Бъчварова нареди да се проверяват полицаи заради Пъков

Съмненията са, че са прикривали нарушенията на бизнесмена
15
Бъчварова нареди да се проверяват полицаи заради Пъков
Снимка: БТА, архив

По заповед на министър Румяна Бъчварова започна проверка за неправомерни действия на служители на Министерството на вътрешните работи (МВР), съобщиха от ведомството.

Още по темата
Съмненията са, че те са осуетявали административно-наказателна и наказателна отговорност на Цветан Пъков, който прегази на 14 април 6-годишно момче в Панагюрище, което загина на място.

Въпреки че има административни наказания за нарушаване на правилата за движение, в шофьорското досие на Пъков няма инциденти с тежко пострадали хора, показва справка в пазарджишката прокуратура.

Възрастна жена обаче се оплака, че е била блъсната от него на излизане от поликлиниката в Панагюрище и е била прикована на легло шест месеца след това.

В полицията пък не фигурират данни за такъв инцидент.

Тази сутрин по bTV друга жертва на катастрофа, причинена от Пъков коментира, че вероятно бизнесмена се е ползвал с някакви протекции и призна, че е бил посъветван да се откаже от намерението си да води дело. 

"В един от промеждутъците, когато не бях в болница, при мен дойде вкъщи разследващият полицай от Ихтиман, който ме увеща да прекратим делото. Каза, че няма смисъл да го съдим, той си е признал вината, не е употребил алкохол. Каза, че делото ще се проточи повече от три години и най- много на него да му дадат пробация, а аз ще пропусна срока за обезщетение от застрахователите и аз подписах, за което искрено и дълбоко съжалявам, защото ето сега само година и пет месеца по-късно той уби дете“, каза Христо Христов, който е пострадал тежко заради инцидент,предизвикан от Пъков.

Комисията, която по заповед на Бъчварова ще разследва служители на МВР, е ръководена от дирекция "Инспекторат", в състава й са включени и експерти от главна дирекция "Национална полиция". Резултатите от проверката  ще бъдат огласени след приключването й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО НА БЪЧВАРОВА ........ПОЛИЦИАТА В ПАНАГЮРЦИ СЕ ПРОДАВАТ ЗА БИЛЕТЧЕ ОТ НА...ЛОТАРИЯ ЗАТЯХ ЯКО ПРОВЕРКИ ЯКИ ЧЕ СПЪТ АТЪРСАТ ПАРИ
9
0
 
18
 
! Отговори
брег преди 8 години
до къдели ще стигне проверката ? всички се сещат - до никъде!
8
0
 
21
 
! Отговори
кой ни е виновен преди 8 години
За да се стигне до нещастния случай с детето, са виновни всички които познават тоя Пърков, включително и пострадалите. Бабата живяла през комунизма не знае че трябва да се оплаче в полицията, а блъснатия се е надявал на някой лев обезщетение понеже не вярвал в държавата. Познатите му пък го знаят как кара и си траят, а цял град го търпи. В резултат на овчото съзнание, едно невинно дете си замина. Сега, когато стана най-лошото, се сетиха да говорят.
7
1
 
23
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Корупция и Българска полиция са две несъвместими неща! Аз корумпиран полицай в България не съм виждал.
6
0
 
30
 
! Отговори
69 преди 8 години
Ако се стигне до уволнение на мазното дознателче, което е спомагало за прикриване на престъпленията на Пъков, а и на останалите дембели от местното РУП, това ще е "малка стъпка за министърката и голяма крачка за антикорупционната дейност на цялото МВР в България". Надявам се да се случи, въпреки, че имам известни съмнения.
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато каруцата се обърне, пътищата са много.......Дали ще доживеем осъден полицай за прикриване на престъпление.
4
2
 
36
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Явно на Бъчварова топките са по-корави от всички предишни шматки!Браво, дано има резилтат и убиеца влезе за дълго в пандиза!
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - След дъжд качулка.все пак е навреме. В местното полицейско са нехаели, защото е "добър" човек, както казаха съгражданите му и е вероятно роднина на някого от началствата там.
2
2
 
35
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Дано Бъчварова удържи като защитниците на връх Свети Никола . Все пак е от Шипка !
1
0
 
30
 
! Отговори
edin преди 9 години
Стига,бе!Моля те,недей!