Бебе на пет месеца е починало в дома си

Предишният ден детето е изписано от разградската болница
Обновена: 15 мар 2015 13:44 | 15 мар 2015 12:53, Анисия Иванова
27
Бебе на пет месеца е починало в дома си

Бебе на пет месеца е починало тази сутрин в дома си в разградското село Голям Поровец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Сигналът за случилото се е подаден в Районното управление на полицията в Исперих от 35-годишния баща  на пеленачето.

Момиченцето е било хоспитализирано в Инфекциозното отделение на разградската болница за периода от 9 до 13 март, след което е изписано от отделението. Според резултатите от аутопсията, извършена също в разградската болница детето е починало от двустранна бронхопневмония.

Малката Сезен е била седмо дете в семейството на Метин и Хафизе Хюсеин. Бащата работел в кравеферма в съседното село Лудогорци, където живеели до преди три месеца, разказа кметът на Голям Поровец Терджан Алиев.

Полицията била сезирана за смъртта на детето, защото личният му лекар е починал преди седмици и нямало кой да издаде смъртен акт, каза говорителят на полицията Илияна Георгиева.

Директорът на разградската болница д-р Марин Керчев обясни, че бебето било прието в инфекциозното отделение на лечебното заведение с гастроентерит. Детенцето е лекувано четири дни, и е изписано в добро състояние, без повръщане и разстройство, хранело се нормално. По думите на д-р Керчев бебето е лекувано съвсем правилно, всички направени изследвания били нормални.

Директорът на разградската болница смята, че в случая не може да се говори за лекарска грешка при смъртта на детето. Засега не виждам някакъв проблем от страна на болницата или някаква грешка при лечението, допълни д-р Керчев, цитиран от БТА

Трупът на детето е откаран за аутопсия в МБАЛ-Разград. Уведомени са окръжният и районният прокурор. По случая се води досъдебно производство.

Това е втори подобен случай в МБАЛ -Разград. В края на миналата година пред Спешното отделение почина осемгодишно момче от село Иван Шишманово, след като медиците го пренасочили за лечение във варненска клиника, защото в лечебното заведение нямало детски хирург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: МБАЛМВРРазград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато преди 30 години станеше нещо подобно първо се изясняваше причината за това.А без да е ясна причината да се коментира е като игра на сляпа баба-всеки говори наслуки.Изясняването на причината е важно защото в част от тези случаи фаталният изход би могъл да се предотврати,а в друга не.
15
0
 
4
 
! Отговори
До АНОНИМНА преди 9 години
Ти прочете ли изобщо, какво са лекували в болницата, или просто си крещиш ей така за профилактика?
14
4
 
4
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
НА ВНИМАНИЕТО НА ГОСПОДИН МОСКОВ. СПОРЕД МЕН БРОНХОПНЕВМОНИЯ НЕ СЕ ЛЕКУВА ЗА 4-5 ДНИ ПО ПЪТЕКА- ПО-МАЛКО ОТ 14 ДНИ ТОВА НЕ Е ЛЕЧЕНИЕ, А ГАВРА СЪС ЗАБОЛЯВАНЕТО. А ВИЕ СТЕ АНЕСТЕЗИОЛОГ И ЗНАЕТЕ МНОГО ДОБРЕ , ЧЕ ВЪЗПАЛИТЕЛНО ЗАБОЛЯВАНЕ НА БЯЛ ДРОБ СЕ ЛЕКУВА НАЙ- МАЛКО С 2 АНТИБИОТИКА, А ПРЕДИ ТОВА ТРЯБВА ДА ИМА АНТИБИОГРАМА. ИНАЧЕ КЕЛ ФАЙДА ОТ ЛЕЧЕНИЕТО. ПОМИСЛЕТЕ ГОСПОДИН МОСКОВ ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ПЪТЕКИТЕ- НЕ 2-3-5 , А ПОНЕ 10-14 - В ЗАВИСИМОСТ ОТ ДИАГНОЗАТА. ЗА ТОВА ИМА РЕЦИДИВИ.
13
2
 
8
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
...лекували са го правилно, не било умряло от разстройство, а от пневмония. Само дето една пневмония не убива за 2 дни. Най-вероятно не са я разпознали.
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще си направят още 2 да компенсират 7-мото!
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ако и тези не се водят социално слаби па на!
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
7 деца... ужас.Защо ги мъчи?И без това 1 не може да гледа.Сега е добре малки са женурята ще им ушие по един *** той ще им фърли малко леб-ще изкарат.Ама като порастнат какво ?Магистралки в Германия и крадци в Бг?
9
1
 
12
 
! Отговори
Някой преди 9 години
до Ястреб ДжебелскиВ тъпотията си дори не знаеш колко си прав.
8
18
 
7
 
! Отговори
Ястреб Джебелски преди 9 години
До художникаДобре че сте ви, българите, че турците в България от глад ще умираме и от студ ще замръзваме! Ако не сте вие, слънцето няма да изгрее и земята щя престане да се върти! Господ да ви благослови!
7
2
 
9
 
! Отговори
художника преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Има доста Българи. Те ги лекуват и ги отриват от преспите.
6
4
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
до 5, това не е сериозна медия, и аз не се отнасям сериозно към нея. А иначе на училище ходих до трето отделение, защотоо козата ми изяде букварчето което се беше "облажило" от мекиците които мама ми слагаше в торбичката. И не се хващай за една запетайка, личи си когато е от недоглеждане и кога от неграмотност. Кажи нещо по темата (статията) стига търси грешки в хората, безпогрешни, няма. Или ти си изключение?
5
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4 miliyona i polovina samo muslumani pomislete si malko predi da pishete komentari
4
11
 
35
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Бьлгарите ще се срещат все по-рядко в държавата ни, защото сме егоистичен и мързелив народ. Младите предпочитат да се наспиват до късно, вместо да гледат бебета. Предпочитат да си купят новия аифон, вместо памперси. И само не ми обясняваите че е от липса на пари... кафенетата препълнени, всички извадили телефони от по 500+лв. И манговците нямат пари, но това им е 7мото дете! Така че ништо странно не виждам...
3
2
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
нали знаете вица за Германия 2050г, където двама полицай спират кола за проверка на документите........ е и тук се получава нещо такова, само, че с по бързи темпове.
2
6
 
45
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Абе, какво става в тази държава ?!Дават снежното бедствие от Южна България - само мюсюлмански имена ...Съобщават за починало бебе в Северна България ... Пак небългарско име !Останаха ли българи в тази държава ?!
1
7
 
46
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Седмо дете... Кравар... Сезен... Метин и Хафизе Хюсеин...Не, не... Нищо не казвам!