Крадците с пистолета се предадоха – студентка и продавач

Двамата имат дете на 2 годинки, което ще бъде изпратено в дом
Обновена: 29 май 2015 17:59 | 29 май 2015 15:50,
147
Крадците с пистолета се предадоха – студентка и продавач
Снимка: Facebook

Крадците, които нападнаха с пистолет и ограбиха магазин в центъра на София, се предадоха в полицията. Това обяви директорът на СДВР Младен Маринов. Двамата са отишли в  6-то Районно управление "Полиция", заедно с адвокат.

Извършителите на въоръжения обир са Боряна Рангелова, която е студентка по рентгенология, и Рангел Рангелов, който работи в известна верига магазини за техника. Двамата са с чисто криминално минало.

Още по темата

Боряна и Рангел имат дете на две години. От прокуратурата съобщиха, че компетентните органи ще бъдат уведомени за случая и то ще бъде настанено в Дом за малолетни и непълнолетни.

Маринов обясни, че крадците са се предали заради излъченото в медиите видео.

Както Dnes.bg писа бруталното нападение бе извършено на 26 май около 21.30 часа вечерта. За него се разбра след като собственикът на магазина за алкохол и цигари публикува видеото от охранителните камери във Facebook. Кадрите се разпространиха мълниеносно в социалните мрежи и в медиите.

"Извършителите на въоръжения грабеж са разбрали, че най-добре за тях е да се предадат сами", обясни шефът на СДВР.

Той беше категоричен, че е било въпрос на време крадците да бъдат открити, дори и да не са се предали. Полицейският началник съобщи, че двамата са изпуснали при грабежа мобилен телефон, по който МВР е стигнало до извършителя.

Полицията е претърсила жилището на Рангелови, където е открита шапката, с която Рангел е бил по време на престъплението. Било е намерено и оръжието на престъплението. Предстои да бъдат извършени експертизи, които да разкрият какъв е видът на оръжието. Според първоначалния оглед става дума за газов пистолет.

"Колегите в момента работят и ще съгласуват обвинение на двамата извършители по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс, а именно грабеж на чужди движими вещи, за което е предвидено наказание от 2 -3 години лишаване от свобода", обясни административният ръководител на Софийска районна прокуратура Петър Белчев.

Той съобщи, че двамата ще бъдат задържани за срок до 72 часа за довеждането им пред съд и ще им бъде поискана мярка за постоянното им задържане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Приятели, снимайте повече около вас, пред дома си, в дома си, използвайте мобилни телефони камери каквото ви попадне, защото полиция няма, държава няма, сами трябва да изобличаваме престъпниците в нета. Явно това е начина
92
2
 
15
 
! Отговори
тодор преди 8 години
*** .ГОТОВИ ДА УБИВАТ .УТРЕ И НА МЕНЕ МОГАТ ДА ПОСЕГНАТ .
91
2
 
12
 
! Отговори
тодор преди 8 години
ТАЗИ ***, ЖЕНАТА Е ПО-ВИНОВНА . ТЯ Е ИНИЦИАТОРКАТА .ЗЛОБАРКА .
90
3
 
25
 
! Отговори
ххх преди 8 години
Тия зверове щяха да убият жената !С пистолет какво се прави !?!?!Затвор за тези зверове !!!
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОПРАВНИ БЪЛГАРИ !
88
2
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
А и в същия член пише наказание от 3 до 10 г., а не 2-3 както му се иска на Дебилчев... Чл. 198. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като употреби за това сила или заплашване, се наказва за грабеж с лишаване от свобода от три до десет години.
87
1
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Тоя прокурор Петър Белчев очевидно е поредния парашутист в прокуратурата. Може ли да има грабеж на собствени вещи? Може ли да има грабеж на недвижими вещи? Дебилаки.
86
6
 
2
 
! Отговори
: преди 8 години
Chak pa brutalno ....amatiori nqkakvi ...tova ako beshe seriozen prestupnik s tolkova suprotivlenie shteshe da i svetne ebati priklada na taq prodavachka nqmashe da moje da mrudne , tiq sa nqkvi hlapaci ... mnogo glupava postupka mejdu drugoto da se suprotivlqva na chovek s pistolet , da ne vzeme oborota na nqkuv pavilion , sobstvenost na nqkoi , koito te gurbi po ebati chasovete na den na minimalna zaplata.
85
5
 
14
 
! Отговори
ххх преди 8 години
Затвор за тези животни !!!
84
1
 
15
 
! Отговори
wer преди 8 години
Оставили са GSM, а са взели 2 кутии цигари. Значи това не е обир, а дарение.Явно са го направили заради адреналина. Трябваше да оставят и визитки.😀
83
14
 
6
 
! Отговори
така си е преди 8 години
Абе те комунистите ни накараха всички да маршеруваме под радиоактивния дъжд насила след чернобил и сега има толкова много болни хора.По времето на луканов се изнесаха милярди от страната а по времето на станишев ни обявиха за най корумпираната и бандитска държава и ни спряха фондовите а през комунизма за виц срещу бкп вкарваха в затвора моментално и няма нито един усъден за тези престапления ама тези малчугани тока ще им спрат за 10 кутии със цигари.
82
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нали бяха роми
81
2
 
33
 
! Отговори
да бе да преди 8 години
Студентка по рентгенология и продавач от "известна верига магазини"!?Как пък не,нали продавачката каза,че са ци...пардон...роми,м!?
80
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Било е намерено и оръжието на престъплението. Предстои да бъдат извършени експертизи, които да разкрият какъв е видът на оръжието. Според първоначалния оглед става дума за газов пистолет."Голяма експертиза ще се наложи. Поне няколко години. И няколко експерти с противоречиви мнения. Ще има връщане а доразследване, отлагане на заседания и т.н. Няма да има само наказан (обесен) некадърен (подкупен) магистрат. Някой вижда ли светлина в тунела/
79
2
 
26
 
! Отговори
Fan преди 8 години
"Грабеж на чужди вещи...", за мен това си беше чист "Въоръжен обир"!!!Още малко и ще ги изкарат, че са взели по погрешка малко пари и цигарки от магазина...После се учудват, защо такива случаи зачестяват...И друго - нали продавачката каза, че нападателите били роми?Ако има ромка студентка по рентгенология - моите адмирации! ;)
78
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТО НЕ СТАВАТ ЗА АЙДУЦИ ЗАЩО ИЗОБЩО СЕ ЗАХВАЩАТ? ГЛЕДАЛИ СА ХАМЕРИКАНСКИ ФИЛМИ АМА НЕЩО НЕ СА ДО ГЛЕДАЛИ. СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ КАТО ГЛЕДАТ КРАВАРСКИ ФИЛМ ДА ГО ДОГЛЕДАТ ДО КРАЯ. А НЕ ДА ГО ГЛЕДАТ ДО СРЕДАТА.КОГАТО СИ СЛАГАТ ГЛАВАТ В ТОРБАТА КРАВАРИТЕ ИГРАЯТ НА ЕДРО. А НЕ НА СТОТИНКИ И ЦИГАРИ.
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тези искаха да станат звездите на Youtube/
76
2
 
23
 
! Отговори
Боби преди 8 години
А тези които ограбиха държавата и всички нас? 26 години чакам,ама май няма да има възмездие за тях,мамка им...........Лека вечер
75
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой знае как са закъсали за да се решат на това. Сега за тях сигурно ще има присъда, горкото дете тръгва по нанадолнището (знае се какво е в приютите в БГ) и всички ще са доволни...Вместо да се замислим какви са причините.
74
3
 
13
 
! Отговори
петко преди 8 години
Ако ограбения беше 92 нямаше да коментира така. Мястото им е в затвора и до 3 години е за грабеж,а за въоръжен грабеж е от 3 до 10 години. Законът трябва да се спазва .