Три възрастни жени са станали жертви на "ало" измамници

Те били измамени общо със 17 000 лева
3 юли 2014 13:10,
6
Три възрастни жени са станали жертви на "ало" измамници
Снимка: Булфото, ахрив

Две възрастни жени от Варна и една от Добрич са измамени с общо 17 000 лева, съобщиха от  МВР.

Вчера в полицията се е оплакала 68-годишна жена, че в телефонен разговор неизвестно лице й се представило за професор от Военна болница. На жената било обяснено, че дъщеря й е претърпяла трудова злополука и се налага спешна операция, за която са нужни пари.

Малко по-късно пред блок в ж. к. "Вл. Варненчик" жената предала на неизвестно лице 10 000 лева.

Също вчера 80-годишна жена е съобщила, че в предишния ден в телефонен разговор неизвестно лице й поискало пари, под предлог, че предстои скъпа операция на неин близък. Малко по-късно в центъра на града възрастната жена предала на непознат мъж 4000 лева.

В Добрич 78-годишна жена е била измамена по телефона със сумата от 3000 лева.  На 2-ри юли по обед, възрастната жена подала сигнал в полицията, че е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за доктор.

Мнимият лекар й заявил, че нейни близки са болни от „свиkски грип” и за лечението им е необходима сумата от 8800 лева. Малко по-късно в района на х-л. „Добруджа”, жената предава сумата от 3000 лева на непозната жена.

По трите случая са образувани досъдебни производства.

От полицията апелират към близките на възрастните хора да им обясняват, че ако някой им поиска пари по телефона, най-вероятно това е измама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.