Бияч на лекар: Не съжалявам!

Хвана ме за гушата и ме буташе, заяви Борис Деспотов
24 яну 2015 09:40, Александър Попов
357
Бияч на лекар: Не съжалявам!
Борис Деспотов, в дясно. Снимка: Нова тв

Борис Деспотов, който нападна и наби лекар в болница „Света Анна”, заяви, че не съжалява за постъпката си. Според него това е било самозащита.

"Това беше реакция на неговото посегателство. Той ме хвана за врата", разказа той пред Нова телевизия.

Според неговия разказ с приятеля му Хосе Мансо отишли с потвърждение, че са дарили кръв, за да прелеят на техен близък, който бил в критично състояние.

Двамата се поинтересували за състоянието на болния и след като не получили влезли в реанимацията.

Там започнали неприятните сцени, а доктор Димитър Николаков ги избутвал от отделението, което по принцип е забранено за външни посетители.

Според Борис Деспотов той бил хванат за гушата и бутан от лекаря.

"Казах му да ме пусне, че ще го ударя. А той продължи да ме държи. Предупредих го отново, след което започна боят”, защити се Дестопов.

Самият доктор заяви, че иска случаят да приключи по най-бързия начин.

"Не обвинявам двете момчета. Това е проблем на мен като лекар, на вас като журналисти, че те не знаят какво означава ред и дисциплина. Те не знаят какво означава два червени знака „Стоп”. Те ги преминават и излагат живота и здравето на пациентите на риск”, заяви д-р Димитър Николаков. 

Той не приема обвиненията, че е предизвикал реакцията на момчетата.

Самият Деспотов вече е с повдигнато обвинение. Ако бъде признат за виновен го заплашват от 1 до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки, който е влизал в реанимация знае, че хигиената е на ниво кварталната баничарница. Персоналът от градския транспорт директно си влиза без ръцете да си мият и излиза от работа и хоп в супермаркета да опипва хляба кой е най-мек.
247
2
 
11
 
! Отговори
Бая преди 9 години
Не одобрявам побоя над лекарите, но има и толкова надменни, високомерни и надути медици, че не е истина. Ти ги питаш за състоянието на твой близък, а те - мусят се, викат ти, мръщят се и с ченгел им вадиш думите от устата. Не трябва да се обръща внимание само на лекарите, когато са жертви, а да си влязат в ролята и наистина да служат на пациентите.
246
4
 
19
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ЗАЩИТАВАМ ДОКТОР НИКОЛАКОВ. ОТ КЪДЕ ТОЙ ЩЕ ЗНАЕ НАМЕРЕНИЕТО НА "ГОСТА" ПРИ БРУТАЛНОТО МУ ВЛИЗАНЕ В РЕАНИМАЦИЯТА. А ТЯ Е СВЕТАЯ СВЕТИХ ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ЗДРАВНО ЗАВЕДЕНИЕ. ТАМ СПАСЯВАТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ, НЕ СЕ ЧЕШАТ ПО ГЪРБА. И СТИГА СТЕ ГИ ХУЛИЛИ. ТОВА Е НАЙ- ТЕЖКОТО ОТДЕЛЕНИЕ В ДАДЕНА БОЛНИЦА И БЕЗ НЕГО ВСИЧКО ГУБИ СМИСЪЛА СИ.ПАЗЕТЕ ГИ ТЕЗИ ЛЕКАРИ . ТЕ ЛЕКУВАТ ВАС И ВАШИТЕ БЛИЗКИ.БЛАГОДАРЕТЕ ИМ.
245
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе батка,ако не са докторите - умирай си сам. Кво те вълнуват белите престилки. За биячите има куршум за ум.
244
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе батка, тоа Борето Деспотката къде е живял братче, откъде е дошъл, може би от гората. Когато майка ми беше смъртно в операционната, аз чаках смирено на столчето и се молех.
243
1
 
7
 
! Отговори
ER_Dr преди 9 години
Не смея. Ще ме усетят шефовете, ще ме уволнят и после откъде ще дера рушвети?
242
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ER_DrАйде като знаеш къде карат болните напиши една ирония и за болницата
241
0
 
8
 
! Отговори
ER_Dr преди 9 години
До Анонимен 283Мислех, че няма да ми се наложи да пояснявам, обаче уви. Това за пожар, банка и прочие беше, дето се вика, ирония. Исках да кажа, че никой не си помисля да нахалства на подобни места (а ако си помисли, ще му избият тези мисли моментално). Обаче в болница може. А къде карат болните, повярвайте, много добре ми е известно.
240
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ER_DrНАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРОСТОТИИ КОИТО СЪМ ЧЕЛ НЯКОГА ЧЕСТНО!Първо на първо банката не е като болницата,Второ на второ полицията не е като болницата,Трето на трето съда не е като болницата.Ако на твоето аверче му стане лошо дай боже инсулт или инфаркт къде ще го закарат бе аджеба?Да не би в Университета???Кой ще му спасява живота?Да не би бармана на Слънчака? Щом е интензивно отделение или реанимация ако ще Господ да си що ти казват: НЕ ВЛИЗАЙ! няма да влизаш.Е*АТИ *** БРАТЧЕ!
239
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
....ави как е в Европата ,закъдето всички сме се запътили. Инфо за пациент се дава само на роднини- приятели,гаджета комшии --НЕ! Така че е можело да го отсвири още от самото начало
238
0
 
1
 
! Отговори
190 преди 9 години
Точно затова съм написал, че темата да е в реанимация е съвсем различна! Тук се набляга на побоя, същото права и аз!
237
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
99% ОТ ДОКТОРИТЕ СА ЗА МНОГО ХУБАВ БОЙ,НЕ ГИ МИСЛЕТЕ ТЕЗИ ДЕРАЧИ НА КОЖИ
236
4
 
1
 
! Отговори
ER_Dr преди 9 години
РУ на МВР. Вашето аверче са го докарали там с полицейска кола. Но то нищо такова не е направило. Питате на будката постовия, той ви казва да чакате. Еми чакате десет минути, двайсет, половин час, ама нищо. Теглите му една майна на постовия и влизате вътре...
235
0
 
0
 
! Отговори
do 275 преди 9 години
До Анонимен.275 много добре написано браво,,.............,,,,
234
4
 
2
 
! Отговори
ER_Dr преди 9 години
Банка. Вашо аверче кандидатства за кредит. Гледате през стъклото, говори там с някакъв, ама нещо много се проточва работата. Дали не моткат аверето? Пък и всички знаят, че банките са най-големите крадци. Влизате вътре. Охраната се запътва към вас, но като казвате, че искате да разберете кво толкоз праят, кво струат тиа вътре, любезно ви прави път.
233
4
 
6
 
! Отговори
ER_Dr преди 9 години
Съд. Върви дело. Съдят вашо аверче. Несправедливо. Пък и всички знаят, че съдии-прокурори-адвокати са корумпирани. Чакате, чакате, но никой не излиза, нито ви казва как върви делото. Накрая влизате в съдебната зала. Настоявате да ви дадат текуща информация и изобщо да ви кажат истината. Съдията въздиша, но все пак се съгласява. Настаняват ви на стол, дават ви папките, разказват ви кое как, всички са щастливи.
232
1
 
16
 
! Отговори
lorymedicine преди 9 години
До до ЛоримедицинатаИма начин да се попита и той не е като се влиза в забранен сектор
231
0
 
1
 
! Отговори
lorymedicine преди 9 години
До АнонименВие познавате ли ме, че да знаете към кого съм критична и към кого не?
230
4
 
5
 
! Отговори
до Лоримедицината преди 9 години
Всеки от пострадалите има близки и се чувства като Вас. Проблемът е за всички, които не могат да се поставят на тяхно място и обвиняват лекаря по дефиниция. А ако пострадат, ало, докторе?Преди да напишете коментара си, ако четете това, представете си, недай си боже, че майка Ви е в реанимация и оздравяването й зависи от стерилността на средата...Нямаше да се стигне дотам,ако някой от персонала един единствен човек им беше обърнал внимание и обяснил какво се случва с приятеля им.
229
0
 
2
 
! Отговори
lorymedicine преди 9 години
До ER_DrВ случая вкарването на аверчето би било по-скоро да полеем малко с бензин наоколо..