Възрастен мъж подари 2500 лева на ало измамници

Дал ги уж за колет от чужбина с важни документи и пари
11
Възрастен мъж подари 2500 лева на ало измамници
Снимка: Булфото, архив

В Карнобат 80-годишен пенсионер е станал жертва на телефонна измама и е дал 2500 лв. на непознат, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

Сигналът за измамата е поддаден вчера около 12.00 ч. в полицията.

Възрастният мъж е измамен по класическия механизъм „колет от чужбина с важни документи и пари”, за което е дал парите.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция” – Карнобат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
До Софиянец преди 9 години
Думата "ПОДАРИ" си е точно на място в конкр.случай, след като има още балъци да си ПОДАРЯВАТ парите на разни непознати! Ало хора СЪБУДЕТЕ СЕ!!!!!Тези измами не са от вчера и се говори постоянно за тях....
5
0
 
1
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
А бе, ДНЕС.БГ, може ли да продължавате да пишете такива глупости??? Старецът ПОДАРИЛ 2500 лв на ало измамници...Човекът е бил измамен, на никого не е подарявал 2500 лв. Вие сте един измислен и глупав 'новинарски' сайт , в който всички 'журналисти' пишат с адски много правописни грешки. Сега, познайте защо сложох думите новинарски и журналисти в кавички ? Не знам кой, къде, защо ви е дал дипломи по журналистика..Та вие сте неграмотни и некоректни МАЛКИ хорица ! Айде, изтрийте ми коментара...
4
0
 
4
 
! Отговори
хехехе преди 9 години
Дали да плача или да се смея? Имали- дали! Що за баща, дядо. пра или подобие не би звъннало на отрочето си? Винаги проверявам и се моля..Ха, дано на мен..Но с мен, не искат! Явно тъпите и наивни пенсионери са им на прицел..Звънете ми, господа! Нямам търпение да ви ,,вдигна" ! А вие наивни ГРАЖДАНИ, първо звънете на лицето, което ви се представя..Стига да не е извън БГ!
3
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До До 2:Напротив, измамата е подсъдна. Формално закона (не съм толкона вътре но попрочетох по случая) предпазва потребителите от некоректни продажби, но се казва че ако обявената стока или услуга не е това което си получил то е измама и е подсъдно. Разбирам че все пак говорим за България и никой не спазва никакви закони но не би трябвало да е така. Самия факт, че смяташ че глупостта на стареца а не действията на измамника са неправомерните в случая е показателно колко сме зле като народ.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2500 до бъмзитата няма да изтрезнеят бая време
1
2
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Така или иначе полицията само констатира случаите. Скоро разбрах че и да ги хванат на местопрестъплението, не могат да ги осъдят заради някакви дупки в закона за измамите. Предлагам да се създаде частна фондация с идеална цел за подкрепа на пенсионерите, станали жертва на измамници. Благотворителната фондация ще поддържа 5-6 отряда от здрави момчета с покрити пътни които кротко биха обяснявали с практически примери, че с 2 счупени ръце и без зъби трудно се набират номерата. За рецидив прешлен.