Задържаха двама бизнесмени, ползвали данни на МЗХ

Те са придобили незаконно базите с информация
3
Задържаха двама бизнесмени, ползвали данни на МЗХ
Снимка: Булфото, архив

Служители на ДАНС, под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен, са провели специализирана операция на територията на област Плевен за пресичане на незаконно придобиване, съхранение, обработване и използване на бази данни, собственост на Министерството на земеделието и храните (МЗХ), съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

Установено е, че две лица незаконно са придобили и ползват за облаги в качеството им на управители и съсобственици на фирми, бази данни „FRZ” и „FRZPK” на МЗХ, които са за размер и местонахождение на земеделски имоти и гори, както и бази данни от ортофокарти на земеделските земи и имоти на територията на България.

При извършените процесуално-следствени действия са иззети 4 броя преносими компютри и 3 броя стационарни компютри, в които е установено наличието на базите данни, собственост на МЗХ, както и документи.

Образувани са две досъдебни производства по чл.319а, ал.5 във вр. с ал.4 от НК.

Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
az gi poznavam i dvamata te sa romi-; - i shte gi pysnat shreshto garancia ...
2
2
 
3
 
! Отговори
Арената преди 9 години
Да ги бяха пуснали в замундата... От артисти може да се краде, а от чиновници не ли?
1
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
От години сме против да се дава всякаква информация на ПК за земеделските имоти. Държавата подпомага с нормативните актове които приема и улеснява достъпа до информацията. Не подавайте декларации по чл. 69 и 70 колеги. Това са отношения между наемодател и наемател и в тези отношения държавните и общинските служби нямат права.