Разбиха цех за фалшив алкохол в недостроена къща в София

Трима души са задържани за 24 часа
26 яну 2015 13:08, Анисия Иванова
1
Разбиха цех за фалшив алкохол в недостроена къща в София
Архив: Булфото

Служители на ДАНС и Агенция "Митници" откриха цех за фалшив алкохол в недостроена къща в София. Операцията е проведена на 22 януари и е била насочена срещу незаконно производство и разпространение на фалшив алкохол на територията на града, съобщиха от ДАНС.

При разследването са установени трима български граждани, които са задържани за 24 часа.

Цехът бил специално пригоден за производство на алкохол, наподобяващ известни марки. Разследващите са открили и иззели самоделно устройство за поставяне на дозатори на бутилки; пистолет за горещ въздух; един чувал, пълен с капачки, дозатори и етикети на известни търговски марки алкохол; 39 туби от по 10 литра със съдържание на спирт с алкохолен градус от 94% до 96%.

В цеха имало и 8 пластмасови бутилки с различни есенции от по 0,5 литра.; около 1300 неистински бандероли; готова продукция - 39 бутилки от по 1 литър от известни марки, предлагани в търговската мрежа в страната, облепени с български акцизен бандерол, чиято автентичност предстои да бъде изяснена от компетентните органи.

Открити се 30 празни бутилки от водка по 700 милилитра, както и 103 празни пластмасови туби от по 10 литра.

Служители на Агенция „Митници" са извършили замерване на алкохолния градус на спирта, за което е съставен протокол за извършената проверка на акцизни стоки.

Предотвратени са значителни щети за републиканския бюджет.

Законовата санкция за установеното нарушение предвижда глоба, представляваща двойния размер на незаплатения акциз. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: алкохолДАНСМитници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да не е цех за течност за чистачки.Онзи ден си купих от известен столичен хипермаркет течност за чистачки и мирише на ракия.