Сливенският обирджия със съучастници, крие ги

Времето ще покаже дали бих ограбил банка отново, каза той
16 мар 2015 09:05,
34
Сливенският обирджия със съучастници, крие ги
Стефан Стефанов. Снимка: архив, Булфото

Обирджията на банковия клон  в Сливен Стефан Стефанов проговори след 4 години мълчание и обяви, че е имал двама съучастници.

"Имах човек, който трябваше да кара колата. Беше наясно с всичко. Можеше да съм осъден не само аз, а още двама – трима, но не съм предател. Смятам, че така е редно. Поел съм риска и си нося отговорността", обяви той пред ТВ7.

На 23 март 2011 г. около 16.00 ч. Стефанов нахлу в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе шестима служители в банката за заложници.

Похитителят не поиска откуп, а пусна поетапно заложниците, като последната задържана бе освободена цели 18 часа след началото на заложническата криза.

Сега обирджията ще търка наровете в затвора 15 години, докато съучастникът му се радва на свободата и живота, необезпокояван от никого, а Стефан е категоричен, че няма да проговори с имена.

"Ако трябва да съм честен, аз вербувах тези хора, просто им предложих. Те знаеха много добре какво става. Да ги прикривам се е случвало и друг път. Струва си", убеден е Стефан.

Човекът, който е трябвало да го прикрива, е бил въоръжен с Калашников. Самият Стефан се е отказал да влезе в банката с такова оръжие, за да не му пречи. Затова го оставя минути преди да извърши обира.

"Даже ми е чудно, че полицаите не го откриха", усмихва се сега загадъчно обирджията.

Още по темата
25 мар 2011 11:05
397

Всъщност, в Сливен е предотвратена истинска касапница. Освен автомата, е имало и граната. Все още не е задържан нито човекът, който е подал информацията за банковия превод, нито шофьорът отцепка, който е трябвало да стреля по охранителите.

Стефан Стефанов хвърли още една „бомба“ като обяви, че е осиновен. Остава за втори път сирак през 2006 г. Майка му Стоянка Петрова умира през 2004 г., две години по-късно го напуска и баща му Петър Петров. Стефан обаче ги приема за свои родители.

"Случвало се е да нямаме една стотинка, но сме се справяли. Баща ми никога не ме е подтиквал към престъпления. Възпитаван съм в ценности, които вече не възприемам", призна младият мъж.

"Не бих казал, че майка ми и баща ми са се провалили като родители. Възпитаваха ме в правилния път, но аз предпочетох да поема по друг. Бих поискал прошка на гроба им, защото нямаше да приемат това, което направих", казва още той.

"Времето ще покаже дали бих ограбил банка отново. Трябва да съм лицемер, ако кажа, че няма да го направя пак", категоричен е Стефан Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЪЛКА КОЖАТА СИ МЕНИ НО НРАВА НЕ. ТОВА СИ ПРОЛИЧАВА КОГАТО НАСТЪПИ ВЪЛЧО ВРЕМЕ КАКВОТО Е СЕГА. МНОГО ХОРА МИЗЕРУВАТ И ГЛАДУВАТ НО НИКОГА НЯМА ДА ОКРАДЪТ ИЛИ УБИЯТ НЯКОГО ЗАЩОТО НЕ ИМ Е В НРАВА. А В ТЕЗИ ВЪЛЧИ ВРЕМЕНА ЗА ДА НЕ УМРЕШ ОТ ГЛАД МНОГО ХОРА СА ПРИНУДЕНИ ДА КРАДЪТ. А ГЛАДА Е ЛОШ СЪВЕТНИК. ТОЙ НЕПРИЗНАВА НИЩО. КОЙТО Е СТОЯЛ ГЛАДЕН НЯКОЛКО ДНИ САМО ТОЙ ЗНАЕ КАКВО Е. А ТАКИВА ИМА МНОГО В НАШАТА МИЛА РОДИНА МУТРОЛАНДИЯ. НО СИТИЯТ НА ГЛАДНИЯТ ВЯРА НЯМА.
19
1
 
1
 
! Отговори
OUT преди 9 години
Eto edin koito krade lyje i mami
18
1
 
0
 
! Отговори
OUt преди 9 години
zashto krade!!!!
17
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все пак това са мъжки приказки на честен човек, който не приема обществото такова каквото е.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ах, горкичкия! Направо да го съжалиш! Само че се сетих за охранителя, за семейството му, за другите служители и техните семейства... И след това признание си мисля, че на тоя директно му трябват още 20 години присъда. Иначе банките имат много трески за дялане, но начинът не е всеки да вземе пистолет и да гърми наред, щото видиш ли, това или онова не му харесвало...Тия въпроси се уреждат със закон и докато *** не го научи това, ще си бъдем в третия или не знам кой точно свят...
15
2
 
12
 
! Отговори
ss преди 9 години
Ами какво стана с един от Пловдив ли каде беше? Стара Загора кадето отмъкна 2 милиона и не казваше каде са????? никой нищо не казва за него????
14
1
 
9
 
! Отговори
преди 9 години
Социопатът, който простреля охранител още с влизането в банката се изживява като Джон Дилинджър. След като прекараш едно разкошно лято в тясна килийка с група потни *** момчета, тогава лай.
13
2
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
писнало му да мизерства - разбирам го. само дето не в банка а в парламента трябва да влезнат няколко с калашници !
12
1
 
3
 
! Отговори
жеко преди 9 години
тази криминална романтика която витае в медиите около такива като този и жоро инкасото ще даде храна за размишление на доста маргинали които ще се водят по идеологията "гет рич ор дай траинг.."
11
2
 
18
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Всеки рано или късно си плаща стореното.Друг е въпросът,че в сравнение с хищните банкери и политици-далавераджии тоя момък е направо кокошкар.Едва ли някои политик или банкер излежаващ присъда би признал и казал каквото мисли/особено пък пред камера/.
10
2
 
3
 
! Отговори
Деси преди 9 години
Баси и ножарската физиономия
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селския *** не може да изкара 5 лева, но чувства, ще заслужава 5 милиона поне, за това и е застрелял охранителя и е държал заложници банковите служителки.
8
1
 
29
 
! Отговори
криминален елемент преди 9 години
Защо правите реклама на този криминален елемент? Кой ви плаща за това?
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 9Абе дай направо да разстреляме всички охранители и служители в банки, сигурно тогава кръвопийските банки ще спрат да ти вземат лихва?
6
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Силно подкрепям обирите на чуждите кръвопииски банки в България с двете раце !!!!
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още на 4-тата година му е писнало от тия затвори на човека.Иска вече на свобода.Чакай малко бе селски, имаш още 16 години.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пуснете го на свобода!!!Невинен е!!!Други са престъпниците!!!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бачо се мъчи:1.Или да си намали присъдата, съдействайки за залавяне на съучастници, помагачи и т.н.2.Или да изнудва изброените за кинти3.Или търси медийно внимание и леко разнообразие от затворническият животИли в общи линии - средностатистически кокошкар
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селски *** и ***.При бай Тошо такива *** поне ги правеха трактористи, овчари, а не да стоят без работа или в най-добрия случай да стават охранители на минимална заплата, която не им стига само за джобни и да се чудят каква глупост да измислят.За съжаление се напълни с такива като този- полуграмотни, мързеливи, без работа, но с огромни претенции.Вечно замислящи някаква далавера как да забогатеят, като в крайна сметка пак те са прецакани.
1
5
 
40
 
! Отговори
глупак преди 9 години
Това сега герой на новото време ли се явява. *** ***.