Разбиха BG мрежа за трафик на проститутки в Майорка

Жените дрогирали клиентите си и ги ограбвали
Обновена: 24 авг 2014 13:36 | 24 авг 2014 13:36,
39
Разбиха BG мрежа за трафик на проститутки в Майорка
Снимка: архив, Reuters

Испанската полиция обяви, че е разбила мрежа за трафик на хора, която докарвала жени от България в Испания, където те били принуждавани да проституират и да дрогират клиентите си, за да ги ограбват, предаде Франс прес.

Дванайсет души - 11 българи и един испанец - включително шефовете на мрежата, бяха арестувани на испанския туристически остров Майорка, след осеммесечно разследване, посочи полицията в комюнике.

Бандата набирала жени в България, обещавайки им работа в Испания, след което ги принуждавала да работят като проститутки на улицата или в публични домове. Жените трябвало също да карат клиентите си да употребяват алкохол и наркотици, след това да се възползват от ситуацията, за да изтеглят от банковите им карти суми, надхвърлящи в някои случаи 15 000 евро, се казва в комюникето. 

Трудно е да се изчисли целия размер на откраднатите по този начин суми, защото повечето от клиентите били чужденци, които не подавали оплакване, отбелязва полицията.

Пет българки, принудени да проституират на Майорка, били освободени в рамките на разследването, извършено в сътрудничество с българската и германската полиции.

При обиск в четири къщи на Майорка полицията конфискувала 9 305 евро и 540 британски лири в брой, няколко компютъра, два автомобила и много документи и наркотици.

(БTA)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уточнявайте: Ромки от България!
1
3
 
26
 
! Отговори
АЛОООУ преди 9 години
КАК РАЗБРАХТЕ ЧЕ ДАМИТЕ ОТ СНИМКАТА СА *** ?