Мъглиж срещу килъра на Вероника: Господ ще го накаже!

Оказва се, че Илиян Здравков има 6 различни присъди
Обновена: 10 мар 2015 08:58 | 10 мар 2015 08:45,
175
Мъглиж срещу килъра на Вероника: Господ ще го накаже!
Илиян в съда. Снимка: Булфото

"Господ ще го накаже него, дано повече да не го видим тука", кълнат жителите на ромската махала в Мъглиж Илиян Здравков, задържаният за убийството на студентката Вероника.

От години Илиян и жена му Елка Симеонова обитавали там кирпичен коптор на улица "Пролет" №53.

"Избяга, бате, жената избяга към града, щом научи, че я търсите", обяснява пред "24 часа" услужливо млад ром.

Местните разказват с охота това, което знаят. Преди време Илиян се завъртял из Мъглиж покрай брат си, който се бил хванал като овчар. Братът бил женен за сестрата на Елка и покрай тях тя се залюбила с пришълеца.

Официален брак нямали, но това не  попречило да му роди набързо 5 деца - 3 момчета и 2 момичета. Само че родителите нямали условия да ги гледат нормално и социалните служби ги настанили в Домове за сираци.

Илиян също се цанил за пастир, но го хванали в издънка - през 2012 г. си харесал хранителния магазин на Николай Пашов и го окрал 4 пъти.

Собственикът се усетил, че му изчезва скъпа стока, и по охранителните камери видял как ромът в различни дни влиза в магазина в работно време и обира де що свари от щандовете, като пълни с продукти раница. След това кротко минава покрай касата.

Рецидивистът прибрал стока за близо 560 лева, установила ревизия - цигари, алкохол, хранителни стоки, козметика и перилни препарати.

Полицията влязла в дирите на крадеца и жена му Елка, която била свидетел по делото, се принудила да върне част от откраднатото.

Казанлъшкият районен съд отчита това като смекчаващо вината обстоятелство, както и тежкото материално и семейно положение на подсъдимия, и му налага 1 г. и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор или общежитие от закрит тип.

Оказва се че Илиян Здравков има 6 различни присъди. Той върши престъпления, след това се разкайва, признава изцяло вината си, сътрудничи на разследването и иска съкратено съдебно следствие, което съдът по закон е длъжен да приеме. Така си издейства и по-леки присъди.

Явно по този отъпкан от самия него път Илиян е поел и сега след убийството на Вероника. Макар вчера изненадващо да промени показанията си и да се отрече пред журналистите и съда, че той е убиецът на студентката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
21
 
! Отговори
Пич преди 9 години
Евтаназия и плитък гроб за урода.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Умишленно се крие че е Ром от така наречените Дасикане Рома-християни в България , какво толкова страшно и срамно има в това , тези Роми са баългарски граждани
15
0
 
16
 
! Отговори
........ преди 9 години
Този трябва да го продадем на някой известен музей - жив питекантропус еректус. Не се среща всеки ден.
14
0
 
43
 
! Отговори
Докога??????????? преди 9 години
"Официален брак нямали, но това не попречило да му роди набързо 5 деца - 3 момчета и 2 момичета."Честито, братя българи ! Още 5 потенциални серийни убийци и изнасилвачи са отгледали с НАШИТЕ пари. Докога ще блеете ?????????Трябва да се спрат помощите за деца след 2-то. Иначе сме обречени.
13
8
 
13
 
! Отговори
Сър Гофри преди 9 години
Трябва да го подложат на детектор на лъжата. След като е знаел че ще трябва да лежи в затвора за влязлата в сила присъда, може просто да е поел вина срещу много пари. Все остават някакви съмнения за задкулисен извършител. Масов убиец може би?!
12
0
 
31
 
! Отговори
БББ преди 9 години
Заедно с това същество трябва да лежат в затвора следните НеГОДНИЦИ:-съдията, който не го е вкарал в затвора;-шефа на полицията, който "не го е намерил".Те са виновни точно, колкото и той! За него в наказателния кодекс няма наказание. Такъв *** трябва да се умъртвява, зашото неговото съществуване е просто безмислено!
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къв е тоя ***, бе?!
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освободете го! И бащата на Вероника да го срещне на неосветено място. Явно правосъдието куца нещо. Такива като него да ги бесят на сред площада или по законите на Цар Борис да го набучат на кол. Това е единствената справедлива присъда, както и за изнасилвачи, и педофили.
9
19
 
11
 
! Отговори
БХК преди 9 години
Ние защитаваме този човек защото има права. И най-важното 5 деца. Те имат нужда от баща който да гледа и възпитава. Ето защо да бъди пуснат под домашен арест и чака условна присъда. Дечицата за да измият срама като пораснат ще направят и те по 5 за да е всичко според плана за унищаване на българите.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Намериха си пак изкупителна жертва!
7
0
 
6
 
! Отговори
нрадев преди 9 години
номер 3абсолютно точно.
6
1
 
35
 
! Отговори
7 преди 9 години
бачкаторе,най малко ти е виновна демокрацията. това не е демокрация а постсъветски червен капитализъмв сащ след 3-та кражба дори и за чифт чорапи или пица отиваш в затвора с доживотна присъда. там законите важат за всички еднакво.това е демокрация.а не като тука,пиян руснак някакъв спортист фигурист с джип хамър премаза двама наши младежи и не лежа и 1 ден в затвора,сега си пие водката в Москва.
5
1
 
24
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Айде,айде.Като е ваш не го пипате.За пред камерата сте най-големите артисти!!!Когато се краде всичко крадено е по къщите ви разпределено и се криете един друг!!Жените ви дори лъжат най-нагло!!!Да ви знам в артистите, па вас!!!
4
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз също питам,как така с едно убийство,с опит за убийство и с 4 присъди се разкарва на свобода.това просто не е държава,какво да правят децата ни тука, за какво ние плащаме данъци
3
4
 
15
 
! Отговори
макето преди 9 години
не богохулствайте бог прощава всичко дори и това убийствоза наказанието требе на земята и то приживе да се погрижим око за две зъб за чене
2
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
убийците на вероника са тези съдии и полицаи които са го оставили на свобода.тези хора имат имена,получават заплати и привилегии. убиеца е бг държавата,която е нефункционална и вредна,която убива децата
1
0
 
49
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
като е гладен и жаден защо не се хвърли той в реката а уби момието на хоратаискам връщане на смъртното наказание европа изобщо не ме интересува