Застреляният бизнесмен бил "ужилил" десетки с жилища

Имало е жалба срещу него за пирамида, присвоила 5 млн. лв.
Обновена: 9 яну 2015 10:28 | 9 яну 2015 07:00, Александър Попов
235
Застреляният бизнесмен бил "ужилил" десетки с жилища
Снимка: Булфото

Застреляният снощи бизнесмен Митко Дамянов участва или е участвал в управлението и собствеността на общо 7 фирми, показва справка в системата за фирмена информация "Дакси", цитирана от "24 часа".

Още по темата

Това са "Крами МВ", ЕН И ЕМ ООД, "Елвимекс", "Ю ЕМ БИ ГРУП", "Кристина-89", "Вени" ООД и "Крами- КМ". В първите две е съдружник със съпругата си Наталия Генадиева - Дамянова, която също бе убита в столичния квартал "Витоша".

Разследване на "24 часа" от 2011 година разкри, че 60 души са били ужилени от две строителни фирми, като пострадалите са подали и молба до заемащия тогава поста главен прокурор Борис Велчев.

Според хората, те са попаднали в капана на пирамида, която присвоила около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки. В жалбата те обвиняват управителите на свързаните фирми "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев.

Те изоставили недовършени три кооперации в София, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.

Митко Дамянов и съпругата му Наталия бяха убити снощи на улица "Йордан Стубел" в кв. "Витоша".

Най-вероятно става въпрос за поръчков разстрел, тъй като убиецът е издебнал семейството пред блока, в който то живее. Изчакал е мъжът и жената да слязат от автомобила им, открил е огън по тях, след което е избягал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: убийствоМитко Дамянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
58
 
! Отговори
bg преди 9 години
В България на такива схемаджии бизнесмени ли викат? Присвоил това, присвоил онова, измамил този, измамил онзи, скалъпил схеми, източил държавни пари. Егати и бизнеса. Дали са пример на останалите такива. Тъй като са много едва ли ще се стреснат все още, трябва още примери.
68
0
 
25
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Останалите да знаят и помнят че господ прощава а куршумът не прощава и в тялото той остава.
67
4
 
24
 
! Отговори
Д-р МЕНГЕЛЕ преди 9 години
Фюрера правилно каза:ВСЕКИМУ СВОЕТО!
66
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както са казали сегашните ни братя американци: Бог е създал хората, а Самюел Колт ги е направил равни! (е марката не е от значение) Да му мислят всички изедници през последните 25 години - съд за крадльовците, ако ли не да ги съди народа!
65
3
 
44
 
! Отговори
пфф преди 9 години
гледам Парламента и се чудя : ЗАЩО ФРАНЦИЯ ? !!!!
64
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко се тепа у тая държава!
63
1
 
46
 
! Отговори
Monster cocky преди 9 години
Какъв е извода...драги "бизнесмени" - Опиташ ли се неправомерно да изкараш пари на чужд гръб, получаваш оловно писмо... :)
62
0
 
33
 
! Отговори
до 70 преди 9 години
Хората се оплакали на Гл. Прокурор Борис Велчев - та този ядеше седем години парите от заплатата си напразно, изобщо не знаеше за какво е там, мек, безличен и ненужен, за съжаление Цацаров е още по-зле от него, комсомолско-партийно натегаче още от Университета. Защо на тези постове се слагат само Мижитурки с главно "М"!!!
61
3
 
23
 
! Отговори
загрижен преди 9 години
Дъщерята какво ще ги прави сега милионите откраднати?Дали ще ги върне на хората от страх?!
60
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един крадец по малко.
59
3
 
36
 
! Отговори
1 преди 9 години
Там където няма правда и ред народе вземай оръжието и карай на ред.
58
47
 
3
 
! Отговори
столичан от ГЕРБ преди 9 години
До TulskiАми защото е вложил парите в строежите, нямало е какво да върне. Икономически риск, винаги може да имаш планове които да не успееш да завършиш. А хората са имали пари които не са им трябвали и са ги дали, няма какво толкова да пискат.
57
1
 
28
 
! Отговори
pepe преди 9 години
Бог да прости греховете Им. Нека това да е за урок на мноооого други знайни и незнайни другари бизнесмени. Да не си мислят, че са недосегаеми. Когато в една държава няма закони, играе оръжието. Когато и това не помогне Най-отгоре стои Всевишния.
56
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който го е извършил не е за да има справедливост за измамените. Парите които те са присвоили сега са в ръцете на извършителя. Хората сега съвсем нишо няма да получат.
55
2
 
37
 
! Отговори
Ks преди 9 години
Ние не правим убийците герои, а просто адмирираме налагането на правдата. След като преди 2 години прокуратурата е отказала да образува ДП срещу този измамник и безскруполен наглец. Когато държавата абдикира, идва народът
54
1
 
46
 
! Отговори
Биволъ преди 9 години
Най добрия прокурор и съдия в България е другаря Макаров . Дано скоро почне да съди и другарите от съдебната система .
53
1
 
10
 
! Отговори
коза ностра преди 9 години
До stNТъкмо е пълнолетна дъщерята, пробвай се!
52
1
 
28
 
! Отговори
Има още преди 9 години
Не знаем точно, че да говорим, но знаем кои със сигурност имат нужда от няколко куршума, постоянно има нови убийства, но няма нови осъдени, точно както са премахнали тези, така трябва да се премахнат още доста хора от които живота ни последните 26 години е толкова мизерен, а ние сме умен народ с богата държава като ресурси, ама и много търпим ! С организация всичките ще вземат да работят, защото ще има нож : ) да сте живи и здрави !
51
0
 
32
 
! Отговори
Некой си преди 9 години
Както казва Веждичката, кофчегът джобове няма.
50
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Редно когато държавата не прави нищо по този въпрос,хората да взимат нещата в свои ръце.Сега ,халал да са му вече всичките пари на ужилените.