МВР проведе спецакция срещу спортното хулиганство в София

Девет задържани са изправени пред съда
20 яну 2015 18:00, Анисия Иванова
7
МВР проведе спецакция срещу спортното хулиганство в София
Снимка: архив Булфото

Столичната полиция проведе спецоперация за превенция и противодействие на спортното хулиганство, съобщиха от МВР. В резултат на нея привърженици на два столични футболни отбора са изправени пред съда.

Акцията е започнала тази сутрин в 6.00 часа на територията на София. Тя е предприета във връзка с установени общо 19 нарушители на обществения ред през последните няколко месеца, сред които и една жена, привърженици на столичните отбори „ЦСКА” и „Левски”.

Деветима от тях са участвали в сбиванията и безредиците по време на баскетболната среща между тимовете на „Левски” и „Партизан“ (Белград). Останалите са свързани с нарушения на реда при различни футболни срещи от есенния дял на първенството на „А” група, провели се в столицата.

В рамките на днешния ден нарушителите и събраните по отделните случаи материали са предадени за разглеждане на делата в Софийския районен съд.

Някои от тях са осъдени по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. До момента един мъж е осъден на 10 денонощия задържане в поделенията на МВР, а спрямо други седем и една жена са наложени парични глоби в различен размер и принудителни административни мерки „забрана за посещение на спортни мероприятия”.

Полицейските органи са констатирали също, че един от седмината е нарушил наложена му вече идентична принудителна административна мярка. По случая ще бъде образувано досъдебно производство по член от НК, който предвижда лишаване от свобода до 1 година или пробация.

През следващите дни предстои да бъдат разгледани още четири дела. Други трима запалянковци са призовани да се явят в столично районно управление.

Работата по установяване на извършителите на противообществени прояви по време на изминалите спортни събития продължава. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Saw преди 9 години
Хванали 9 малолетни хулигани...що не хванат бай Петко от Лясковец !
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време беше сектор "Юруш" да получи червен картон !