Адвокатът на акушерката: Удряла бебето, за да се успокои

Травмите на детето са нанесени от другия екип, твърди защитата
25 апр 2015 17:28,
163
Адвокатът на акушерката: Удряла бебето, за да се успокои
Снимка: Булфото

Акушерката е удряла бебето, за да се успокои. Това каза Владислав Янев, адвокат на акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на бебе, чиято мярка за неотклонение се гледа днес от СГС.

По думите на адвоката акушерката Емилия Ковачева не помни ясно какво се е случило в нощта на дежурството в болница "Софиямед".

Определението на адвокат Владислав Янев за ударите, които е нанесла Емилия Ковачева на бебето, е "пошляпване". "Целта на тези удари, ако допуснем, че са нанесени, е била не да наранят бебето или да го убият, а да го успокоят. Тя е можела да го убие с един удар, ако е искала, но тя го е пошляпвала, за да го успокои", каза той, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Основната теза, която защити адвокатът на Емилия Ковачева, че неговите наранявания са се случили много по-късно след като тя си е тръгнала от смяна - от другия екип, който е поел на сутринта грижите за новородените в отделението по неонатология.

„Ние смятаме, че детето е изнасяно от това помещение. Правено му е кръвопреливане и други изследвания - в онези помещения има ли камери", попита пред съда адвокатът на Емилия Ковачева. Неговата теза е, че травмата е причинена от медиците от следващия екип.

Според адвокат Владислав Янев Емилия Ковачева е била изключително изтормозена в момента на дежурството си - както от продължителността на смяната, но и заради проблеми в семейството. Наскоро тя е останала вдовица, посочи адвокатът й.По думите на адвокат Янев семейството живеело в изключителна бедност и разчитало единствено на заплата на акушерката.

По-рано прокурорът по делото поиска 40-годишната акушерка да остане за постоянно в ареста и заяви, че тя е проявила изключителна ярост и садизъм към новороденото бебе.

Основно доказателство на държавното обвинение са видеозаписите от камерите в отделението по неонатология, където Ковачева е била дежурна. Прокурор Христов посочи, че от тях ставало ясно как около 02.00 часа през нощта на 17 април акушерката нанесла множество удари на детето, придружени с душене, в продължение на час и половина. Действията на обвиняемата прокурорът по делото определи като изключително яростни и садистични.

Все още не е готова психиатричната експертиза на Емилия Ковачева. Засега е ясно, че Ковачева не е страдала от психиатрично заболяване. Тук се появява и основното противоречие в тезите, които защитават прокуратурата и адвокатът на обвиняемата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
6
 
! Отговори
nina преди 8 години
За сведение на адвоката-бебетата могат бъдат удряни за "успокоение" по главата,тялото,да се душат само от психопат -садист.И това е престъпление.
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само извършителя и адвоката са за затвор,а и всички съдии и магистрати,които ще отсъдят такава присъда!
117
0
 
10
 
! Отговори
възмездие преди 8 години
знаете ли кое е иронично,че ще осъдят този *** не за опит за убийство,а за телесна повреда.Ще лежи малко,ще почива в затвора,нали е много изморена от работата,ще я пуснат за добро поведение и някой ще я пребие,този някой може би ще бъде осъден на повече...нищо чудно нали,нормален сценарии за бг съдебната система.
116
0
 
8
 
! Отговори
мама 2 преди 8 години
За голямо съжаление затвора е нищо за това жестоко деяние,за този садизъм!Тази жена дори не се чувства виновна!Това е страшно хора,страшно е!Всеки ден плача за това бебе!На всеки можеше да се случи!Повечето акушерки са такива бездушни и безчувствени,държат бебетата като кукли и нямат никава емоция към тях!
115
0
 
7
 
! Отговори
мама преди 8 години
Уж не помнела нищо,уж не можела да свърже изречение,а за всяко нещо има премислен отговор!И тя и адвоката и заслужават мъки до края на живота си!Такова извращение и садизъм от турското робство насам не се е срещало!Този мръсен *** така е действал със всички бебета!Защо не се гледат записите от камерите?Защо са ви тия камери Софиямед!Ако бяхте гледали преди записите щеше да стане ясно,че акушерката е за затвор много преди този случай и това нямаше да се случи!
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАНО ТЕЗИ ЗАЩИТНИ АДВОКАТИ ДА ГИ СТИГНЕ НАЙ ЛОШОТО. МРЪСНИ НЕЩАСТНИЦИ. ТАЗИ ЗАСЛУЖАВА ДА УМРЕ АМА ВЕДНАГА.
113
2
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
До maikaВ k16ti? Ало, ти от кой свят си? И знаеш ли какво ще стане - ще *** като мухи - процентът от загиналите майки и деца, е ужасяващо висок. Главно - от кръвозагуби, за бебетата - представи си, че раждането започне малко след като детенцето се е обърнало напред с дупето? Или се е омотало с пъпната връв? Хайде от един случай с някаква превъртяла не генерализирайте! А тези хиляди акушерки, гениколози, неонатолози, дето си гледат съвестно и всеотдайно работата?Ти много съвестно ли работиш?
112
0
 
4
 
! Отговори
А. преди 8 години
До Анонимен 135Мисля като теб! А че има адвокати, които очернят самото понятие адвокат не ме изненадва никак - през последните години се нагледахме на такива! Да, ако се заемеш да браниш някого, ще сваляш звезди от небето, ще извадиш пясък от дълбините на Марианската бездна, но кое те кара да се заемеш с тази гадост? Алчността, запикават си очите за тлъст хонорар, за известност, да ги снимат и показват!
111
0
 
4
 
! Отговори
GOST преди 8 години
Монтиране на камери във всички неонатологични отделения и строг контрол ,всичко е резултат от безхаберие -лавинообразно .
110
3
 
4
 
! Отговори
maika преди 8 години
zatova 6te rajdame v k16ti
109
1
 
5
 
! Отговори
Дедо Мраз преди 8 години
Абсолютно прав си. В изобилие са хората които имат една единствена цел в живота си - Повече пари. Без значение дали са опръскани с кръвта на новородено дете. Моралът е за балъците, човещината, доблестта и достойнството също!
108
0
 
15
 
! Отговори
мамут преди 8 години
Това май е практика като изгледах клипчето((((( Така е май навсякъде по време на нощно дежурство. Просто тази са я хванали и е имало камери. Не ми изглежда изнервена. Така си работи . После бебето се одраскало, ударило в съня си((( Вече не ми е чудно що сме докоснати като нация(( Още от родилното сме си такива . Жалко((
107
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Na toia advokat akomu prebivat detenceto. Na 4ia strana shte zastane togava.
106
1
 
14
 
! Отговори
Много въпроси преди 8 години
Акушерката изобщо не се стряска от камерата. Значи всичко е формално и наличието й не трябва да успокоява майките, контолът липсва! Не се знае и след колко време изтриват записите, така че ако се търсят доказателства по-късно, няма да има такива. Да се предприеме спешно акция родилките и бебетата да са непрекъснато заедно, до изписването! Както е в нормалните държави. Значи собственикът има пари за широка мрежа от болници, аптеки и т.н., а няма за добри условия за родилките и децата?
105
1
 
23
 
! Отговори
фф преди 8 години
От всички действия на акушерката личи,че те са РУТИННИ,ОТРАБОТЕНИ с дългогодишна практика!!! Никакво оневиняване,най-тежко наказание за това изчадие дяволско!!! А колегите и да не я извиняват,защото с това само доказват,че ТАКАВА Е ПРАКТИКАТА-пребий бебето,да изпадне в безсъзнание и да СПИ НЕПРОБУДНО,доката си на смяна!!!!
104
3
 
18
 
! Отговори
EVROPOL преди 8 години
Не раждайте в България , ще ви убият бебето
103
0
 
24
 
! Отговори
Io преди 8 години
За каква изключителна бедност се говори? В новините съобщиха, че наскоро госпожата и дъщерите й са били в Гърция. Сигурно не да берат портокали. А съобщената информация за доходи от 250 лв. е меко казано смешна. Никой не отрича, че отглеждането на две деца сам е много трудно и изисква много работа, но при нейната професия това всичко е рефлектирало върху бебетата. По всяка вероятност тя е изкарвала напрежението си и върху други бебета, но при това бебенце просто се е поувлякла повече.
102
1
 
27
 
! Отговори
Идевъзмездие преди 8 години
Апелирам към всички заинтересовани.Прави ми впечатление,че преди години почти не се чуваше за диагноза "детска церебрална парализа",а сега все повече и повече се случва.. Бях чела и за механизмите за възникване на това заболяване И все повече смятам,че случаите се увеличават именно заради бой по главата на малките бебенца,а това явно става в родилните домове!!!?? Идвам до заключението,че това е практика във вероятно всички родилни домове. Моля да се обърне внимание на този така важен за здравето на нацията въпрос!! Дано да греша!
101
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Родителите, които вероятно са си платили каквото са им поискали, да търсят бързо юридическа помощ и да не прощават на частната болница с подобни кадри! Ако се прикрие случаят, ще има и следващи подобни. Новородените да са в стаите с майките, след като не се осигуряват адекватни грижи и контрол от страна на болничните заведения. Сълзливите и милозливи оправдания с преумора, ниско заплащане и т.н. не може да променят фактите. А те са: жесток, садистичен побой на новородено бебе! Точка!
100
0
 
28
 
! Отговори
Истината! преди 8 години
Ако не беше младата лекарка от Софиямед, която на 18-ти, виждайки състоянието на детето, е повикала лекари от Токуда, щяха да изпишат зашеметеното бебе и след това, каквото и да се случи, щяха да обвиняват майката! Тази лекарка им е объркала плана. Явно навсякъде има хора със съвест! А Софиямед се е държала по случая и продължава да се държи нагло и непростимо! Собственикът е лекар - бизнесмен, с много пари и връзки! Ако има правосъдие и държава, това не трябва да е пречка за пълно разследване.