Наказания за ченгетата, помагали на джебчийки

Бъчварова: Има големи пропуски в работата във Варна
Обновена: 10 юли 2015 14:57 | 10 юли 2015 14:56, Камелия Цветанова
34
Наказания за ченгетата, помагали на джебчийки
Снимка: архив, Булфото

Полицаи от Варна ще бъдат наказани дисциплинарно заради съществени пропуски в работата си, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Тя дори се закани, че ако назначената проверка в ІІІ-то Районно управление, на чиято територия е и Гранд Мол - Варна в морската столица, установи данни за по-груби нарушения, материалите ще бъдат представени на прокуратура и за понасяне на наказателна отговорност.

Проверката на полицията във Варна започна, след като Нова телевизия излъчи репортаж, в който джебчийки си признаха, че "бачкат" с помощта на охраната на Гранд Мол - Варна, а пък срещу определена сума полицаите си затварят очите и дори могат да изтрият записи от охранителните камери, за да няма доказателства.

Още по темата

Проверката е на финала си, съобщи силовият министър по време на парламентарния контрол.

"Установени са съществени пропуски при дейността на ръководството на ІІІ-то районно и на служители, които обслужват територията на мола", добави тя и се закани, че след като нарушенията са сериозни, ще вземе всички законови оперативни дисциплинарни мерки срещу тях.

В същото време вътрешният министър отчете спад на престъпленията във Варна след смяна на шефовете на полицията в града.

"Налице е намаляване на извършените престъпления и увеличаване с 15 на сто на разкриваемостта. Нивото на регистрираните джебчийски кражби намалява, общият им брой сега е два пъти по-малък в сравнение с миналата година", съобщи Бъчварова.
 
Тя информира също, че към момента няма забавяне на плащанията за извънреден труд на полицаите в цялата страна.

В някои структури обаче служителите на реда са изчерпали законовия лимит от 280 часа извънреден труд и това е наложило да се командироват 370 полицаи в столичния квартал "Орландовци" за потушаване на напрежението между българи и роми миналия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
17
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Омръзна ми от некадърните полицаи, които искат само високи заплати, високи пенсии и ранно пенсиониране.Стига сте замазвали очите на хората. Щяло да има наказани, щяло да се вземат мерки. Пълни глупости! Ако не бяха показали джебчийките по ТВ, още щяха да си бачкат заедно с полицията и охраната на МОЛ-а. И кои са новите полицейски шефове във Варна- дисциплинарно наказани преди месеци хора- компроментирани връзкари в МВР.Или уволнявайте всички и назначавайте нови хора или го закривайте!
6
0
 
12
 
! Отговори
MuddyWaters преди 8 години
...исках да коригира грешките си..И така 3-4 пъти.Накрая едва ли не ме обвини,че му хабя листите.Аз му казах,че той самият си ги хаби и държа думите ми да бъдат точно предадени.Та така,разбрах ги колко чинят нашите пазители.Но му казах на пича "Аз искам тази кражба да влезе във статистиките за деня,а не да излезе оня *** Цв.Цв. и да каже по всички телевизии,че е преборил битовата престъпност"...И до ден днешен хавата е същата,управия няма да има с тези нещастници.
5
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1,ти ,какво видя и чу на камерата? Ченгетата в случая не лъжат,просто атаката по новото варненско ръководство продължава. За това бяха и репортажите за Игнатиево и клипа от преди половин година,на който между другото нищо нередно не става.....
4
0
 
21
 
! Отговори
MuddyWaters преди 8 години
Преди години ми разбиха мазата ( Варна ).Отидох да подам сигнал в полицията,знаех,че няма да ги хванат,но просто исках да регистрират престъплението.Инспекторът три часа ме разубеждава да не пускам жалба.Което ме настърви още повече.Почна се едно писане на жалбата - инспектора я пишеше на компютър.Тръгвам да я прочетапреди да я подпиша - ми тя пълна със правописни грешки и описана по начин,удобен на полицаите,далеч от това,което аз съм му обяснил минути преди това.Отказах да я подпиша...
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В същото време вътрешният министър отчете спад на престъпленията във Варна след смяна на шефовете на полицията в града." хаиде сега да си припишем заслугите на нова телевизия на новия началник от софия. престапноста си е същата джепчийки та продължават да си баккат не обеспокоявани
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
К'во става - корупция , това става.Намалели с химикалката.Не се отчитат престъпленията и хоп - намаляват. Голяма работа свършиха.В същото време отчитат дейности с арести от сорта на показаните клипове.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turchin!Nee za vqrvane no e fakt!