Свидетел на мелето: Цигани дойдоха с брадви

Боят е започнал заради забележка за силна музика
Обновена: 14 юни 2015 09:51 | 14 юни 2015 09:31, Камелия Цветанова
156
Свидетел на мелето: Цигани дойдоха с брадви
Снимка: Булфото, архив

„Цигани разцепиха крака на брат ми с брадва, дойдоха въоръжени с метални пръти, бухалки, мотики и брадви”.

Още по темата
Това разказа пред bTV млад мъж, участвал в масовия бой между роми българи снощи в столичния квартал „Орландовци“.

Брат ми е в „Пирогов”, има и други ранени, обяви мъжът.

Той разказа още, че боят е започнал заради забележка за силна музика.

„Играехме си в парка, когато дойде едно БМВ и започна да върти гуми. Пуснаха силно и музика, която не ни харесваше. Казахме им да я намалят, а те започнаха да ни обиждат. След малко дойдоха още три коли и стана мелето. Бяха взели кой каквото има - мотики, железа, брадви. Брат ми пострада”, разказа още младежът.

В мелето вчера пострадаха сдем души, а двама бяха арестувани.

Сред закараните в „Пирогов” има както българи, така и роми. Няма тежко пострадали сред ранените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв бой между роми и българи? Истината е че в България е имало погром от ромеи върху българи! Това е истината!
54
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
60-64,Не се хаби да пишеш, ние ти знаем репертоара.Днес сърбаме кашата, надробена от правешкия каскет и сие.Хич няма да споря с теб, омръзнал си на всички.
53
2
 
17
 
! Отговори
До 58 преди 8 години
Наистина ще избие по лош начин, но не "насъскването срещу ромите", а издевателствата с търпението на не-ромите.Това, което ти наричаш "насъскване" е всъщност скромен израз на настроенията, които години наред се изграждаха по естествен път.
52
14
 
26
 
! Отговори
до 63 преди 8 години
И аз си искам бай Тошо. Като за начало СИГУРНОСТТА. Искам си и безплатното здравеопазване, чистата храна и природа. Спокойствието. Образователната му система произвеждаща знаещи и можещи Български граждани. Искам пенсионната система с достойните пенсии и да мия носят в къщи както едно време, а не сега да чакам по опашки за мизерното подаяние. Искам да видя отново усмивка по лицата както бе по неговото време. Искам отново да си имаме Българска държава, българска армия....и отново да се раждат дечица - Български дечица. Искам и не на последно място достоен Български държавник нач
51
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДЪРЖАВА ИМАХМЕ ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ. ТОВА СЕГАШНОТО НЕ Е ДЪРЖАВА, А ТЕЗИ КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА УПРАВНИЦИ СА ЕДНИ ЖАЛКИ АМЕРИКАНСКИ ПАРЦАЛИ. ЛЪЖЛИВИ И КРАДЛИВИ. ТАКИВА БЯХА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ВЛАСТНИЦИ В ПОСЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ. ПРИ ТАТО ОТДАВНА ДА БЯХА РАЗСТРЕЛЯНИ.
50
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЛИПСВА ЛИ ВИ СИГУРНОСТТА, А? ИСКАХТЕ АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ! АМЕРИКАНСКИ ЦЕННОСТИ! ИМАТЕ ГИ. ЧЕСТИТО! А ГЛАДНИ ЛИ СТЕ? А РОДИТЕЛИТЕ ВИ..КАК СЕ ЧУВСТВАТ? А ДЕЦАТА ВИ? НЕКА ПРИПОМНИМ ЗА НЕПОМНЕЩИТЕ, ЧЕ ПРЕДИ 25 ГОДИНИ БЕ ДАДЕН СТАРТ СТАРТ НА МОРАЛНОТО И МАТЕРИАЛНО ЗАТРИВАНЕ НА НАЦИЯТА! Какъвто и да се опитват сегашните да изкарат Тодор Живков(светло му царство небесно) щом народа го помни с добро, значи си е вършел добре работата.
49
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мили ми сънародници. Сега вече, поне по-възрастните от вас осъзнават ли каква България сме имали преди 25 години. Богата държава, с икономика и селско стопанство, със социални придобивки които сега можем само да си мечтаем, и с един велик родолюбец начело. Но се пръкнаха едни мекерета след него които разграбиха всичко като хищници, които ни продадоха на американци, европейци и евреи за жълти стотинки. Унижиха родителите ни и прокудиха децата ни. Господ да ги накаже ако вие, деца мои не успеете. Анатема на вси политици след 89-та.
48
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Липсва ли ви СИГУРНОСТТА, българи ? Продължавайте да гласувате за ***, антибългари и отцругатели като Плевела и Тиквата. После се оплаквайте на отец Агоп Саркисян в Пловдив, арменския квартал.
47
5
 
17
 
! Отговори
Продължение на 55 преди 8 години
Българите пък негодуват, защото от техните данъци се взимат ежегодно над три милиарда, за да бъде хрантутен етносът, дето не ще да работи.Две разнотипни култури в една държава, в която законите в днес не се спазват стриктно.Допреди 50 г. ромите са едва 1-1.5% от цялото население и се е адаптирал към българската среда, в която живее от векове.Когато докарва тук над 360 000 роми от чужбина, Тодор Живков не си дава сметка за проблемите, които възникват на базата на разнотипността на културите.
46
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами каквото търсели това получили. Това постоянно насъскване срещу ромите все ще избие някъде. Хич не съм учуден. Дори очаквам още и по-кървави мелета. Гербаджиите доведоха ескалацията дотук заради няколко десетки хиляди гласове на ***.
45
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе младите сега всички носят ножове и дори да им направиш най-малка забележка, веднага вадят ножа и ръгат. Пропаднала нация.
44
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тюфлеците си мислят за ранна пенсия и 20 заплативие ги занимавате с индианци и бледолики.Моля Ви.Полицаят служи на себе си. Тзой работи за пари и за семейството си.Трудът му е опасен , защото могат да го хванат когато дели парите с престъпниците.
43
1
 
18
 
! Отговори
Истината е една преди 8 години
Има две култури, които много се различават една от друга.За едните много силната музика е нещо естествено, другите не само, че не я харесват, но и се осланят на закона - той е много ясен относно децибелите.Едните са много сплотени, когато се защитават, но, за съжаление правят това дори и тогава, когато някой от тяхната общност нарушава закона.Едните се женят в детско-юношеска възраст и създават много деца дори когато живеят в страни, в които не се дават детски надбавки.Другите негодуват, защо
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 48napravete video i go ka4ete na boyokovata strani4ka facebook i na niakoi drugi(4e ot negovata moje byrzo da iz4ezne)...
41
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хранете и отглеждайте още животни. Днеска сте на власт утре не.
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя сайт на пеевски ли е
39
3
 
41
 
! Отговори
до 48 преди 8 години
Аз пък да ти кажа, че самоуправството в "държава" като тази е ЗАДЪЛЖИТЕНО. Преди месец три пишлемета решиха, че след една две бири са танали големи тарикати и решиха да закачат приятелката ми, след кратък раговор да се разкарат ми налетяха и резултатът беше грозен. Сега аз имам повдигнато обвинение със средна телесна. Та да те питам къде е държавата?Къде са полициаите... нали по закон е забранено да се пие на обществени места като парркове и градинки, отиди в Борисовата да видиш какво става
38
0
 
18
 
! Отговори
(не)случен минувач преди 8 години
Самоуправството трябва да се наказвца жестоко (гови=оря за тия с брадвите)... къде е правосъдието в БГ
37
0
 
42
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 8 години
Брей то и в Северна Корея няма такава цензура...тук за роми и ислям само хубави неща или бан!!
36
1
 
30
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
Поради факта, че ***, от депесарския сайт изтри коментара ми, ще го перафразирам така. - Много обичам РОМ, но повече обичам, ... БЪЛГАРИЯ!