Румяна Бъчварова за убийството на "Струма": Работим!

Скоро ще има решение на случая, увери тя
28 юни 2015 12:40, Александър Попов
95
Румяна Бъчварова за убийството на "Струма": Работим!
Снимка: Булфото, архив

Уверявам всички, че МВР работи изключително активно от момента, в който е подаден сигналът за убития работник на АМ „Струма”. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването „Неделя 150” по БНР.

"Конкретно по този нелеп случай и много трагичен на убийство мога да кажа, че МВР работи много активно и призивите за активизиране са малко неоснователни. Предполагам, че са само израз на лична тревога, а не на нещо друго. Има свидетели на този случай. В момента има досъдебно производство. Изясняват се всички детайли и мисля, че скоро ще имаме решение на този случай – нелеп и трагичен. Имах възможност с министър Павлова да говоря конкретно по повода – нарушаването на ограничение при ремонт на пътни участъци да мога да призова всичко от служителите на фирмите, които изпълняват тези дейности да не влизат в саморазправа, а да сигнализират на органите на КАТ за тези нарушения", коментира Бъчварова.

Тя нито потвърди, нито отрече, за самоличността на основния заподозрян за инцидента Емил Първанов - Ембака.
Румяна Бъчварова коментира и критиките към Министерството не само по този случай, но и след убийството на Георги в Борисовата градина в София.

"Мога да уверя всички, че от момент, в който аз имам отговорностите на вътрешен министър няма нито един случай, по който да има съзнателно забавяне, прикриване или опит за оневиняване или прикриване на виновни. Мога да кажа също, няколко пъти съм го заявявала, че строгостта на закона се прилага към всички, които го нарушават. Това е основен принцип в работата на МВР. В момента аз изключително много държа на него и го изисквам от всички служители", заяви МВР-шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: МВРРумяна Бъчварова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румяна Бъчварова за убийството на "Струма": Работим!Какво да очакваме? 2 години условно и устна забележка? Понеже работите от 25 години така, затова такива трепят хора без да им пука.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гле"йте да са не прИуморите !!!
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румяна Бъчварова:Лъже. мажем,крадем....
56
0
 
6
 
! Отговори
оххх преди 8 години
Работили нашите полицаи, това вече си е новина. За да се стигне до затвора. за тази мутра доста време трябва да мине.
55
1
 
2
 
! Отговори
Do 74 преди 8 години
Neuspechen opit..nechata ne opirat do tova dali e mag ili gena..a tova che vseki profesnalist trabva da si e mastoto
54
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Министърката си работи успешно ако беше министър мъж това убийство на другия ден щеше да е забравено и убиеца да го потупат
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ministarkata dali e naasno kak tochno se razsledva ubiistvo. Po dobre da dade dumata na profesionalist koito znae kakvo da kage..ugovorki..v nai skoro vreme moge da priznava sociologiata no kogato stava vapros za sluchai s obchestven otzvuk..ne se govori s nedomlavki..tova pokazva samo edno-ne spravane sas situaciata
52
0
 
14
 
! Отговори
Емо преди 8 години
До АнонименАко е самоотбрана нямаше да избяга извършителя, или поне щеше да се е предал досега с адвокат, свидетелите щяха да потвърдят и т.н. Като не знаеш какво е самоотбрана по закон, прочети НК.
51
1
 
6
 
! Отговори
Emo преди 8 години
До ХансЕдва ли е скочил срещу жената и детето, въобще не е ясно развитието и кой на кого е потрошил колата, щото и другата кола е била потрошена. Пък и не му е скочил просто така за удоволствие, а си е изпълнявал служебните задължения. Цялата информация, изложена тук и по други медии въобще не се връзва. За мен първо фирмата е имала лоша организация на охраната на обекта и на достъпа до отсечката в строеж, затова е допуснато въобще да влезе автомобил.
50
14
 
4
 
! Отговори
Ханс преди 8 години
Е добре де ако некой скочи с палка срещу жена ви и детето ви и ви потроши колата вие нема ли да му пръснете мозъка?
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
милиционерска им работа
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
коментарът на Р.Бъчварова-Адриано Челентано каза Добър вечер....
47
0
 
21
 
! Отговори
ne4o преди 8 години
колкото намериха убиеца на георги,,толкова и ще намерят и този убиец...само приказки
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и аз бачкам ама няма ефект
45
0
 
27
 
! Отговори
1 преди 8 години
Познати на убития казват, че е имал разрешително за оръжие и често го е носил. МВР казва за убиеца, че е бил невъоръжен с жена си и малкото им дете. Това малко ми мяза на оная история в Лясковец, дето сам човек с ловна пушка изпотрепа маса командоси, докато го атакуваха в дома му.ППАко наистина извършител е Ембака, то трябва да си дадем сметка, че такъв човек най-вероятно държи за шлиферите не само ония куки от Сандански, но и следствие, прокуратура, гранична полиция, а може и някой по-нагоре
44
1
 
27
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Послушничките на Бойко колкото повече работят, толкова по-зле става.
43
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ембака се прикрива с помощта на приятелите си от РПУ Сандански! Нищо чудно вече да е преминал в Гръцко. БКП-БСП създаде мафията и сега доволно потриват крадливите си ръчички и искат оставка на Бъчвата!
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спомнете си миналата година мутрата, която сега е Министър председател как искаше да пускат магистралите преди да са издадени необходимите разрешителни
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка!!!
40
1
 
24
 
! Отговори
Х преди 8 години
Според тъпия закон ,ако го хванат ,макар, че поне 20 души са го видели ,ще си признае и ще му намалят присъдата.Пък може и условно зависи как ще ще плати по веригата наречена "съдебна система".