Василева
7
Футболен фен е задържан в полицията в Бургас
Снимка: архив, Булфото

Футболен фен е задържан в бургаско полицейско управление, съобщиха от МВР.

Около 16.00 часа две групи фенове на футболните отбори на "Ботев" -Пловдив и "Лудогорец" са били допуснати на стадион "Лазур" в Бургас, "за да разположат хореографията си" преди началото на мача, се посочва в съобщението.

Един от привържениците на пловдивския тим опитал да открадне пакет със знамена на конкурентния отбор. Служител на "Специализирани полицейски сили", ангажиран с охраната на срещата, предупредил мъжа да спре, той не се подчинил на полицейското разпореждане и побягнал.

Жандармеристът успял да го настигне и предприел действия по задържането му, но фенът оказал съпротива.

В това време десетина привърженици на същия отбор се насочили да го "спасяват". Втори служител на жандармерията отишъл да помогне на колега си. За да предотврати разрастване на напрежението, той извадил помощно средство /тейзър/ и предупредил групата да не се приближава. Тейзърът не е бил използван.

След задържането му Г.Б. /22 г./ от Пловдив е бил предаден на полицейски служители и отведен в бургаското районно управление. Ще му бъде съставен акт, а утре материалите ще бъдат докладвани в Районния съд - Бургас. Мъжът е известен и с предишни правонарушения, уточняват от сектор "Сигурност на спортните мероприятия" на ГД "национална полиция". Налагани са му административно-наказателни мерки за предишни нарушения на обществения ред по време на футболни срещи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
анонимен доброжелате преди 9 години
en.wikipedia.org/wiki/Heysel_Stadium_disaster
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма такава *** ***, като тази на мача от БП-Л, заради която намразих стадионите и не ходя на футболни мероприятия. Селянията и простотията идва от клубовете. Докато не започнат да ги глобяват с по 50000-100000 лева заради вандалските им прояви и да присъждат служебни загуби нищо няма да се промени. Не мога да си представя да отида на кино или театър и да ме замерят с бутилки да къртят столове и да палят. Бил съм в Германия и съм виждал всичко друго но не и такъв начин да изразиш емоции
5
2
 
1
 
! Отговори
до номер 3 преди 9 години
Агитката на Ботев е една най-лудите и верни не само в България, Бултрасите по нищо не отстъпват на ултрасите от Сърбия или Гърция.Ако си ходил или гледал поне един мач на Ботев,ще видиш, че стадиона ни или при гостуване, гостуващият сектор, винаги е пълен и сме едно цяло ултраси,жени,деца,семейства.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да му напукат чумберите сега в ареста
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A после се сърдят на Миролюба Бенатова, че ги наричала ***. Ами такива са. Колко трябва да си глупав, че с футболен отбор да аргументираш насилие, вандалстване и други противообществени прояви.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агитката на Ботев не са футболни фенове, а обикновени ***. После чудите ли се защо не виздате семейства с деца на футболни мачове?
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вкарайте го направо в панделатаНа такива *** НИКАКВА АВАНТА!!