Шампионът Милен тренирал до последно въпреки лекарите

Приятелите на спортиста пред Dnes.bg: Имаше проблем с кръвното
Обновена: 21 мар 2015 19:33 | 21 мар 2015 19:21,
48
Шампионът Милен тренирал до последно въпреки лекарите
Снимка: Dnes.bg

"Не можем да повярваме , че това е истина и затова дойдохме да се убедим с очите си", заяви за Dnes.bg един от приятелите на открития мъртъв олимпийски шампион Милен Добрев - Иван Зашев. Той заедно с други приятели станаха свидетели на изнасянето на трупа на спортиста, който бе качен в микробус и откаран в Съдебна медицина за аутопсия.

Ден след допинг скандала, при който националният отбор на България беше дисквалифициран, а федерацията глобена с 600 хиляди долара, българските щанги претърпяха още една загуба.  Бившият олимпийски шампион по вдигане на тежести Милен Добрев е намерен мъртъв в дома си, съобщиха от полицията в Пловдив. По тялото му няма следи от насилие, сочат първоначалните данни.

Още по темата
Трупът на 35-годишния олимпийски шампион е открит от неговите родители. Най-вероятно Милен Добрев е починал в съня си от инфаркт. Смъртта се разследва от криминалисти и съдебни медици.

„Един живот приключи на 34 години. Не ни допуснаха вътре въобще. Той живееше сам, баща му го е открил”, заяви Гроздана Димитрова, която е близка на семейството.

По неофициална информация смъртта е настъпила след употреба на алкохол и стероиди.

„Чувах, че си е пийвал от време на време, но аз не съм го виждал пиян.”, разказа съсед на Добрев.

Приятели на Добрев отричат той да е алкохолик и твърдят, че е страдал от високо кръвно. Вдигал е тежести до последно въпреки съветите на лекарите да не натоварва сърцето.

„Не му е издържало сърцето, но ще кажат лекарите от какво е”, твърди Иван Зашев.

„Беше добър приятел и добър спортист, тренираше до последно”, разказа Пламен Георгиев – Джонсъна.

Милен Добрев е последният българин с олимпийска титла по вдигане на тежести. Печели общо четири златни, два сребърни и два бронзови медала от големи първенства. Добрев се е занимавал със строителство. Мечтата му била да направи детска школа по щанги. 35-годишният шампион ще бъде погребан в родното му село Житница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно. Тоя е вдигал щанги и е взимал химия, а снощи сигурно и е ударил 5-6 уискита и резултатът е на лице.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да почива в мир