МВР реши: Биячите в униформи – аут и на прокурор!

Срещу полицаите, ритали младежи, е образувано производство
8 юли 2015 18:40,
109
МВР реши: Биячите в униформи – аут и на прокурор!
Снимка: Нова телевизия

Полицаите, били и ритали младежи в центъра на София, са освободени временно от длъжност. Това съобщиха от МВР.

До решението се е стигнало след като главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов са разговаряли днес следобед с двамата пострадали младежи.

Скандалът избухна преди дни, след като клип, излъчен в „Господари на ефира”, показа брутални сцени на полицейско насилие, упражнено от полицаи от Първо РПУ спрямо момче и момиче при тяхното задържане.

Още по темата
Днес младежите са потвърдили, че срещу тях е била използвана прекомерна физическа сила.

Освобождаването от длъжност на биячите идва само няколко часа след като премиерът Бойко Борисов поиска уволнения заради скандала. По време на заседанието на правителството днес той призова вътрешният министър Румяна Бъчварова да уволнява побойниците в униформи без коментар.

Събраните данни са основание за образуването на дисциплинарно производство срещу четиримата полицаи от Първо Районно управление „Полиция”, участвали непосредствено в задържането, се казва още в съобщението на МВР.

От полицията допълват, че до приключването на производството те са временно отстранени от длъжност.

Данните ще бъдат докладвани на Софийската районна прокуратура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: МВРполицейско насилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
До АзИ тебе да те хване някой и да те набуха едно хубаво, та после да не знаеш от де ти е дошло. Жени искал да бие нашия, *** били другите. Да те хванат да ти напукат канчето да ти нагънат мозъка, който нямаш.
67
4
 
3
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Напълно подкрепям полицаите! Вероятно ще бъдат уволнени, защото трябва да се задоволи жаждата за зрелище и мъст на т.нар. "общество". Много хубаво си ги омачкаха тези, даже малко им беше. Ако бяха съдействали и изпълнявали всички отдадени им разпореждания - нищо нямаше да им се случи на тези пияндета. *** се управляват с бой. Говедата са една идея по-умни от днешните младежи.
66
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
какво стана с полицайката която обискира студентката през нощта и послежертвата и баща и излязоха лъжци
65
2
 
5
 
! Отговори
Папата преди 8 години
Признавам, че говоря на изуст... Дори не съм гледал клипа... Но подозирам, че едни порстаци са срещнали други...
64
5
 
7
 
! Отговори
ТОЛЕРАСТИ преди 8 години
УТРЕ вие дребни ТОЛЕРАСТИ ще ривете като ВИ *** насред улицата , а полицията чете правила за културно държане. От СИЛОВА структура не можеш да очакваш гъделичкане с гъше перо , все едно армия да воюва с разказване на вицове.В закона : всеки е длъжен да се ПОДЧИНЯВА на полицията , таткото на тая дрогирана *** явно го НЯМА .А гадната ТИКВА си прави ПР както когато използва гранатомета.
63
3
 
24
 
! Отговори
е- н преди 8 години
Нека всеки, който се добере до имената и снимките на тия мутроцайчета да ги поства, изтипосва и споделя навсякъде по мрежите! Угре ще ги видите охранители в някой МОЛ... Да знаем от кого да се пазим!
62
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези полицаи трябва да ги уволният за некадарност. От видеото е ясно че не могат да овладеят ситуацията и с деиствията си водят до ескалиране на положението. Щом младежите създават проблеми и не се легитимират да им сложат белезниците от самото начало, проверка дали не носят нещо и в колата. Излишните приказки, обиди, бутания и шамари само показват че полицаите ниямат контрол на ситуациата и нервите си. Махленското им поведение ще им излезе скъпо ниакои ден ако попаднат на човек които не се кон
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стан - Затова всеки път като те спрат , трябва да снимаш всичко на видео Заради своята сигурност Няма закон който да забранява снимането на обществено място Още повече когато имаш конфликт с държавен служител Гледайте какво правят '' Дорожний контрол '' в Украйна и се учете как да се борите с полицаите - престъпници
60
3
 
10
 
! Отговори
Stan преди 8 години
Медицинската сестра която ми взе кръвните проби и лично видя как полицаят ги взе и ги изхвърли каза пред съдията че неволно били паднали и се изсипали . Накрая като видяха че няма да се откажа ме оправдаха за това че талона за кръвна проба който е в полицията е многократно преправян докато е бил при тях, разбира се това се доказа след като си платих и за експертиза .
59
3
 
19
 
! Отговори
Stan преди 8 години
Аз има подобен случай.Едни катаджии не ми дадоха да си направя кръвна проба за алкохол (0,54 на дрегер). Блъскаха ме и ме ритаха за да се махна от медицинския център. Писах жалба и нищо. Писах до инспектората и пак нищо. Всички покриха случая от отговорника на униформения състав през началника на РУП-а и проверяващия от КАТ инспектор и по нагоре. Стигнахме до съд и там едни лъжи.
58
6
 
13
 
! Отговори
1 преди 8 години
Любителските клипове, дали са доказателство за престъпление или държавата ще бъде осъдена заради малоумието на някои хора, които пак няма да носят отговорност за действията си?
57
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aбе какво всички ревнахте да защитавате тези мутроподобни в униформи. Има си закони. Има си начин за арестуване. Ритник се налага в редки случаи. И на мен се опитаха да ми прилагат подобни номера и даже ме арестуваха защото писах в акта, че са пияни. Блъскаха ме, псуваха ме, заплашваха ме, провокираха ме всячески защото вместо рушвет писах възражение в акт. Вежливо, с уважение, мирно, тихо, крото, съдействаш. После 112 и след това в РПУ и прокуратурата жалба. Да бият. Закона е на твоя страна.
56
1
 
5
 
! Отговори
coco преди 8 години
dgd za kukite
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До М.М.Най-вероятно и ти си тъм комплексар като тях
54
34
 
16
 
! Отговори
боц преди 8 години
И най-жалкото е, че ПОЛИЦАИТЕ, които служат на държавата, нямат гръб, нямат защита от ДЪРЖАВАТА!!!А Този популист Борисов и неговата министърка са най-яркия пример на абсолютно безхаберие и незачитане на държавността!!!
53
2
 
14
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
МВР езатворена система с не две а три поколения полицейщени в която щуро баджинащината е с чудовщна размериЗадържанетона определени хора на ръководни длъжности е необяснимо;1 Че саносителина конфликт на интереси.2Замесени с хора поддържащи нерегламентирани връзки.
52
26
 
12
 
! Отговори
boc преди 8 години
Извинявайте, но БЪЛГАРСКИЯ полицай е поставен в ъгъла.От една страна трябва да ни защитава от такива пияни и дрогирани пи**и и от сериозни престъпници, а от друга страна НЯМА ПРАВО да използва сила и принуда!Е, как да стане?Как е в САЩ - любимата демокрация на много от тук списващите?Полицая ти казва "Фрийз!" и ако не се подчиниш има право да те гръмне!А у нас всякави пияни, дрогирани, недосегаеми, ци**ни и всякаква друга ***, не само не се подчиняват, ами и се противопоставят на полицаите
51
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
72- Заради такива хора с примитивно мислене като теб хората в БГ нямат нормален живот
50
40
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно съм съгласен с рр (пост 69)Не трябва да се уволняват 4-5 полицая за това, че са ударили шамар на пияна ***, нарушавала обществения ред и отказваща да се легитимира пред органите на реда. Полицаите са там по сигнал от граждани и изпълняват служебните си задължения. Какво като е момиче? Ако се беше държала нормално нямаше да се стигне до бой, ама тази криворазбрана демокрация... Всеки приказва и прави каквото си иска, а като го ошамари някой- реве, че е насилен неправомерно.
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрахте че не може механично да се сравнява България /Европа / с Америка и полицията там Американците имат съвсем различен мироглед и манталитет от нашия