284 000 кW/h откраднали от ЧЕЗ ромите в Дупница за октомври

67 незаконно присъединили се към мрежата са засечени през ноември
80
284 000 кW/h откраднали от ЧЕЗ ромите в Дупница за октомври
Снимка: Булфото, архив

Загубите на електрическа енергия от трафопост, захранващ ромската "Гиздова махала" в Дупница, за октомври са 284 000 кW/h. Това съобщиха за БТА в отговор на запитване по повод на акция, състояла се днес там.

Още по темата
Акцията е осъществена от ОДМВР-Кюстендил и служители на ЧЕЗ по повод на нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа, посочиха по-рано от полицията.

В ромската "Гиздова махала" законно присъединени към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ са 315 клиенти на компанията. Броят на незаконните присъединявания все още не е уточнен, посочиха от ЧЕЗ.

От компанията допълниха, че акциите в махалата за прекъсване на незаконни присъединявания са почти ежеседмични. Последната, реализирана съвместно с органите на МВР, е била на 11 ноември. Тогава са били демонтирани и прекъснати 67 незаконни присъединявания към мрежата "Ниско напрежение", собственост на дружеството.

Въпреки многократните прекъсвания злоупотребите от жителите на махалата не намаляват, добавиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Незаконните присъединявания застрашават и качеството на доставяната до клиентите на компанията електроенергия.

В следствие на тях се претоварват съоръжения и съответно се понижава сигурността на електрозахранването за редовните платци, отклонява се инвестиционен ресурс, който би могъл да се вложи в развитие и модернизация на мрежата.

От ЧЕЗ допълват още, че през 2013 г. дружеството е дотаксувало електроенергия на стойност 3,6 млн. лева, но реалните щети са много по-големи, тъй като по закон компаниите имат право да изискат плащане на електроенергия за максимум три месеца назад, макар че нарушенията може да са продължавали с години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: ДупницатокЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
24
 
! Отговори
хляб преди 9 години
До Анонимен 35Няма мафия, момче! Ползваш-плащаш. За хляба така ли се пазариш в магазина?
21
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕЗ е мафия, но българите сме велик народ и не се предаваме. Продължаваме напред.
20
0
 
22
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Изградете им метанова електроцентрала със суровина от битови отпадъци и фекалии.Суровина при тях бол.
19
8
 
9
 
! Отговори
BT преди 9 години
Енергията и работата се мерят в kWh, а не в kW/h.
18
1
 
29
 
! Отговори
Никола Тесла преди 9 години
Правителството веднага да закара десетки ебонитови пързалки в ромската махала, всички роми да бъдат обути във вълнени *** и да бъдат заставени да се пускат по пързалките отново и отново, до мига в който изгубените киловати не бъдат възвърнати! След това ромите следва да получат Крем "Здраве" за състоянието , наречено: "*** трит на неравна почва"!
17
1
 
43
 
! Отговори
Денислав преди 9 години
Бат Сали добре работи, частното му енерго е с голям оборот, като награда даже в парламента го сложиха.Трябва повече хора да се вдигнат и *** като този, Пеевски, Местан, Бинев - в затвора, а не в парламента.
16
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нее, не са откраднати от чез, а от хората. Тея кражби чез си ги е избил като загуби при пренос.
15
3
 
63
 
! Отговори
Лумпенщилцхен преди 9 години
КРАЖБАТА е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!МВР, плащаме ви осигурителните вноски, ранните пенсии, над милиард всяка година, абе заплатите ви плащаме - земете свършете малко работа, бе!КОЛКО ПРЕСТЪПНИКА БЯХА АРЕСТУВАНИ?? НУЛА, НАЛИ?? Елате в София да биете студенти, мамка ви...
14
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ромите отново показаха ,че са будно гражданско общество заслужаващо уважение
13
0
 
61
 
! Отговори
Петко Ганчев преди 9 години
284 000 / 720 h - 394,44 Киловата на час : на 67 хванати ---по 5,88 Kw на всеки хванат абонат без да плаща на час ... Това 400 Киловата на час си е направо цял Трафопост ((( След 20 години ако въобще оцелеем като държава ще има етническа война ...
12
6
 
21
 
! Отговори
художника преди 9 години
А бе тия, като са неграмотни, как знаят да се вържат нелегално? Или някой работник в ЧЕЗ ги връзва срещу ЕДНОКРАТНО възнаграждение. Ако ЧЕЗ дават ниски заплати, 100% някой работник си ги докарва отгоре по този начин.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
RADOST NASTAPI ZA NOVA GODINA--NARODNOTO SABRANIE E PRIELO ZAKON .TOZI KOITO NIAMA VAZMOGNOS DA PLASHTA SVOITE ZADALGENIA KAM DARGAVATA-NIAMA DA GI ZAPLASHTA.
10
4
 
46
 
! Отговори
a3 преди 9 години
Предлагам да им построят сграда с големината на мол в която да ги настанят безплатно и да им дадат безплатна храна и всичко от което имат нужда... и като се настанят мръсните сапуни вътре някои да врътне кранчето на газта и да стане сградата на газова камера и смятам че по този начин ще се реши проблема на Дупница също така и на другите градове
9
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
56800 лева. Плащаме ги ние.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KMETA PAUNOV MOGE LI SEGA DA ZAPLATI PO 10-20 LV.,ZA DA DEMONSTRIRAT PRED NARODNOTO SABRANIE NEGOVITE HORA.NIMA TOI NE E ZNAEL ZA TEZI KRAGBI?
7
0
 
43
 
! Отговори
Discovery преди 9 години
А бе ей.. не можахте да разберете... хората НЕ крадът, те си берът!!!
6
1
 
57
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Това вярно ли е и до кога държавата ще си затваря очите .Всичко това се плаща от нас и ако бабите на село случайно закъснеят да си платят много бързо следват глоби и рязане на жици ,а при тези удобни гласоподаватели пълен пас ДО КОГА.
5
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пуснете им 380 волта.Стават грешки. Нека съдят ЧЕЗ.
4
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех тоя БАТ САЛИ за нищо време им пусна ток....
3
0
 
77
 
! Отговори
Опс преди 9 години
Доколкото ми е известно,за кражба на ток се завежда дело и се съставя огромен акт на провинилия се,а за второ наказание се влиза в затвора или за братята роми това не важи?Как ще намалеят злоупотребите като няма наказани,на *** ли се правите или сте такива?