Смела баба Данче изпързаля ало-измамници

Тя е баба на съпругата на правосъдния министър Христо Иванов
1 апр 2015 20:03,
47
Смела баба Данче изпързаля ало-измамници
Снимка: Gettyimages

Бабата на съпругата на правосъдния министър Христо Иванов устроила капан на телефонни измамници, които се опитали да я ужилят с 2000 лв, пише в. "Труд".

Йорданка Коева е на 82 години и живее в Горна Оряховица. Във вторник мошеници се опитали да я омаят, но тя веднага усетила готвената измама и реагирала хладнокръвно.

В злополучния ден непознат мъж се обадил на домашния телефон на възрастната жена и се представил за неин внук, който бил в чужбина.

Измамникът й казал, че й изпраща колет с пари, но за да го получи трябва да брои сумата от 2000 лв. Баба Йорданка обаче не се вързала на познатата схема "пари срещу колет", защото има внучка, която носи нейното име и е омъжена за министъра на правосъдието.

Така тя решила да разиграе театър на мошениците. Обещала, че ще събере нужната сума и ще я предаде в сряда сутринта. Уговорката била в уречения час да излезе пред дома си и да даде банкнотите на "куриера".

Йорданка се подготвила добре. Изрязала от вестници фалшиви банкноти и ги надиплила като пачка.

След това алармирала местните криминалисти, които незабавно организирали акция и завардили района. На 1 април сутринта, пред кооперацията се появил 23-годишният криминално проявен за кражби участник в престъпната схема.

"Мулето", което трябвало да вземе сумата бил Мартин Картофа. Вместо бабата обаче той бил обграден от полицаи. Като съзрял ченгетата, Картофа побягнал, а униформените стреляли във въздуха.

Заформила се гонка, а докато се опитвал да се изплъзне от преследвачите, мошеникът паднал в канавка и си разбил устата. След минути бил заловен, окован с белезници и отведен в ареста.

При задържането му бил иззет и колетът, който трябвало да предаде на възрастната жена срещу парите. Това бил пакет с размери 20 см/20 см и целият увързан с тиксо.

До обяд кутията не бе отворена, защото е предадена за експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Журналистите, наистина сте... , няма да казвам какво! Когато става въпрос за престъпници, давате в най-добрия случай само инициалите. На жертвите обаче - целите имена. Имаше една възрастна свидетелка на убийство - освен имената, посочихте точно в кой блок живее, на кой етаж, от кой прозорец е видяла! Големи професионалисти, няма що!
17
7
 
39
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Естествено, ако бабата не беше сватя на министъра, нямаше да си мръднат пръста.
16
8
 
18
 
! Отговори
Бившо милиционер преди 9 години
Не знам как тази версия ще издържи пред следствие, съд и прокуратура ?! В съдът ще се иэтапани баба Данче и ще я карат да разпознава изреските от вестника, а прокурора ще доказва че това са същите изреэки, а съдиата ще търси члена който криминализира вземането получаването на изрезки от вестник !!!??? За това ББ казваше ние ги ловим, а те ги пускат ! Девла девла соте керавла господа милиционери ?
15
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха ха, тя се е уситила, ама и зетя е помогнал. Иначе ако всеки път нещата ставаха така лесно, България щеше да е Швейцария.
14
1
 
56
 
! Отговори
Браво преди 9 години
Браво на бабата. Медал за канавката !!!
13
1
 
44
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Канавката му разбила устата ...много малко трябвало да му разбие и тиквата и ръце да счупи тая канавка добра излязла ....в Америка канавката ми го гръмнала ! :) но браво все пак !
12
1
 
41
 
! Отговори
До 8 преди 9 години
Защото много добре ги знаят кои са. При добра воля, ще ги разпертушинят за отрицателно време.Но нали върхушката на всички по-големи и богати партии старателно флиртуват с "електората"?
11
0
 
41
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Браво бабо. Ама малко е падал в канавката, поне 2-3 пъти да беше паднал. И да променят закона. Като ще лъжат старите хора - 10 години без право на обжалване и без пускане за добро поведение.
10
0
 
26
 
! Отговори
vivian преди 9 години
Браво на бабата! Имам познат адвокат, който уж беше предупредил родителите си за ало измамници, обаче пак пострадаха - бабата дала 11000 лева за "лечение". Колегата като разбрал какво е направила бабата 1 месец беше като попарен....
9
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дева и глупавите ви медии, като заловят някой за кражба или убийство го пишат с инициали и не му пишат адреса. Жената ги изпързаляла сега глупаците само дето ЕГН-то не са и публикували. Как може такава олигуфрения незнам просто.
8
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо ли криминалистите не са го проследили за да стигнат до по-"висшите" в йерархията на тези наглеци!
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не всички обаче са рода на правосъдния министър...
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, бабче!
5
2
 
18
 
! Отговори
старшията преди 9 години
Ако бабата имаше внук а не внучка можеше да се върже на 100%.
4
1
 
66
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Абе то не е канавката му разбила устата,ама нейсе.В този случай подкрепям ченгетата :) Айде колеги ,знаем се :)
3
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на бабата! Браво и на канавката, дето му е разбила устата!
2
0
 
38
 
! Отговори
0 преди 9 години
Браво, бабо Данче!
1
2
 
47
 
! Отговори
БРАВО! преди 9 години
БРАВО!БРАВО!БРАВО!Медал за тази жена!