Емилия Ковачева сама искала да вземе 24-часово дежурство

На записите с битото бебе изглеждала като "обладана", описаха от "Софиямед"
Обновена: 28 апр 2015 20:03 | 28 апр 2015 17:52,
115
Емилия Ковачева сама искала да вземе 24-часово дежурство
Снимка: Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, която преби новородено, е взела по свое собствено желание 24-часово дежурство. Тя е искала да слее дежурствата си и след това да излезе в отпуск, съобщиха от ръководството на болница "Софиямед“.

Припомняме, че акушерката бе арестувана, защото е нанесла побой на 4-дневната Никол. Тя е нанесла удари с ръце и стъклено шише по главата и тялото на новороденото.

От ръководството на болницата са категорични, че 24-часовите дежурства не са редовна практика. Сливането на дежурства става само при съгласието на служителите. Въпреки това се оказва, че Емилия Ковачева е взимала още един път такова дежурство от началото на тази година.

Още по темата

По думите на управителя на "Софиямед" Йордан Пелев и д-р Валери Нецов, завеждащ АГ отделението, досега не е имало никакви оплаквания към работата на Емилия Ковачева.

"Досега абсолютно никакви нарушения или особености в характера не сме виждали. Тази акушерка беше една от най-сигурните. Когато работиш с нея нощем, знаеш, че всичко ще бъде наред“, коментира д-р Нецов.

По думите му тя не е конфликтна личност, приятна е и с чувство за хумор. Грижела се за двете си деца и работила доста, за да може да ги осигури. Той не може да си обясни какво я е накарало да прояви такава жестокост и каза, че на записите е била като "обладана".

Завеждащият отделението каза още, че преди да видят шокиращите кадри, лекарите са си мислели, че бебето е било изпуснато и човекът, който го е сторил, си е замълчал. По думите му всички колеги, които са гледали кадрите, са били потресени и са плакали при вида на това насилие.

От ръководството не смятат, че действията на Ковачева са вследствие на преумора. Медиците редовно полагат извънреден труд, защото такова е естеството на работата им.

От болница „Софиямед“ са категорични, че не е имало никакво забавяне от тяхна страна и са реагирали своевременно и са подали сигнал на компетентните органи.

На 20 април бях информиран от д-р Валери Нецов, че имало рязко влошаване на състоянието на бебе, което бе преведено в друга болница. Беше сформирана веднага комисия, която да проучи целия случай. Беше прегледана цялата документация от раждането на бебето и всички видеозаписи, обясни управителят Йордан Пелев.

На 22 април лекарите попаднали и на шокиращите кадри. Веднага след като е била установена коя е акушерката, са били уведомени компетентните органи, както и родителите на битото бебе.

От болницата бяха категорични, че не се притесняват за лиценза си, защото лечебното заведение не може да носи отговорност за действията на конкретно лице.

Управителят на „Софиямед“ заяви, че след случая е започнала работа с психолог с работещите в болницата. От болницата възнамеряват да се направи и промяна в АГ отделението. По този начин всяка родилка ще може да осъщестявва 24-часово видеонаблюдение на бебето си.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 8 години
Абе, хора, дали е реално видеото ?!? Баси ужаса, ако е такова! Трябва навсякъде - във всички родилни отделения (а и не само в тях, предполагам), да има системи за нон-стоп видеонаблюдение. Представяте ли си, ако това НЕ Е единичен случай и то НЕ само в тази болница.. и не само в София ???
83
4
 
1
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
До кога ще обвиняват сестри ,акушерки и санитари?! А къде са лекарите , които точат здравната каса- предимно частните здравни заведения.Господа управляващи, прогледнете най- после. стига с тези предимства от страна на частните здравни заведения?!Не всички от тях отговарят на изискванията при атестацията.Не настройвайте колеги, колежки едни срещу други.Всички сме равни под слънцето.
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво ПР заглавие, на което подхожда:"Софиямед сама иска да се откаже от финансиране по здравна каса и всякакво друго държавно финансиране"
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на тези от София мед хич не им е чиста работата. Вчера сами си казаха, че майката първа е сигнализирала за влошеното здр. съст. на бебето. Питам се аз: на сутрешната визитация лекарите нищо ли не са видели? Излиза, че визитацията е минала, нищо не са видели и са го връчили на майката- е, страхотни са лекарите там! Пребито бебе, което просто дават на майката за кърмене, и чакат тя да им каже че нещо не е наред. И кого заблуждават- то е ясно, че сега ще кажат, че тази акушерка била много стабилна
80
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформа в здравеопазването веднага! Положението е нетърпимо - и да плащаш на частно, и по каса няма лечение за народа- грубост,безхаберие,алчност. Ужасна жестокост към децата - в болниците ги връзват , новородени ги бият - *** гадни !
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Когато работиш с нея нощем, знаеш, че всичко ще бъде наред", "била е обладана", да се зачуди човек какво се случва в тия болници
78
0
 
4
 
! Отговори
nina преди 8 години
До 64Защо не изгледаш 1-2 минути от видеото с престъплението й?Интересно ми е пак ли ще имаш същия призив?
77
1
 
7
 
! Отговори
nina преди 8 години
До 64Емилия Ковачева трябва да бъде осъдена за престъплението си и да прекара дълги години в затвора,където ще може да обмисли действията си.След като престъплението й,записано на видеото стана масово достояние,за нея е по-безопасно там отколкото на свобода,не мислиш ли?
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
96 като имаш опит от Канада защо коментираш България.Влез в болница , не дай на ръка пари на чичо доктор и тогава коментирай.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа, факт, на запад (аз имам опит само в Канада) сестрите вършат всичко, от санитарската работа до доста голяма част от лекарската, викат лекарите само в краен случай. Но тук сестрите не вършат НИЩО, и не носят отговорност за нищо, а държанието им към пациянтите е просто отвратително
74
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига системата корумпирана -акушерката виновна.Софиямед безобразия -акушерката виновна.Здравната каса се точи -акушерката виновна. Каквото и да стане -акушерката виновна.
73
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 8 години
Е, глупости, сама! А работодателят дори не знаел...
72
0
 
5
 
! Отговори
roba преди 8 години
Къде са КНСБ и КТ Подкрепа-заспалите синдикати в БГ
71
1
 
22
 
! Отговори
Още кой виновен преди 8 години
Към ръководството на болницата: Айде стига лъжи. Акушерката си е виновна. Но дали вие господа администратори, не сте прекалили с тормоз над сестрите, акушерки и санитарки, принуждавайки ги да работят извънредно, а сега излизата с пунта "ни лук ял, ни лук мирисал". ЗАКОННО - дори тя да е поискала, ВИЕ нямате право да нарушавате Закона за извънредния труд. Откъдето и да го погледнеш, вие сте съпричастни към "лудоста" на вашата служителка. Стига сте се крили, съпричастни сте, господа работодатели
70
0
 
12
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
Сънливостта води при шофьорите до заспиване зад волана което е пряко следствие от недоспиването.Къде пребиването на лице е пряко следствие на недоспиването.За болницата има глоба и тн. това не уневинява извършителят.Нарушаването на един закон не оправдава нарушаването на дру.
69
0
 
5
 
! Отговори
без вина? преди 8 години
Виновността да я опредили съдаОбаче за работното време да се вземат мерки,защото сънлив човек допуска грешки и това е фактИма страни в които на това се държи(страните са европейски)Откъде накъде ще слагат тахометри на автомобилите,за да не шофират хората сънливи,а медиците ще работят сънливиНали пак стават грешкиСега набили бебе и се вижда бидата,ама ако не се отреагира бързо -пак е лошоСпешни проверки трабват,но.... Май контролните органи са за контролНяма да го направят
68
1
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
Кодекса на труда не я уневинява.Има си глоба за това но е недоказуемо че двете смени са довели до извършеното деяние.Та кодексан на труда е за болницата но не уневинява извършителят.
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега какво казват от болницата пак не разбраРутинна практика ли е в разрез със закона да се работи 24 часа или неИнспекцията по труда узаконава беззаконието в МутроБългарияЩом в столицата ни шефа на Спешната помощ вече 10 години тъпче с червените си ботушки кодекса на труда,какво остава за частните болници?В Спешната помощ трябва да се работи на 7 часов работен ден ,но Гелев прибира парите,а задължава хората да работят на 8-часов. Всеки работи 48 часа месечно безплатно за дебилото пианде
66
1
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
Виновна ли е виновна е тя е пряк извършител и единствено невменяемост може да я извини.Но не може пряк извършител да го освобождават.Че то по тая логика за чии са ми тия закони съд и тн.
65
0
 
1
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
Знам какво е писал съм на защитниците на престъпниците а не на престъпниците.Законите са единствено да защитават статукството в държавата а не гражданите.А моментното статукство не е справедливо.А то се променя с преврат и военно положение.