Полицията иззе оръжия и боеприпаси в Берковица и Бобошево

Претърсени са домовете на четирима души
3
Полицията иззе оръжия и боеприпаси в Берковица и Бобошево
Снимка: Булфото, архив

Полицаи от Берковица иззеха опасни взривни вещества, незаконно притежавани оръжия и множество боеприпаси, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В сряда, между 07.50 часа и 10.55 часа, след сигнал е проведена съвместна специализирана полицейска операция от служители на Районно управление на МВР-Берковица и криминалисти от ОД на МВР-Монтана. Извършено е претърсване на 4 адреса в Берковица, обитавани от 3-ма жители на града на възраст от 67 до 68 години.

В апартамент и в частен дом в град Берковица, собственост на единия мъж, са намерени и иззети 23 цилиндрични метални тела с надписи „Амонит”-6, Ф32мм, 2 пакета с кафяво на цвят прахообразно вещество с надписи на пликовете „Амонит” 6, Ф.32 мм., пакет, съдържащ раздробено цилиндрично тяло с надпис „Амонит” 6, Ф32 мм., 7 розови навивки шнур, червена на цвят навивка шнур, плик, съдържащ черни на цвят навивки шнур, 2 метални кутии с надписи „бездимен барут”, съдържащи прахообразни вещества, 25 медни капсул-детонатора, 14 стоманени капсул детонатори, 15 алуминиеви капсул детонатори, въздушна пушка „Славия” 630, 88 патрони от различен калибър и 14 газ-сигнални патрони, цилиндрично метално тяло, 2 цилиндрични метални тела с ударно-спускови механизми, късоцевно огнестрелно оръжие с пистолетен приклад.

Иззетите взривни вещества са предадени на Специализирания отряд за борба с тероризма-София.

При последвалото претърсване в дома на друг мъж е намерена и иззета пневматична пушка, без марка и сериен номер, по която има извършени интервенции и е пригодена като огнестрелно оръжие. Иззети са още 89 патрона, 22 кал. от различни марки. От частен дом на съседна улица, обитаван от третия мъж, са иззети части от огнестрелни оръжия - две цилиндрични метални тръби с отвор за нарезно оръжие и отвор за огнестрелно оръжие с ударник и изхвърляч, без надлежно разрешително. По случаите продължава работа РУ-Берковица.

При подобна акция в град Бобошево е задържан 47-годишен мъж, който също е притежавал незаконно огнестрелно оръжие. При извършена проверка в дома му и в лекия му автомобил са открити самоделна ловна пушка, разглобен на части пистолет, приклад и цев за ловна пушка, 83 патрона за пистолет и 13 патрона за ловно оръжие.

По случая е започнато досъдебно производство в Районно управление - Дупница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромляне или партизани?