Полицията разби домашна лаборатория за синтетична дрога в София

Задържани са четирима души, на двама ще бъдат повдигнати обвинения
20 фев 2015 14:49, Красимир Ангелов
8
Полицията разби домашна лаборатория за синтетична дрога в София
Снимка: Булфото, архив

Полицията в София разкри домашна лаборатория за производство на синтетична дрога, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Работата на криминалистите започнала след получена от ОД на МВР – Пловдив информация за осъществено производство и разпространение на синтетични наркотици на територията на Пловдив, Пазарджик, Сливен, Казанлък и София.

В хода на специализирана полицейска операция, извършена на 18 февруари, в полезрението на органите на реда попадат трима мъже и една жена.

Установено е, че единият от мъжете – 35 годишен жител на Сливен (криминално проявен и осъждан за престъпления с наркотици) и живееща с него 21-годишна жена, с помощта на 34-годишен мъж от София, са създали домашна лаборатория за производство на синтетични наркотици в къща на ул. „Суходолска” в столицата.

На този адрес полицаите засекли сливналията да се качва в лек автомобил „Порше”, собственост на 25-годишен мъж от София. След кратко проследяване двамата били задържани на паркинг на магазин за хранителни стоки, където проследеният трябвало да се качи в собствения си лек автомобил „Мерцедес“.

Криминалистите предприели проверки на двата адреса, посещавани от мъжът от Сливен, където са задържали жената и 25-годишния мъж.

При предприетите лични обиски и претърсвания на автомобилите и обитаваните къщи, полицаите намерили и иззели мобилни телефони, сим карти, блистер с 10 таблетки, електронни везни, 3 таблетки в различен цвят, множество бутилки, съдържащи различни по цвят вещества, множество хартиени сгъвки, полиетиленови пликчета с прахообразни вещества и тревиста маса, термометри, колби и други.

По случая е образувано досъдебно производство. На двама от задържаните са повдигнати обвинения. Жената и 25-годишният мъж са разпитани като свидетели и освободени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
До истина... За съжаление си прав !!
5
2
 
3
 
! Отговори
истина преди 9 години
ПРАВИЛНО Е ДА СЕ КАЖЕ ,,, ПОЛИЦИЯТА СЕ ОТЪРВА ОТ ПОРЕДНИТЕ КОИТО И ПРАВЯТ КОНКУРЕНЦИЯ....... СЕГА ГИ ОБРАБОТВАТ И СПИПАНИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ ЗА МВР ТОЕСТ ЗА ПОЛИЦИЯТА ...
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо ги пенсионирайте кияците още сега, да не чакат до 35 години, че ще се преработят. А от изброените неща които са открили на адреса, няма едно такова което да липсва в нормално жилище,стига да не става въпрос за бърлога на скотове.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бърза процедура и минимум 5 години !Доколкото до самите "производители", може ли да са толкова ***, че да бъдат толкова очевидни." ...Порше, собственост на 25-годишен мъж от София." - една проверка на доходите е достатъчна. Стига и по филмите го правят по-добре.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЖЖЖЖЖЕСТОК ФИЛМ !
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Breaking Bad!