Застреляният бизнесмен бил "ужилил" десетки с жилища

Имало е жалба срещу него за пирамида, присвоила 5 млн. лв.
Обновена: 9 яну 2015 10:28 | 9 яну 2015 07:00, Александър Попов
235
Застреляният бизнесмен бил "ужилил" десетки с жилища
Снимка: Булфото

Застреляният снощи бизнесмен Митко Дамянов участва или е участвал в управлението и собствеността на общо 7 фирми, показва справка в системата за фирмена информация "Дакси", цитирана от "24 часа".

Още по темата

Това са "Крами МВ", ЕН И ЕМ ООД, "Елвимекс", "Ю ЕМ БИ ГРУП", "Кристина-89", "Вени" ООД и "Крами- КМ". В първите две е съдружник със съпругата си Наталия Генадиева - Дамянова, която също бе убита в столичния квартал "Витоша".

Разследване на "24 часа" от 2011 година разкри, че 60 души са били ужилени от две строителни фирми, като пострадалите са подали и молба до заемащия тогава поста главен прокурор Борис Велчев.

Според хората, те са попаднали в капана на пирамида, която присвоила около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки. В жалбата те обвиняват управителите на свързаните фирми "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев.

Те изоставили недовършени три кооперации в София, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.

Митко Дамянов и съпругата му Наталия бяха убити снощи на улица "Йордан Стубел" в кв. "Витоша".

Най-вероятно става въпрос за поръчков разстрел, тъй като убиецът е издебнал семейството пред блока, в който то живее. Изчакал е мъжът и жената да слязат от автомобила им, открил е огън по тях, след което е избягал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: убийствоМитко Дамянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
9
 
! Отговори
славчо преди 9 години
До момента не съм чул да има осъдени предприемачи , но бити и убити вече има.Строителният бизнес се оказа много печеливш за тарикатите.Вземаш безплатно имот, вземеш кредит от желаещите да закупят жилище / на зелено/наемаш разни случайни работници , не плащаш данъци и осигуровки и каквото се получи и както се получи.Рискът остава за собствениците на имоти и тези , които предваретелно плащат.Къде е закона?Как се разпрезделя риска?Как са зашитени обикновените хора от тези измами?
148
0
 
8
 
! Отговори
марин преди 9 години
Много хора останаха без дом и пари от такива "предприемачи".Законодателството ни позволяваше тези измами.Трябва да се промени.Разни пишман строители , вземаха имотите на наивниците , вземаха парите на кандидатите за жилища , ипотекираха имотите и оставяха хората да се оправят сами.Тези от тях, които все пак изпълняваха строителството , не беше както трябва и новодомците си го довършваха с много разходи.Така е от години.Безброй грозни и неудобни жилища се появиха по градовете и се чудят защо не
147
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
това убийство е по сметката на бездействието на държавата,не ги съжелявам,след като са разбили много човешки живота.
146
0
 
12
 
! Отговори
(не)потресен преди 9 години
Защо ли някак си не изпитвам съчувствие не знам.
145
0
 
2
 
! Отговори
kvazi преди 9 години
Имах предвид, че най-вероятно някой му дължи пари.
144
6
 
3
 
! Отговори
kvazi преди 9 години
Убива се не този, който дължи пари, а този който има да взема.
143
2
 
12
 
! Отговори
батман преди 9 години
ако всички батмани излязат с пищака - жив човек няма да остане в България!
142
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива измамници рано или късно си плащат за престъпленията... нищо, че закона не ги хваща...
141
0
 
21
 
! Отговори
Св.Петър преди 9 години
Дори и Господ няма да изтърпи онзи, който е тръгнал само да краде, лъже, *** и става безскрупулно алчен, зъл ... към ближния си. Възмездието си идва от самосебеси.
140
0
 
23
 
! Отговори
майничка преди 9 години
Дааааа,някой е отстрелял тоя бизнесмен,в Париж трима халяби дадоха фира.Днес е наистина хубав и ползотворен ден.Лека вечер на всички и Бог да пази България.
139
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя "квартал" няма улици и лампи, кой нормален би си купил там жилище, още повече на зелено? Въобще кв. Витоша е срам за главните архитекти на София, които имаха хубава голяма ливада на прекрасно място, където можеха да проектират правилно един модерен жилищен квартал, а вместо това разрешиха строене на колограм без никаква инфраструктура и то нормално стана ***
138
0
 
28
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Там където са отишли дали им трябват пари?Нека и другите се замислят-човек гол идва и гол си отива от този свят.
137
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕХ..защо и другите "бизнесмени" невземе да ги сполети подобна участ и да видим след 50тия писна по вестниците, дали някой ще се наеме да краде повече..то е ясно че съда ни нищо неправи, а само наемните убиици вършат цялата работа
136
2
 
21
 
! Отговори
мусолини преди 9 години
като го погребът ще отида да му се из..ра на гроба!
135
1
 
16
 
! Отговори
Equilibrium преди 9 години
Баланс, баланс....
134
0
 
52
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
Накрая всеки си плаща!Изглежда се започна ....
133
0
 
53
 
! Отговори
Snorky преди 9 години
Двама престъпници по-малко
132
0
 
51
 
! Отговори
До 174 преди 9 години
*** ли си или на *** се правиш?! Парите са им изхар4ени отдавна по екскурзии, яхти, вили и тем подобни. Като са видели 4е няма да видят никакви кинти са взели правосъдието в свои ръце....аз до сега не съм видял на някой в абсурдистан да му върне мафията парите!!!!!!!!!!!!!!!!!!
131
23
 
2
 
! Отговори
maleficent преди 9 години
Кой ще им върне сега парите????
130
0
 
35
 
! Отговори
измамен преди 9 години
на измамниците само куршум трябва.Вучков да си търси бай Петко ,защото този Робин Худ е отмъстил за тези 60 измамени нещастници.От сега нататък така ще е "око за око , зъб за зъб".