Столични полицаи задържаха двама мъже за изнудване

В домовете им са открити оръжия, боеприпаси, наркотични вещества
7 юли 2015 18:00, Анисия Иванова
3
Столични полицаи задържаха двама мъже за изнудване
Архив: Булфото

Столични полицаи задържаха двама мъже за изнудване. Повдигнати са им обвинения, на единия е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа, съобщиха от МВР.

Работа по случая започнала на 23 юни, когато 40-годишен мъж от София съобщил в полицията, че е жертва на изнудване. Потърпевшият разказал пред разследващите, че ден по-рано на мобилния му телефон се е обадил  непознат мъж и поискал да се срещнат.

По време на разговора непознатият, който се представил с измислено малко име, заявил, че софиянецът му дължи голяма сума пари, част от които - на работник в автосервиз.

40-годишният отишъл в автоработилницата, чиито услуги ползвал, за да изясни дали и на кого евентуално дължи пари. Там обаче бил нападнат и ограбен от мъжа, с когото разговарял по-рано през деня.

На 1 юли в хода на полицейска операция, проведена от служители на СДВР, са задържани двамата мъже - 26-годишен от Дупница и 57-годишен от София.

При последвалите процесуално-следствени действия в домовете, обитавани от тях, били намерени и иззети множество незаконни вещи, сред които и оръжия, боеприпаси и наркотични вещества.

Мъжете били задържани за 24 часа в полицията, а по случая - образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Специализираната прокуратура на софиянеца било повдигнато обвинение по член от НК. Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция в размел на 3000 лв., а на дупничанина – обвинение по член от НК и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок то 72 часа. Работа по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
Работата по случая НЕ продължава, за съжаление...тотално беззаконие в тая гнусна държавица! Никаква справедливост няма...а става по-зле!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZZarsstvo Balgaria i Tarnovsskata Konsstituzzia...
1
0
 
3
 
! Отговори
drqnovica преди 8 години
Ножа опря до кокала, и се разбачкахте изведнъж, дай ба и мишоците.