ДАНС разби престъпна група за продажба на бебета

Бъдещите родилки са настанявани в частна детска градина в София
20
ДАНС разби престъпна група за продажба на бебета
Снимка: Булфото, архив

ДАНС разби организирана престъпна група, занимаваща се с продажба на новородени деца, съобщиха от агенцията. Това е станало при провеждането на специализирана операция, проведена на 30 юли на територията на София и страната.

Дейността на групата е свързана с набирането и последващо склоняване на бременни жени с нисък социален статус или в неравностойно положение, да оставят децата си след като родят, като за целта ще получат съответното заплащане.

От групата предварително са осигурявани и "клиенти" за осиновяване. Последните били най-често бездетни семейства от страната и чужбина, склонни да заплатят за дете, като по този начин избягват сложната процедура по осиновяване и евентуален последващ отказ от страна на компетентните власти, отчитат от ДАНС.

Бъдещите родилки са настанявани в къща, функционираща като частна детска градина в София, където биват поставяни под контрол и обгрижване до момента на раждането на детето, като са им осигурявани по време на бременността в частни акушеро-гинекологични клиники.

След раждането новородените са предавани на клиентите, като за узаконяване на престъплението стартира процедура за осиновяване или припознаване на детето. В групата е участвал и адвокат, чиято функция е да изготвя, набавя и придвижва необходимите за целта документи.

По-голямата част от установените родилки са от български произход. Материалите са докладвани в Специализираната прокуратура и е образувано досъдебно производство, отчитат от Държавна агенция "Национална сигурност".

При извършените претърсвания и изземвания на адресите на участниците в организираната престъпна група са открити вещи и документи, имащи отношение към предмета на престъплението. Призовани и разпитани са лица, запознати със случая, като част от тях са разпитани пред съдия. Действията по разследването продължават.

На лицата, участващи в организираната престъпна група, са повдигнати обвинения. С постановление на Специализираната прокуратура им е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
социален геноцид преди 9 години
егати държавата след като родилките от МИЗЕРИЯ са принудени да си продават децата. западняците сигурно не искат *** а белички българчета. ПОВРЪЩА МИ СЕ.
9
2
 
3
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
"По-голямата част от установените родилки са от български произход." Аз да се обаждам ли, или вие си знаете?!
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България сурогатното майчинство е забранено. Според мен точно това е била целта на цялата организация. Ако *** се зачетат малко в статията ще забележат (ако не могат от първия път нека прочетат още веднъж и така докато им нещо им трепне в черепа), че хората са имали условия и медицински грижи, а също така всичко е било подготвено. Това ме навежда на мисълта, че всичко е ставало със съгласието на биологичните родители.
7
5
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
До до 1 и 2ами децата сместо да растат в мизерия получават семейство, ***
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъртви души
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Родители с нисък социален статус отглеждат децата си в нечовешки условия. Това е престъпление, което се извършва масово, но за което правозащитните органи си затварят очите.
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Търговия с хора за органи или не е МНОГО ГОЛЯМО ПРЕСЪПЛЕНИЕ...Това означава че изчезват безследно новородени за органи най вероятно!Колко струва едно сърце или черен дроб ДОКТОРСКА МАФИЯ !ТУКА СТАВАТ БОГАТИ от ИЗВРАЩЕНИЯ и нека АЛАХ ги НАКАЖЕ...
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива трябва да бъдат кастрирани. Защото пак ще забременяват и ако не намерят на кой да продадат бебетата, ще ги захвърлят по домовете.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А нещо за криминалиста каналджия от Трън няма ли да има? Или не трябва да се уронва авторитета на Министерство на Вземащите Рушвети.
1
26
 
12
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
хм, и какво лошо прави въпросната престъпна група?