Мъглиж срещу килъра на Вероника: Господ ще го накаже!

Оказва се, че Илиян Здравков има 6 различни присъди
Обновена: 10 мар 2015 08:58 | 10 мар 2015 08:45,
175
Мъглиж срещу килъра на Вероника: Господ ще го накаже!
Илиян в съда. Снимка: Булфото

"Господ ще го накаже него, дано повече да не го видим тука", кълнат жителите на ромската махала в Мъглиж Илиян Здравков, задържаният за убийството на студентката Вероника.

От години Илиян и жена му Елка Симеонова обитавали там кирпичен коптор на улица "Пролет" №53.

"Избяга, бате, жената избяга към града, щом научи, че я търсите", обяснява пред "24 часа" услужливо млад ром.

Местните разказват с охота това, което знаят. Преди време Илиян се завъртял из Мъглиж покрай брат си, който се бил хванал като овчар. Братът бил женен за сестрата на Елка и покрай тях тя се залюбила с пришълеца.

Официален брак нямали, но това не  попречило да му роди набързо 5 деца - 3 момчета и 2 момичета. Само че родителите нямали условия да ги гледат нормално и социалните служби ги настанили в Домове за сираци.

Илиян също се цанил за пастир, но го хванали в издънка - през 2012 г. си харесал хранителния магазин на Николай Пашов и го окрал 4 пъти.

Собственикът се усетил, че му изчезва скъпа стока, и по охранителните камери видял как ромът в различни дни влиза в магазина в работно време и обира де що свари от щандовете, като пълни с продукти раница. След това кротко минава покрай касата.

Рецидивистът прибрал стока за близо 560 лева, установила ревизия - цигари, алкохол, хранителни стоки, козметика и перилни препарати.

Полицията влязла в дирите на крадеца и жена му Елка, която била свидетел по делото, се принудила да върне част от откраднатото.

Казанлъшкият районен съд отчита това като смекчаващо вината обстоятелство, както и тежкото материално и семейно положение на подсъдимия, и му налага 1 г. и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор или общежитие от закрит тип.

Оказва се че Илиян Здравков има 6 различни присъди. Той върши престъпления, след това се разкайва, признава изцяло вината си, сътрудничи на разследването и иска съкратено съдебно следствие, което съдът по закон е длъжен да приеме. Така си издейства и по-леки присъди.

Явно по този отъпкан от самия него път Илиян е поел и сега след убийството на Вероника. Макар вчера изненадващо да промени показанията си и да се отрече пред журналистите и съда, че той е убиецът на студентката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
17
 
! Отговори
деца 5 преди 9 години
ПЕТ деца.ЗАЩО?? Къде са БХК,ЦВ.КЪНЧЕВ, МЕСТАН, РОМСКИ ПАРТИИ?ЗАЩО раждат деца?*** правят така.Водете разяснителна работа и им казвайте ОТКРИТО, че ДЕЦА се създават, когато имаш париу, жилище да ги отглеждаш, възпитаваш, образоваш.Другото е заешка, кучешка работа.Папа Франческо каза( 02.2015 във Филипините); "НЕ е нужно да се размножаваме като зайци! ДЕцата-едно или 2 трябва да бъдат образовани, качествени."
36
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Толкова е лош ,че и в затвора не го искат
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Кво е "килър" ?"Вероятно е нещо като работник по киловете на корабите. Корабостроителите да кажат.
34
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Оказва се, че Илиян Здравков има 6 различни присъди"И се разхожда на свобода, трепе хора :) Така е у БеГе-то.
33
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо плюете човека сега , това е Българин и при това християнин не виждате ли че се казва Илиян Здравков носи типично българско име , ама това е гавра с българската нация , гавра с Левски ако щете, засрамете бе
32
0
 
14
 
! Отговори
Юрист преди 9 години
Не знам за Хелзинския комитет и правата на този тука-те поне са неправителствена орг-ЦИК и могат да си кажат вс. Но какво да правим с нашето Вице-Маргарита Попова която е с-у смъртното наказание и за защита на правата на подсъдимите, а в същото време има властта и да ПОМИЛВА......това е вече страшно. Никога тя не е защитавала правата на жертвите, а и тя има дъщеря и три внучки. Господ си знае работата
31
0
 
12
 
! Отговори
реалиста преди 9 години
Отговорност и за службарите, които са допуснали това да се случи. Това ще се случва докато има безхаберие по службите. Искаме конкретни имена...
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе има нещо съмнително в тая работа. Този не прилича на човек, който ще извърши такова нещо. Изглежда много страхлив, а дори и да се реши на подобно нещо едва ли ще удари толкова пъти момичето с такава жестокост. Странна работа. А пък и не изглежда толкова ***, че да не прецени, че веднага ще го хванат с кредитната карта. Освен ако не е знаел на кого е картата.
29
0
 
14
 
! Отговори
Край преди 9 години
България е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА - нещо като смятате че е нередно в София има една жълта сграда на едни жълти павета - вадите паветата и чупите главите на тези от жълтата сграда. Като го правите всеки път когато усетите че нещо не е по реда си България ще се оправи. Съда само си спазва тъпите закони.
28
18
 
3
 
! Отговори
Саня преди 9 години
Изглежда благ човек, не вярвам да го е сторил.
27
19
 
19
 
! Отговори
Сравнение наляво преди 9 години
Ако си избели косата, ще заприлича на Волен Сидеров. Може да му е братовчед, трети или втори..
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алоо полицията защо не търсите бат ви Йоско вече сигурно за Германия е излетял да гръмне там някоя студентка
25
1
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха :))) преди 9 години
До волгоградскияНе е никак ***, право дума, а ти понеже си много умен ако ти се случи подобно нещо явно и ти ще чакаш Господ да го накаже
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора не искам да го защитавам този ***, ако го е направил заслужава по лошо наказание от смъртното, но този човек крадял за 1 хляб, а оръжието на престъплението не е намерено в него.Според вас дали ще си хвърли брадвата която му струва поне 10 кражби?И най-малкото при самопризнанията щеше да каже къде е то!Цялата работа нещо намирисва, а той и сам назова пред медиите, че някой го кара той се изказа "тормозят ме", но според мен имаше предвид точно това!
23
0
 
28
 
! Отговори
mnenie преди 9 години
Тези, които ни управляват, продадоха България!Трудно ще си я върнем. Този "човек" има пет деца, които ще са като него. А ние къде ще сме тогава?Няма да са минали и 100 години от втората световна война и пак ще стане нещо...
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мога да разкажа как група от 10-на Роми преди 1989 влизат и убиват мъж в Русенско село но няма да ми стигне местото за комнтар тука , така че тези неща са от Тодор Живковия режим а не от сега , прсто винаги го е имало
21
5
 
20
 
! Отговори
???????? преди 9 години
Нещо не е наред в тази история .1 много бързо намериха/ изкупителна/ жертва 2.всичко си признал /след много бой/ ,3 ,дайте да чуем версията .имаме доста странна ,подредена и достоверна версия само на полицията -журналистите Вие сте на ход да не се окаже че прикриват някой свой човек.,все пак в България живеем ...
20
0
 
20
 
! Отговори
Марин преди 9 години
до ГошуЛъжеш се. Ако някой го утрепе после ще се вдигнат от ДПС, *** ще се разбонтуват, от посолството на САЩ ще привикат плевньо, а на извършителя ще наложат най-строго наказание.
19
1
 
9
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
Ей ГошкоУ много си *** братче ама много
18
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тодор Живков ги науче да крадът и убиват , само че по това време нямаше интернет и се знаеше многа малко за Ромските престъпления