Двама са задържани за нападение над телевизионен екип

Мъжете ще останат за 7 дни в ареста в Горна Оряховица
11 юли 2015 21:13, Анисия Иванова
8
Двама са задържани за нападение над телевизионен екип
Снимка, архив Булфото

Двама мъже ще останат в ареста за седем денонощия заради нападение над телевизионен екип в Горна Оряховица, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал в петък вечерта в кв. "Калтинец". Телевизионният екип снимал репортаж по повод проведената ден по-рано мащабна полицейска операция.

Докато операторът насочвал камерата към една от къщите в квартала, в разпра с журналистите влязъл собственикът на имотd, който започнал да ги блъска и обижда. Включил сe и 64-годишният му баща.

Служителите на реда са иззели автентичните записи от телевизионния екип, идентифицирали нападателите и ги отвели в полицейското управление.

Двамата дали показания, съставени са им актове по Указа за борба с дребното хулиганство.

След доклад на материалите в прокуратурата, днес Районен съд - Горна Оряховица е постановил на двамата наказание седем денонощия арест. Решението на съда може да бъде обжалвано в Окръжен съд - Велико Търново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
По случая вероятно органите на реда са постъпили според закона ! Нямам понятие до къде се простират правата на журналистите и телевизионните екипи. Многократно самите телевизии са излъчвали репортажи, където гражданите казват"Не ме /ни/ снимайте!", но нахалството на телевизионерите е безкрайно арогантно и да им счупиш главите е малко! Имат ли право да ме снимат, когато аз не желая и изрично им го заявявам ??????
2
0
 
12
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
Днес ромове реваха в София за ненасилие. В Г. Оряховица обаче - друга песен! И тук се питам - аз сега на моите грешни очи ли да вярвам или на тяхната честна дума!?
1
10
 
2
 
! Отговори
Моника преди 8 години
По-често бой над манипулираните тв-екипи!