Убиецът на Георги – жесток, с нисък праг на човещина

Разследването в глуха улица - всички заподозрени са оневинени
Обновена: 6 юни 2015 11:20 | 6 юни 2015 08:08,
150
Убиецът на Георги – жесток, с нисък праг на човещина
Снимка: Булфото

Убиецът на ученика Георги Игнатов, който бе намушкан посред бял ден в Борисовата градина в София, със сигурност е импулсивен и избухлив. Това показва анализът на полицията, пише в новия си брой в. „168” часа. Той е с много нисък праг на търпимост и на човещина.

Нападателят винаги носи нож. Той е жесток човек, който ще нападне отново, ако не бъде спрян...

Разследването на полицията за убийството на момчето се оказа в глуха улица, след като всички заподозрени за жестокото престъпление се оказаха оневинени след тест на детектор на лъжата.

Още по темата
Първи е бил разпитан ученикът от строителния техникум Марио, пише „24 часа”. Той според показания, дадени в първоначалните часове след инцидента, бил съперник на Георги заради любовната му връзка със съученичката Лора.
Двамата били заедно от 6 месеца, но Марио също имал силен интерес към момичето, разказали хора от тяхното обкръжение. Това станало причина след разпит в столичната полиция Марио да бъде отведен в присъствието на родителите му в Института по психология на МВР.

Там младежът бил подложен на тест на детектора на лъжата, за което и той, и родителите му дали изричното си съгласие. След като отговорил на поредица от въпроси, свързани с жертвата Георги, с местопрестъплението и с оръжието на убийството, излязъл резултат, който категорично показвал, че момчето няма нищо общо с инцидента в Борисовата градина.

Разпитът на Марио бил проведен още в сряда. Ден по-късно, отново след разпит в СДВР, в Института по психология на министерството били заведени и двамата близнаци, които са от същото училище. И те бяха посочени като заподозрени, защото както Лора, така и приятелят на Георги - Константин, ги забелязват да се оттеглят от същия район, в който е намерен трупът.

Двамата близнаци от строителния техникум също са били придружени от родителите си при психолозите от МВР. И при тях разпитът започнал с няколко контролни въпроса и продължил с такива за местопрестъплението, Георги и местонахождението на ножа, с който е убито момчето. Резултатите и на двамата близнаци показват също толкова категорично, колкото и тестът на Марио, че те не са участвали в престъплението.

Според анализа на психолозите тримата заподозрени от строителния техникум не само нямат нищо общо със смъртта на Георги, но и не са били и случайни свидетели на неговото убийство. За невинността на тримата говори не само тестът на полиграфа, но и показания на близки хора, които им изграждат алиби за момента на нападението.

Така на третия ден след бруталното нападение полицията няма сериозен заподозрян по случая, нито има и бегла идея какъв може да е мотивът за това необосновано жестоко престъпление.

За момента малкото сигурни факти са свързани единствено с аутопсията на ученика от търговско-банковата гимназия.
Те показват, че Георги е убит с много силен и премерен удар. Ножът е тип “пеперуда”. Убиецът го е забил дълбоко - на 13 сантиметра в тялото на младежа, сочи анализът на съдебните медици.

Нападателят е хладнокръвен хулиган, който най-вероятно многократно е участвал в улични разпри.
Той е забил ножа в Георги и веднага след това го е извадил. Това става причина момчето да издъхне буквално за броени минути от остра кръвозагуба.

Жертвата успява да се обади на приятелката си Лора, да премине няколко крачки от металната ограда, до която е стоял при нападението, до близка пейка.

Там ляга, притискайки раните си, но не успява да дочака повиканата “Бърза помощ” - кръвта изтича твърде бързо от дълбоката рана.

Когато на мястото пристигат Лора и Константин, убиецът отдавна се е измъкнал в близките алеи, без да остави никакви следи и свидетели. Твърде вероятно е той да е бил придружен от съучастник.

Полицията подозира, че Георги е бил атакуван много изненадващо от двама души. Само така за момента се обяснява фактът, че ученикът не е успял да окаже абсолютно никаква съпротива. По тялото му няма следи от борба, нито пък повърхностни прорезни рани по ръцете, които да дават знак, че се е опитвал да се предпази от фаталното острие.

Най-големият проблем на разследващите е, че нямат логичен мотив за престъплението. Ученикът е бил възпитан и неконфликтен. Оказа се, че е бил просто привърженик на футболния клуб “Левски”, но не и техен ултрафен. Никой не го е познавал в агитката на “Левски”, да не говорим за противниковата на ЦСКА. На всичкото отгоре в момента на нападението Георги е бил облечен в червена тениска.

В деня след убийството столичната полиция призова гражданите за помощ, ако са видели съмнителни хора в района от 10 до 12 ч. Десетки са се обадили на тел. 112 и в най-близките районни управления на МВР.

Много от обажданията са били състоятелни и с конкретна информация и по тях се работи усилено, но до вчера без резултат.

Засега и анализът на камерите от видеонаблюдението в района на Борисовата градина не улавя силуета на неговия убиец. Той със сигурност е импулсивен и избухлив. С много нисък праг на търпимост и на човещина.

Нападателят винаги носи нож. Той е жесток човек, който ще нападне отново, ако не бъде спрян...

Около 15 мин след като е бил наръган с нож, Георги е бил жив, твърдят разследващи. Времето е приблизително и за него се съди по степента на съсиреците кръв в тялото, но не може да се каже с абсолютна точност. Вероятно в първите минути Георги не е осъзнавал, че намушкването е смъртоносно и е можел да се движи.

Ударът с ножа е бил един, силен и рязък. Острието е влязло леко от ляво на дясно и леко от горе на долу. От тези данни не може да се направи извод за ръста на нападателя.

Ножът е поразил черния дроб, стомаха и панкреаса, а не сърцето, както се твърдеше в първите дни след убийството. Георги е починал от силна кръвозагуба.

В кръвта му не е открит алкохол, сочат първоначалните данни. Въпреки това са назначени експертизи за алкохол и наркотици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
3
 
! Отговори
Шерлок преди 8 години
Убиецът на Георги жесток, с нисък праг на човещинаНа това описание отговарят поне 30 % от българите и поне 99 % от тези в Парламента.
85
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да става и въпрос за самоотбрана не за директно убийсво
84
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тоя се е наръгал сам за да впечатли момичето. Баси тъпите криминалисти, ще търсят тоя дето клати гората:(
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...със сигурност е импулсивен и избухлив...или много добър, но напушен, или прекрасен другар, но пиян, или недовиждал...
82
1
 
11
 
! Отговори
? преди 8 години
Жесток , с нисък праг на човечност , навърта се около конната база , има слабост към коне и каруци , ходи с нож ,мрази българите, напада след скандала в Гърмен ...... Задача с повишена трудност?
81
1
 
15
 
! Отговори
99 преди 8 години
Какво е посланието на убийците? "Всеки от вас може да бъде убит,макар и да сте съвсем невинен за това,което става в и извън България!"Точно невинен е избран-един от нас,за да се всее страх и напрежение-нищо случайно няма тук. В тази посока трябва да се търси- в рисковите групи,чужденците, кои са напуснали България след убийството,кои са се прибрали в лагерите след този момент,клошарите,наркоманите,евентуалните килъри.Другото е кокошкарска работа без резултат и е губене на ценно време.
80
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много се надявам да хванат убиеца. Ние тука си пишем, ама всеки ходи по улиците!
79
2
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
Защо подробности и детайли свързани с престъплението стигат до медиите?Това е недопустимо!
78
1
 
18
 
! Отговори
читател преди 8 години
Започва да прилича на други случаи, отдавна затънали в забвението, с помощта на МВР и съд.Жалко за момчето.
77
4
 
18
 
! Отговори
Rumen преди 8 години
Явно убиеца е богаташко дете. Така полиция и следствие углушават от шума на парите..... Или са просто толкова зле?
76
6
 
11
 
! Отговори
55 преди 8 години
Какво се цели с убийството на невинен младеж!?Създаване на социално напрежение,страх,съмнение в способностите на органите...Според мен,убийството е полимотивирано,професионално,етнорелигиозно.Трябва да се търси по-дълбоко в тези среди и като поръчка на килърите.От непосредственото обкръжение нищо няма да излезе.Поразвъртете се из Пазарджик,в гетата,сектите,наркоманите,чужденците...
75
1
 
12
 
! Отговори
Без коментар преди 8 години
Така на третия ден след бруталното нападение полицията няма сериозен заподозрян по случая, нито има и бегла идея какъв може да е мотивът за това необосновано жестоко престъпление.
74
0
 
17
 
! Отговори
j преди 8 години
До jвидим резултат и за да не се повтаря всичко това.Но при нас всичко е навързано като свински черва - политици,престъпници, далавераджии - всичко е с протекцията на някой или с негови приближени. И докато това се случва нищо и не се променя.Принудени сме да оцеляваме според инстинктите за самосъхранение и правото на по-силния. Демократи по режим на управление, но по развитие - ниво ***.
73
1
 
38
 
! Отговори
j преди 8 години
В Гърция убиха дете българче-Ани, но обществото не замълча.Тук убиха Пауло на пешеходна зона,убиха бебе в количка, убиха дете в парк,убиха студентка и тук всичко това е нормално,защото нямаме никакви ценности,няма и гражданско общество,нямаме грам съпричастност и солидарност.На акъл сме компетентни по всички въпроси,но за дела ни няма никакви.А и за всички нас това е ежедневие. Бог да ги прости тези невинни душички.Жалко за нас,защото първо трябва да променим нещата на ниво сиво вещество,за да
72
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашта поуиция ни пази! Значи децата (!!!!!) им казаха 3 версии, те не доказват нито една. Има 30 камери- ми били много и не били баш отгоре над пейката и минавали много хора и тн. В Ню Йорк сигурно минават по по-малко и явно затова се разкриват престъпленията в метрото например. Нашето следствие изглежда че трупа опит само докато гледа Хурейшу, като опре до работа положението има по 200 извинения..
71
2
 
25
 
! Отговори
Гост преди 8 години
С такъв удар в сърцето убива само вече убивал, да се замислим за паплачта, която влиза у нас, те са жестоки!
70
0
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
затова всички българи неосъждани да им се разреши носене на оръжие особено вселата при тази престъпност самоогбраната е решение на проблема докога ще сесъдят хората че имали незаконно оръжие и че си бранели живота и имуществото
69
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ченгетата пак почнаха да замазват с детектора, ясно е докъде са стигнали, май доникъде. Тия така и не проумяха, че никъде детекторът не е доказателство. Професионализъм трябва, а не магически пръчки и да четем измишльотини и смехории. Да ги съкратят, да им орежат заплатите и с по един детектор на всеки да гонят айдуците и михаля. Жалка картинка.
68
0
 
9
 
! Отговори
ДЯДО ПЕШО ОТ ПАЗАРА преди 8 години
ОТКРИХАГО,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
67
7
 
6
 
! Отговори
футбол ли? преди 8 години
това гаранция е някой чорбаро-ножкар, опитваш се да подражава на предшествениците си - обирачите на мандри. Марш на тоя проклет отбор от Борисовата! Даже направо закривай!