Спипаха 2 камиона с незаконна дървесина край Копривщица

Шофьорите на товарните автомобили са избягали
38
Спипаха 2 камиона с незаконна дървесина край Копривщица
Снимка: МЗХ

Мобилно звено към Югозападното държавно предприятие задържа два камиона, превозващи около 20 куб. метра иглолистна строителна дървесина, съобщават от Министерството на земеделието и храните.

Установено е, че дървесината е добита в горски територии, собственост на Община Копривщица.

При проверката в местността Крива река на територията на “Държавно горско стопанство Пирдоп”, е установено, че транспортираната дървесина не е придружена с необходимите документи - общинска горска марка, каквато се изисква при добив от общински гори и без превозен билет.

Инспектори от РДГ - София са изготвили констативен протокол за нарушение на Закона за горите. Шофьорите на двата камиона, в опит да осуетят задържането им, са избягали от мястото, за което проверяващите от мобилния екип са уведомили незабавно органите на Министерство на вътрешните работи. В момента на мястото на произшествието има полиция.

Представителят на общинското звено, което отговаря за общинските гори в Копривщица, е пристигнал час и половина след констатациите на звеното на Югозападното държавно предприятие. За да прикрие нарушението, той се е опитал да издаде в последствие превозен билет за един от двата камиона, за което също са уведомени компетентните органи, отчитат още от МЗХ.
 
От там допълват, че от началото на декември 2014 г., когато се създадоха мобилните екипи, до 20 февруари 2015 г., във всички териториални поделения на Югозападно държавно горско предприятие те са проверили 637 обекта, 1252 превозни средства, 2887 ловци, 403 физически лица.

Съставени са 95 акта за различни видове нарушения, задържани са 19 куб. м. строителна дървесина, колкото е и размерът на задържаната дървесина при акцията днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Секретарят, вечният ........... на град Копривщица, от повече от 15 години, недосегаем, с "връзки" в цялата съдебна система и в администрацията, продължава "дейността си" "Хвала таквиз българи, хвала"
28
0
 
3
 
! Отговори
Град Копривщица преди 9 години
Де го кмета,де го шефа на предприятието,страхливци и вие сте с тях. Кой ви каза че сте родени в Копривщица ,горкички,жалки мишлета!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kradcite i gorskite sa kombna be , neznaetelielate v seli Ticha obl.Sliven obs.Kotel i vijte kakvo e da DOISH darjavni gorikmeta na Kotel , toi r parviat obirdjia dori i paleji na gori ima tamtam ima postoianna sech zakonnata e 1% a ne-zakonnata e 99,99 %
26
0
 
3
 
! Отговори
Лили преди 9 години
смятате ли, че ще има разкрити по тази кражба -или ще има ли резултат от всички тези проверки или просто се отчита дейност-хайде сега да видим къде е държавата?Какви мерки ще предприемат и ще се разплете ли този случай или ще остане само констатация?
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛилиSTRAHUVAM SE OT POLIZIATA I CASTNITE NAKAZATELNI OTRIADI NA BBZZ
24
1
 
4
 
! Отговори
Лили преди 9 години
Защо всички коментирате анонимно а всъщност знаете имена-така разбрах от коментарите?Страхувате ли се -нали живеем в демократична и правова държава?!
23
2
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖА преди 9 години
ЩО НЕ ИДАТ В СТРАНДЖА ДА ВИДЯТ, КАК ФИРМИТЕ НА ДОГАН ОБЕЗЛЕСЯВАТ ПЛАНИНАТА И ИЗНАСЯТ ТРУПИТЕ В ТУРЦИЯ
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе слагаш една шашка динамит в камиона и съсе дървесината и камиона във въздуха.***.
21
0
 
10
 
! Отговори
gtf преди 9 години
Коментар 23 е абсолютно верен. Инж. Гърбев затова беше толкова притеснен по телевизията.
20
1
 
13
 
! Отговори
gtf преди 9 години
Нека е ясно-там незаконната сеч е голяма, а хванатото е нищо. Човекът чийто камиони са е от ГЕРБ, зад гърба му е Кмета, който е от ГЕРБ и който също е в дървопреработващия бизнес.
19
0
 
10
 
! Отговори
Град Копривщица преди 9 години
Инженер Гърбев не лъжене, Вие прикривате престъпниците и в държавните и в общинските гори. Горските са като на "ХРАНИЛКА" , като див дивеч. Гората на Копривщица я нява и за това сте виновен вие!!!
18
0
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
а колко още има която просто не исакт да я хващат и това е
17
0
 
10
 
! Отговори
kan4o преди 9 години
Правителството да забрани,спре износа на дървесина от майка България.Много,ама много,чок проблеми се решават от раз,чабуджак.Тогава ще има и рисунки на български език.
16
0
 
5
 
! Отговори
bez ime преди 9 години
Всяка сутрин през КПП Йовково се изнасят дърва за Румания
15
0
 
9
 
! Отговори
sorry преди 9 години
Мартенски прах,за 3.03. в очите на слепите хорица.Тези всеки ден могат да хващат от 100 до 150камиони.Да,ама не.Друго-какво правим после с камионите.Другото го знаем.Керванът си върви,кучетата си лаят,битият бит,кралият крал,а промяна няма.Грешка, промяна-ЙОК!
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако правителството не спре дървената мафия, нека си ходи по живо по здраво.Хем ДПС не са във властта, хем им се дава власт да изсичат гората ни.
13
0
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 9 години
А ако ние дойдем пред вас и ти спукаме депесарската куха тиква няма ли да е по забавно ефенди???Що се ежиш бе турско борче, партията ти изяде х*я на последните избори и пак се озлобихте.Сигурен съм, че си депесарски функционер от Якоруда или някоя друга турко-помашка околия със средновековни традиции.Нали?Само че не си познал, баща ти доган повече власт няма да види.
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Личен въпрос към екоталибаните.ЗАЩО ЗА КАБИНКОВ ЛИФТ НА БАНСКО ОРЕВАВАТЕ СВЕТА, А ЗА ХИЛЯДИТЕ ИЗСЕЧЕНИ ОТ ДПС ГОРИ НЕ ГЪКВАТЕ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес са поне 200!
10
0
 
20
 
! Отговори
ЗЗД преди 9 години
Цели 2 камиона! От стотиците изсечени днес! Много действат, ша знайш.