Нападнаха журналист и оператор от TV7

Задържани са петима души
Обновена: 7 сеп 2014 13:45 | 7 сеп 2014 13:07, Елка Василева
22
Нападнаха журналист и оператор от TV7
Снимка: архив, Булфото

Екип на TV7 беше нападнат и пребит в Перник, а техниката на медията потрошена, съобщиха от телевизията.

Журналисти от предаването "Жега" са били в града, за да разследват търговията с наркотици.

Със скрита камера подставен човек е заснел уговаряне на покупка на амфетамини. Екипът на "Жега" е действал по сигнал на т.нар. "зелени барети" – неправителствена организация, която има за цел да прочисти Перник от наркодилъри.

По време на снимките в нощно заведение единият от операторите на телевизията е бил нападнат безпричинно от четирима души, въоръжени с бухалки и боксове. Журналистът е с пукната кост на дясната ръка, съмнения за фрактури на челюстта и няколко шева на крака. Камерата му е била счупена до неузнаваемост.

Останалите кадри са заснети от втори екип на телевизията. Полицията образува незабавно разследване.

Малко по-късно от полицията съобщиха, че са задържани петима души заради побой над журналисти в дискотека в Перник. Сигналът за побой в дискотека в Перник е подаден тази сутрин към 1.40 часа. Пристигналият на място автопатрул е установил, че в инцидента са участвали четиричленен телевизионен екип, двама представители на местно екодвижение и посетители на заведението.

По данни на журналистите те били там заради разследване на сигнал за разпространение на наркотици. Внезапно били нападнати и бити. Единият от тях е пострадал по-тежко и е настанен в болницата, останалите са с охлузвания, посочват от пресцентъра на МВР.

Незабавно е извършен оглед на място, иззети са записи от наличните в дискотеката камери. Към момента в полицията са доведени петима мъже, сред които и собственикът на заведението. Активното разследване по инцидента продължава под ръководството на прокуратурата, образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: перникTV7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
NAEMNIK преди 9 години
tq samata poliziq prodava narkotizi
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дааа, нищо хубаво не очаква България докато журналисти вършат работата на полицията. Може ли журналистите да са разбрали, че има нещо нередно в това заведение, а полицията нищо да не е дочула, при случай че имат шпиони навсякъде. Не ми се вярва. По-скоро полицаите играят комбина с наркодилърите.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Със скрита камера журналистите отишли в заведението и уговорили да си купят наркотици. След това момче от "Зелените барети" се обадило на тел. 112 и подало сигнал в полицията, като предупредило, че журналисти ще влязат в дискотеката."Това е от сайта на телевизията. От цитата по-горе излиза, че май полицаите са "издали" акцията. Което, между другото, оправдава твърденията, че ушевите са доста долна ***.
11
3
 
15
 
! Отговори
Пинко преди 9 години
Като няма хлаб яжте бой! - Пернишка поговорка
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целия наркопазар се контролира от тиквата. МВР разнася стоката до депата за разпространение. Това е голям бизнес в който живота няма стойност. Нито на клиентите, нито на "бизнесмените". Тиквата как иначе ще има 4 милиарда лични пари?
9
2
 
24
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Всеки ,който има тинейджъри в къщи знае ,че хачетата се разпространяват безпрепятствено.Жестоката истина е че от тях се оглупява тотално.
8
2
 
14
 
! Отговори
пън преди 9 години
До АнонименББ викаш.. не ни трябва ББ да ни казва очевидното, дето го знем от 25 години. ***
7
2
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
9 преди да се изходиш мисли!1.40 при възприетата система у нас,а и не само у нас ами в над половината свят, е повече от ясно, че става след полунощ! В противен случай, щеше да бъде написано 13.40!При споменатата система от теб след 1.40 щеше да пише "am"!"Грешката" е, че е пропусната една нула пред единицата.
6
10
 
11
 
! Отговори
yan преди 9 години
1.40 - сутринта ли е, или след полунощ?Аман от англосаксонски извращения навлезли в българския език. По същата логика 1.40 след-обед може да се каже - 1.40 вечерта.
5
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нема да има нищо, като всичко у България.ББ е прав полицията ги задържа, съдът си ги пуска, и че даже не ги и съди, а може и по частен път да им каже каквата е и практиката.
4
1
 
33
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
до 2Когато същото това МВР, да речем е опънало чадъра над дилърите за какво прочистване можем да говорим? Съвсем нормално е когато институциите не си вършат работата, съвестните граждани да вземат нещата в свои ръце, дори с риска на това да ги сгазят от бой някакви мутрафони.
3
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Казаха че уж са го прибрали наглият
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какви са тези " "зелени барети" неправителствена организация, която има за цел да прочисти Перник от наркодилъри" да не би да са от конкуренцията?Неправиелствена организация разследва наркодилъри. Това не е ли работа на МВР????
1
0
 
38
 
! Отговори
Въпроси преди 9 години
Как тези четиримата са научили кого трябва да набият?Кои са били официално информирани, че ще се заснеме такъв материал?Откъде е изтекла информацията? От телевизията, от "Зелените барети" или от някоя институция, която е била в течение на операцията? Не ми се вярва инициативата и организацията на случилото се да е дело на най-дребните дилъри от *** махала.