Зам.-шефът на свиленградската митница с постоянен арест

Георги Георгиев пренасял наркотици "с особена дързост"
24 май 2014 18:17, Александър Попов
22
Зам.-шефът на свиленградската митница с постоянен арест
Полицията пред къщата на Георгиев. Снимка: Булфото

Заместник директорът на свиленградската митница Георги Георгиев остава в ареста за постоянно, реши Специализираният съд.

С мотива, че количеството от близо 967 грама амфетамин е особено опасно, съдът реши, че Георгиев може да извърши друго престъпление или да се укрие. В допълнение към мотивите да остави Георгиев в ареста, съдът анализира, че наркотици приемали основно хора под 18-годишна възраст.

Още по темата

Отново като мотив беше посочено и че с "висока дързост" зам.-директорът на митницата пренасял наркотиците защото имал възможност да минава през границата без да бъде проверяван.

Случаят на Георги Георгиев беше описан и като сериозно организиран и с добра подготовка, макар и прокуратурата да не посочва по поръчение на кого е действал зам.-директорът на митницата, пише БТА.
 
След съдебното заседание наблюдаващият прокурор Андрей Андреев коментира, че именно двамата служители на ДАНС, които са основни прокурорски свидетели, посочили, че Георги Георгиев е работил по поръчка на организирана престъпна група. Андреев не можа да отговори кои са участниците в тази престъпна група и посочи, че това подлежи на установяване.
 
Защитникът на задържания зам.-митнически директор коментира, че определението на съда е далеч от доказателствата и закона и допълни, че информацията, която се дава на медиите по случая и това, което има по делото са "различни филми".

При акцията на ДАНС, на 21 май, в служебния автомобил на Георгиев бяха намерени 967 грама амфетамин, които са били оценени на 30 000 лева.
 
Задържаният зам.-директор на свиленградската митница и адвокатът му могат да обжалват решението на съда от днес пред по-горната инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Krasimir преди 9 години
da gniii v zatvora toq pumiar :))))
19
0
 
0
 
! Отговори
готин преди 9 години
само така рибата мирише от към главата а не от опашката,по бързо съдът да взема решения,там в тюрмата,да видят как е мамка му
18
1
 
4
 
! Отговори
dd преди 9 години
Аре осъжадайте го по-бързо такива трябва бързо да влизат м..... г... д...
17
0
 
5
 
! Отговори
77 преди 9 години
Малко тихо градче но големи далавери стават там.
16
0
 
6
 
! Отговори
Калоян КРУП преди 9 години
Ще го пуснат, то наше момче .Колко депутати цоцат от парата .
15
1
 
5
 
! Отговори
77 преди 9 години
Ех Свиленград райско кътче за престъпния свят.
14
0
 
12
 
! Отговори
az преди 9 години
Служители на държавна работа за такова нещо трябва да бъдат наказани с обесване
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я, ама ние сме имали ДАНС! Бях останал с впечатление, че са разформировани. Браво на Писанчев, маца паца писанга у! Заради такива като заловения сме *** и гетото на Европа и е нужен як отпор! Разбирам, че не се е отчел и затова са го "хванали", но все пак има някакъв прогрес, хихик!
12
0
 
4
 
! Отговори
Ярость Маркса преди 9 години
Изборите са хубаво нещо......тоз може и да е бушон, но важното е, че изгърме!!!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗНАЕ СЕ ЧЕ НИЩО НЯМА ДА МУ СЕ СЛУЧИ
10
0
 
4
 
! Отговори
пешо преди 9 години
До Анонимени какво минава като знаеш кажини.кажи кои са хората.
9
1
 
9
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Всяка новоидваща власт не пипа митниците , след като е обещавала обилно . От доста време упорито се мълчи за реформи и съгласуване на информацията между ведомствата . Това е така защото тройните партньори са си разпределили териториите и понеже са мошеници си нямат доверие
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1кг амфет за 30 хил лева???Мн е поскъпнал ..........Да вземе държавата да го произвежда та да закърпим бюджета.За година- две ще станем Швейцария на Балканите.
7
0
 
26
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Няма как тая *** да е единствен. Голяма част от началниците навсякъде по митниците, особено старите кучета са в кюпа. Така е и в полицията, така е и в съдебната система. затова и народа е на това дередже - и макар всеки да го знае, никой не си мърда ануса да го промени. И затова ще сме си дънари по всички показатели още много десетилетия!!!
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се притеснявайте! Чиляка ще се отчете на позитано и ще кажат че е станала грешка.
5
2
 
1
 
! Отговори
pasha.georgieva.9 преди 9 години
NAI SETNE IZLEZNA ZADA VLIAZA AS
4
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Абе отчитай се бе човек!Сега кой ще те спаси?
3
11
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Ти наистина ли си мислиш, че е човек на Станишев? Позаинтересувай се кой държи каналите на амфетамини и може пък да ти светне ... а може и да си *** по рождение и нищо да не разбереш
2
5
 
8
 
! Отговори
Станишев преди 9 години
Веднага пускайте човека на орешарски бе еййй.Що слушате гадните Американци.Това са 60 000 лебапчета за ***.Това са 60 000 по малко гласа за изборите.А ко загубим изборите Американците са виновни ама гледайте кво става като се ядоса другаря Путин дето се месят!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Зам.-шефът на свиленградската митница с постоянен арест"-Като ги знам наще митничарчета колко са добре охранени, алчни и подкупни ме е страх да си помисля какво минава ежедневно през митницата.