284 000 кW/h откраднали от ЧЕЗ ромите в Дупница за октомври

67 незаконно присъединили се към мрежата са засечени през ноември
80
284 000 кW/h откраднали от ЧЕЗ ромите в Дупница за октомври
Снимка: Булфото, архив

Загубите на електрическа енергия от трафопост, захранващ ромската "Гиздова махала" в Дупница, за октомври са 284 000 кW/h. Това съобщиха за БТА в отговор на запитване по повод на акция, състояла се днес там.

Още по темата
Акцията е осъществена от ОДМВР-Кюстендил и служители на ЧЕЗ по повод на нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа, посочиха по-рано от полицията.

В ромската "Гиздова махала" законно присъединени към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ са 315 клиенти на компанията. Броят на незаконните присъединявания все още не е уточнен, посочиха от ЧЕЗ.

От компанията допълниха, че акциите в махалата за прекъсване на незаконни присъединявания са почти ежеседмични. Последната, реализирана съвместно с органите на МВР, е била на 11 ноември. Тогава са били демонтирани и прекъснати 67 незаконни присъединявания към мрежата "Ниско напрежение", собственост на дружеството.

Въпреки многократните прекъсвания злоупотребите от жителите на махалата не намаляват, добавиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Незаконните присъединявания застрашават и качеството на доставяната до клиентите на компанията електроенергия.

В следствие на тях се претоварват съоръжения и съответно се понижава сигурността на електрозахранването за редовните платци, отклонява се инвестиционен ресурс, който би могъл да се вложи в развитие и модернизация на мрежата.

От ЧЕЗ допълват още, че през 2013 г. дружеството е дотаксувало електроенергия на стойност 3,6 млн. лева, но реалните щети са много по-големи, тъй като по закон компаниите имат право да изискат плащане на електроенергия за максимум три месеца назад, макар че нарушенията може да са продължавали с години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: ДупницатокЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДениславДокато народа на се вдигне заедно няма как да стане.Все още има непрогледнали!
41
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А-а-а, не се притеснявайте, ние българчетата, работещите на трудов договор ще ви го платим. Зер, няма да мръзнете, я! Баба ми умря като куче завита с по 10 одяла и навлечена с 5-6 пуловера, за да не плаща отопление с мизерната си пенсия, но за *** ще има. Да не се притесняват - ние ще работим, те ще ядат наготово. После ние -1 дете, те -10 деца. Нашето - образовано, техните - по кофите. Проблъмът е, че в 1 момент търтеите ще станат много и тогава ..... ще станеПАЧАНГА.
40
0
 
14
 
! Отговори
МУНЧО преди 9 години
.....правете белене.......затвора белене...
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕРП-тата да се оправят с тях. Няма какво да занимават цялата държава, има закони и всеки да го спазва. Вчера ги прекъснали, а днес вече всички се самовключили отново. Не само *** бедстват в тази страна, но другите никой не ги забелязва.
38
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО НА РОМИТЕ
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ам те хората са си го заработили по изборите. Полага им се. Ден години храни...на наш гръб. Тая сутрин по тИливизора *** вика, един билюк деца имала. Някой трябва да се грижи за тях...
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъй като няма достатъчно затвори, а и няма пари за тях, смятам, че е редно да се върнат строителни войски!
35
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ДЪРЖАВА.НАУЧИХА ГИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СА *** ПЪК НИЕ ДА РОБУВАМЕ И ДА ГИ ИЗДЪРЖАМЕ.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
истината е, че трябва и българите да сперм да плащаме. Така нема да им стигат екипите за акции по изключване и като се включиш веднъж, ще дойдат след 6 месеца-година пак да ти го спрат.
33
5
 
3
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
До 51 Нещо не се връзва или лъжеш или недоизказваш нешата .
32
1
 
37
 
! Отговори
Тарикатите преди 9 години
Изключиха ми тока за 12 лева закъсняло плащане.Как се оправят *** с години да не плащат?
31
0
 
19
 
! Отговори
реалист преди 9 години
И не е само там. И като ви дойде сметката, пише едно "други"! В много махали, държавата просто не влиза, направо си отцъства....
30
4
 
4
 
! Отговори
47 ми преди 9 години
До До 47ЧЕЗ е търговец да си събира парите ако иска, ако всички си плащат дали ще смъкнат цената на тока и ще станем швейцария2 ???
29
1
 
24
 
! Отговори
До 47 преди 9 години
И ако си мислиш, че на ЧЕЗ им пука. Нали този ток се плаща от нормалните граждани под формата на по - висока цена на тока. Ама ти си лай, няма проблеми, българина ще е беден като *** докато играе игрите "всеки за себе си" и "мене не ми дреме"
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема е само и единствено на ЧЕЗ.
27
2
 
13
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Хм , по Тошово време нямаше таквиз неплащания от *** ,а сега се краде -а защо ,едните крадът ток ,че нямат пари ,другите крадът ,че другите *** крадът ,а трети крадът че са тарикати . Минават от ЧЕЗ , откачат ги и те като си замината -те отново се закачват -има специалисти по тази част във всяка махала . А хзащо от ЧЕЗ не ги откачват тъй (резане не жиците и прибиране на жицита например или ....),че като са откачени -да не могат повече да имат ток !? Българите също краднат ток .
26
35
 
5
 
! Отговори
XXL преди 9 години
Евала на всеки , който краде от тия кърлежи ЧЕЗ,ЕОН-МеОн и т.н....Само така за тях хак да им е,дано се множат незаконните ползватели.....А,който ги защитава хаир да не види докато е жив !!
25
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пука ми
24
3
 
53
 
! Отговори
Хелзинки преди 9 години
Ето за това ни е скъп токът - плащаме и този, който *** си ползват без пари ...
23
0
 
35
 
! Отговори
Енергетик преди 9 години
Ами Факултета, кога? А Филиповци? А Христо Ботев? Там сумарно товара им вечерно време е едно 50-100 MW и никой не плаща за това.