Застреляният бизнесмен бил "ужилил" десетки с жилища

Имало е жалба срещу него за пирамида, присвоила 5 млн. лв.
Обновена: 9 яну 2015 10:28 | 9 яну 2015 07:00, Александър Попов
235
Застреляният бизнесмен бил "ужилил" десетки с жилища
Снимка: Булфото

Застреляният снощи бизнесмен Митко Дамянов участва или е участвал в управлението и собствеността на общо 7 фирми, показва справка в системата за фирмена информация "Дакси", цитирана от "24 часа".

Още по темата

Това са "Крами МВ", ЕН И ЕМ ООД, "Елвимекс", "Ю ЕМ БИ ГРУП", "Кристина-89", "Вени" ООД и "Крами- КМ". В първите две е съдружник със съпругата си Наталия Генадиева - Дамянова, която също бе убита в столичния квартал "Витоша".

Разследване на "24 часа" от 2011 година разкри, че 60 души са били ужилени от две строителни фирми, като пострадалите са подали и молба до заемащия тогава поста главен прокурор Борис Велчев.

Според хората, те са попаднали в капана на пирамида, която присвоила около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки. В жалбата те обвиняват управителите на свързаните фирми "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев.

Те изоставили недовършени три кооперации в София, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.

Митко Дамянов и съпругата му Наталия бяха убити снощи на улица "Йордан Стубел" в кв. "Витоша".

Най-вероятно става въпрос за поръчков разстрел, тъй като убиецът е издебнал семейството пред блока, в който то живее. Изчакал е мъжът и жената да слязат от автомобила им, открил е огън по тях, след което е избягал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: убийствоМитко Дамянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
111
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
А, аз ти пожелавам да научиш за твоя брат и сестра, че са били разстреляни на улицата в европейска София !Тогава дали ще има значение с какво са се занимавали за теб ?А, дали наистина убитите хора са били мошеници или просто така е удобно на властта да бъдат представени в момента ?!КОЙ решава дали един човек е престъпник или не ?Не решава ли съдебната система това ?Ако всеки от нас започне да издава присъди докъде ще стигнем ?Ако съдът не съди правилно, то тогава да сменим Системата !
8
3
 
100
 
! Отговори
se преди 9 години
Добре *** измамник? Защо е бил на свобода питам!???Докога измамниците ще си мислят за безнаказани? Ако беше в панделата щеше да е жив! И тези които го убиха питам ще си върнат ли парите? Човешкия живот е вече нищо! Ами явно правосъдието е само за определена група! Жалко за всички в днешното ненормално време за живот!
7
1
 
83
 
! Отговори
факт преди 9 години
Получил си е заслуженото !!
6
5
 
116
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Пожелавам ти да си изтеглиш кредит за жилище, да си купиш ново и то да се окаже, че е ипотекирано от строителя и не е довършено. Впоследствие да изплащаш 20 или 30 години кредита, който си теглил "уж" за ново жилище и трябва да живееш на квартира през този период. Не подкрепям убийството, защото това е най-гадното да отнемеш, човешки живот. Има и друг начин, но там системата е мудна и най-вероятно само ще се стигне до присъда, но парите никой няма да ти върне!!!
5
2
 
96
 
! Отговори
До Ха ха ха преди 9 години
Естествено, чежертвата ще е бандит. Ако си изкарваше честно хляба и не е завлякал хората, що да го гърмят?
4
5
 
81
 
! Отговори
bubachko преди 9 години
Време беше някой да грабне сопата. Даже късно стана. :) Ето до какво води гнилия капитализъм. Канадците са виновни! :D :D :D
3
86
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
По времето на всяко управление на Бойко Борисов всеки разстрелян е или "криминално проявен" или "измамник".Така се омаловажава фактът, че в София са показно разстреляни двама нормални българи - мъж и жена.Хората се настройват, че смъртта им е била заслужена и не обръщат внимание на това, че става дума за двойно убийство.Ето, как медиите помагат на властта при поредната и издънка !Затова следващия път, когато някой маскиран с АК влезе и раздаде справедливост сред журналистите не се учудвайте.
2
2
 
103
 
! Отговори
:-D преди 9 години
Това е като да събираш пари за болно дете: щом Държавата не може да осигури здравеопазване за децата, хората организират кампании и се оправят сами. Тук също някой е взел нещата в свои ръце от неспособната държава.
1
1
 
142
 
! Отговори
:-D преди 9 години
След като държавата не е способна да осигури справедливост, някой си я е осигурил сам по единствения възможен и достъпен начин.