Доживотен затвор за убийство и грабеж определи съдът в Бургас

Присъдата обаче подлежи на обжалване
23 апр 2015 12:50,
7
Доживотен затвор за убийство и грабеж определи съдът в Бургас
Снимка: архив Булфото

Апелативният съд в Бургас отмени постановената от окръжния съд в Ямбол присъда, с която на Мариан Димитров е наложено наказание 18 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим. Присъдата е за грабеж, придружен с убийство на възрастна жена.

Днес съдът в Бургас постанови нова присъда, с която осъди Димитров на доживотен затвор. Въззивният съд призна подсъдимия за виновен, че е влязъл в частен дом, където откраднал 1400 лв. от възрастна жена, след което я убил. Димитров е осъден да плати на сина на жертвата обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 60 000 лева.

Представителят на Апелативната прокуратура - Бургас, пледира, че адекватната оценка на фактите по делото води до извод, че Димитров е автор на деянието. Държавното обвинение поиска да бъде отменена първоинстанционната присъда и постановена нова. Според апелативния прокурор наказанието трябва да бъде определено при превес на отегчаващите отговорността обстоятелства и да се наложи предложеното от първоинстанционния прокурор - доживотен затвор.

Подсъдимият Димитров не се призна за виновен. Той поиска делото да бъде върнато за ново разследване, за да се намери истинският убиец. Присъдата на Апелативния съд в Бургас подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
закони в държавата ни има щото виждам как едни ги осъждат на по 25 години и то въпреки, че са се признали за виновни от самото начало а други пък изобщо без присъди или със подобни дела и два пъти по-малки присъди!!!ЯВНО ПРОБЛЕМА Е ВЪВ СЪДИИТЕ ОСНОВНО А ПОСЛЕ ВЪВ НЕДОИЗПИПАНИТЕ ЗАКОНИ ПЪЛНИ С ВРАТИЧКИ!!!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно е да обереш някой друго е да го убиеш и то беззащитен човек!!!!!!!!ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ПРИ МНОГО СТРОГ РЕЖИМ КОЕТО ЗНАЧИ 23 ЧАСА В КАРЦЕРА НА ДЕН!!!!ПРАВИЛНА ПРИСЪДА !!!!!!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ne e samo do ubitata Hiulia,ami do vsichki ubiti,otkakto smeniha T.Jivkov.Malcina ubiici sa osadeni s dojivotna prisada.i osobenno,ako ubiicite sa ot t.n.malcinstvo.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво да кажем за условните на шофьорите с висока скорост?!!Винаги са непредумишлени, независимо от факта, че са вменяеми и в добро физическо и умствено здраве, осъзнават рисковете и никой не ги е заставял насилствено да карат като луди по улиците и пешеходните пътеки.
3
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен преди 8 години
Защо ли, защото зависи от събиращите доказателства полицаи, съдията , прокурора и адвокатите - кой колко е подкупен. То е ясно на всеки. По резултата си личи.
2
0
 
12
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
Точно така - МАКСИМАЛНИ присъди за всички които са отнели човешки живот. И никакви спогодби за намаляване на присъдата не трябва да важат при тези казуси, НИКАКВИ.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за убитата Хюлия само 13 години? Това съд ли е, държава ли е или разграден двор? Защо този с доживотна, пък онзи с 13 години?