Рог на изобилието от банкови касети на BG джебчии

Иззеха хиляди левове, злато, диаманти и скъпи часовници
Обновена: 8 юли 2015 16:11 | 8 юли 2015 16:00, Анисия Иванова
57

Част от бижутата, иззети от банковите офиси. Снимка: СГП

Стотици хиляди левове, златни бижута, диаманти и скъпи часовници са иззети от банкови касети в "Банка ДСК" АД и в ОББ, съобщиха от родната прокуратура.

Трезорите са разкрити и отворени след сигнал на британските разследващи до Софийската градска прокуратура (СГП) за провеждащо се разследване срещу българи, извършващи джебчийски кражби, просия и трафик на хора, както и за извършени банкови преводи към България.

В хода на разследването е установено, че заподозрените лица притежават у нас въпросните касети, в които са открити и иззети пари в чуждестранна валута (евро и британски лири) на стойност около 200 000 лв., както и значително количество - общо 721 броя златни накити, златни монети, диаманти, брилянти и други скъпоценни камъни, скъпи часовници на обща стойност не по-малка от 1 000 000 лв.

По искане на прокуратурата са запорирани банковите сметки на разследваните лица. Назначени са и данъчни ревизии. В Софийската градска прокуратура пък е образувано досъдебно производство за пране на пари – престъпление по чл. 253 от НК. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей, колко е ефективна родната полиция ...... след като й кажат какво и как да го направи.