710 кг хероин и 1758 кг кокаин е задържала ДАНС през 2014 г.

303 операции срещу организирани престъпни структури, отчете агенцията
0
710  кг хероин и 1758 кг кокаин е задържала ДАНС през 2014 г.
Снимка: Булфото, архив

Служителите на ДАНС са извършили 303 операции за пресичане на организирани престъпни структури през 2014 г., съобщиха от пресцентъра на агенцията.

От тях 43 са в рамките на осъществено международно сътрудничество.

В резултат на противодействието на трафика и разпространението на наркотици през 2014 г. при операции на ДАНС са задържани над 710 кг хероин, 1758 кг кокаин, близо 1260 кг марихуана и канабис, над 250 кг синтетични наркотици, над 125 кг прекурсори и близо 210 000 таблетки прекурсори за производство на наркотици, се посочва в отчет на агенцията за миналата година. ДАНС е осъществила и 16 операции за пресичане на канали за трансграничен трафик на хора.

От тях шест са били международни. За противодействие на незаконната търговия и трафик на културно-исторически ценности са осъществени 27 операции, чрез които е предотвратен износът от страната на голямо количество антични и средновековни монети и предмети със значима стойност за науката и културата. Било е върнато и изнесено в чужбина и подготвено за продажба на търг уникално златно съкровище от национално и световно значение, посочват от агенцията.

През 2014 г. са осъществени 29 реализации на ДАНС свързани със случаи с вземане на подкуп, злоупотреба със служебно положение, длъжностно присвояване, документни измами и други.

Сред приоритетите на ДАНС остава противодействието на нарушенията на данъчно-осигурителното и митническото законодателство, които носят на организираната престъпност високи доходи, като ощетяват в значителна степен както държавния бюджет, така и бюджета на ЕС, добавят от агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари