Крадци бият и режат дядо за едните 172 лева

Пенсионери в шок след среднощна атака в Димитровградско
21 май 2015 08:44,
75
Крадци бият и режат дядо за едните 172 лева
Снимка: Нова тв

Крадци нападнаха възрастни хора в Димитровградско. 83-годишен мъж е бит и порязан с нож от крадци, влезли посред нощ в дома му. Плячката им е 172 лева, но шокът за възрастните хора е огромен. 

Страшния екшън се разиграва в дома на Иван Радев от село Великан. В два часа след полунощ възрастният мъж е събуден от шум и светлина. Отваряйки очи вижда до себе си нож.

"Докато си вдигна главата, той ме събори и ме поряза. С маска беше", разказва пред Нова телевизия потърпевшият.
 
В далечината дядо Иван вижда още един мъж с качулка. Той стои повече от 10 минути до хладилника, докато първият обяснява на пенсионера как знае, че скоро си е получил пенсията. Иска му 10 000 лева.
 
Като разбрали, че няма да получат много, крадците обърнали шкафовете и си тръгнали с общо 172 лева плячка. През това време баба Данка лежала на съседното легло и се чудела какво се случва.
 
Крадците са опитали да влязат в къщата със стълба, но след като не успели да отворят вратата на терасата, влезли през малко прозорче на кухнята. Прекъснали са телефона, за да не могат възрастните хора да повикат помощ. След като си тръгнали, дядо Иван отишъл при съседите. Синът и снахата пък пристигнали веднага от града, за да помогнат на близките си.
 
В селото живеят едва около 60 души. Те са изплашени и смятат, че крадците не са случайни хора. От полицията заявиха, че вече е образувано досъдебно производство. А на дядо Иван ще му трябва още много време да се успокои. Надява се нападателите му бързо да бъдат заловени и осъдени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
10
 
3
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 8 години
Цветанке миришеш от километри на червен ***. Тези твои агитации да хващаме гората са толкова *** колкото и ти. Ами дай личен пример и хващай калашника , защо само пишеш по форумите тъпни .
27
0
 
37
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
До селянинАми не може за съжаление до всяка селска къща да поставим по един пъдар или полицай -особено като се разбра ,че чиновниците в това министерство са повече от униформените .Спасението се нарича -неприкосновена частна собственост -щом някой я наруши и то особено вечер -имаш право на самозащита както и с каквото намериш за добре -без да ти търсят после сметка и да те разкарват по съдилища за това ,че си нарушил правата на -крадеца !!!!!!!!!!!!!!!!
26
3
 
14
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Не да се оплакваме и да страдаме,а да хващаме калашниците и да премахнем юдео-демокрацията и нейните *** БСП,ГЕРБ,ДПС и много др."отровни гъбки"...
25
1
 
29
 
! Отговори
селянин преди 8 години
На всичко от горе *** от МВР искат високи пенсии и заплати , защото им била трудна работата . И какво свършиха , ако не е тайна.
24
0
 
3
 
! Отговори
kvazi преди 8 години
Има да си се надява...
23
3
 
18
 
! Отговори
Време е за чистка преди 8 години
Хитлер беше прав.
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С нехаещи управляващи и липса на правосъдие няма какво друго да се очаква. Възрастните хора са оставени на произвола на съдбата. Време е хората да заведат масов иск за безхаберие от страна на държавата.
21
4
 
27
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Ние сме най-страхливият и *** народ съществуващ на тази планета. Кога драги мои страхливи сънародници ще се надигните?
20
2
 
9
 
! Отговори
Ali KEmal преди 8 години
Ex kade si bai ToSho, Ako beshe sega onova vreme predi 89 ta tolkova boi shteshe da im hvarliat v zandana che daje nemoga i da si go predstavia .. I kolko shtiaha da lejatt mani mani. a sega nistoo nai mnogo yslovna.
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалка държава стана България.
18
0
 
24
 
! Отговори
бг преди 8 години
Навремето дядо ми си държеше манлихерата под леглото. Никой не смееше да краде, а сега анархия.
17
0
 
7
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Цветелин Кънчев:През 1999г. след остър политически сблъсък с тогавашния Министър-председател на България Иван Костов е арестуван и осъден за грабеж на куче.Не изтърпява присъдата си, тъй като е освободен предсрочно от съда, след това е издаден и указ на президента за неговото помилване. След освобождаването му се връща на чело на партията си, която превръща в най-мощната ромска партия в Европейския съюз. До ден днешен е най-популярният български политик сред ромската общност.
16
0
 
28
 
! Отговори
Фалконети преди 8 години
Всичко е политика. Целта на терора по селата е да се обезлюдят селата. Умишлено там не се пращат полицаи, за да се обезлюди терена при положение, че България е водеща в света по брой на полицаи на глава от населението. Веднъж като се обезлюди следва изкупване на и окрупняване на земята, след което окрупнената земя ще обогатява определен кръг от хора, тези които в момента командват България прикрити зад лицата на разни смешини политици, на които на всичкото отгоре много българи се възхищават.
15
1
 
31
 
! Отговори
Фалконети преди 8 години
Всеки говори държавата туй, държавата онуй. Още не са разбрали, че отдавна нямаме държава и отдавна сме само територия. Каква съдба може да очаква народ, който 25 години не може да разбере, че вече няма държава. Затуй тук виреят всякакви мошеници,и колкото повече лъжеш и можеш да мамиш,тук в България повече те харесват и гласуват за теб дори. Ако си честен, те мислят за пълен ***.Защо няма полицаи по селата,замисляли сте се? Защото няма полицаи? Смехория, не е това, целта е да се обезлюди.
14
0
 
31
 
! Отговори
Б преди 8 години
Няма да ги хваната, в тази държава никой не се интересува от обикновения човек. Важно е полицаите да се пенсионират рано, да получават 20 заплати на куп и да изкарат работното време някъде на сянка и спокойно.
13
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да са ръдва дядката чи е жив Марианко от Дасикане Рома град Сливен
12
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова , и това ли е изолиран случай ? Ами ако бяха *** и баща ти бе ,Бъчварова ?
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай Тошо, върни се!
10
0
 
31
 
! Отговори
******************** преди 8 години
За повече инфо моля обърнете се към Цветелин Кънчев
9
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОЛИЦАИТЕ ИЗНЕМОГВАТ ПОДПУКВАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ