Спипаха петима след сделка с незаконно оръжие

Спецоперацията е проведена в Стара Загора и Казанлък
12 юли 2015 22:10,
11
Спипаха петима след сделка с незаконно оръжие
Снимка: архив, Булфото

Петима души са задържани след сделка с незаконно оръжие, съобщиха от МВР.

Спецакцията е била за пресичане на престъпна дейност, свързана с придобиване и незаконно притежание на оръжие, и е проведена в Стара Загора и Казанлък.

В хода на операцията, непосредствено след извършена сделка за продажба на незаконно оръжие, са задържани К.К. /47 г./ от село Горно Черковище, Р. Т. /55 г./ от Казанлък, старозагорците С.С. /25 г./ и И.С. /51 г./, както и 51-годишен чужд гражданин със статут на продължително пребиваващ в страната.

При последвалото претърсване в лек автомобил "Опел" Вектра са намерени и иззети пистолет "Макаров" без идентификационен номер, пълнител за него и шумозаглушител.

Същата марка оръжие, отново без идентификационен номер, както и пълнител и заглушител, са открити при претърсване в "Тойота".

Процесуални действия са проведени и две вили в землището на село Горно Черковище. От едната постройка, обитавана от Р.Т., е конфискуван пистолет "Blow mini mod 2000".

В другата - пригодена за работилница - са намерени 13 различни по калибър и дължина цеви, пет боеприпаса с различен калибър, огнепроводен шнур. Иззети са и настолна бормашина, ъглошлайф, мини фреза, шмиргел, множество металообработващи инструменти и детайли.

Петимата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
един преди 8 години
В *** трябва да стане по либерално ползването на оръжия от хората за самозащита.... БАРЕМ СПРАТ ДА НИ КОЛЯТ И ИЗНАСИЛВАТ ДЕЦАТА ПО ПАРКОВЕТЕ.
6
1
 
7
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Чакай бе, blow mini compact е газов патлак, тез пак са барали петела за яйцата. Каква спец акция, спец акция може да има доло на малко търново да спрът един тир с оръжие и муниции за тахтабите. Кво ми хвърляте пясък с гръмки заглавия, пещерняци.
5
1
 
4
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Докато се погазват най безцеремонно от държавните органи от всички нива чл.4 ал.2: чл.17 ал.4 и чл.33 ал.1 от Конституцията /ОСНОВНИЯ ЗАКОН НА РБ,НА КОЙТО НИКОЙ ДРУГ ЗАКОН ИЛИ РЕШЕНИЕ ОТ ДЪРЖАВЕН ОРГАН НЕ ТРЯБВА ДА ПРОТИВОРЕЧИ/, В И Н А Г И и с П Р А В О у гражданите ще има стремеж за самозащита !! Изключвам престъпните елементи и техните действия! Щом бандити ограбват домове на хора, за които се знае, че са въоръжени по право и закон, какво остава за БЕЗЗАЩИТНИТЕ и ОБЕЗОРЪЖЕНИ хорица????
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък днес си купих 500 патрона 9мм от Cabelas - свободно се продават (в САЩ), за моя Глок 19.
3
2
 
4
 
! Отговори
Неук преди 8 години
Еролчо се е разприказвал.
2
8
 
30
 
! Отговори
българин преди 8 години
ИСКАМЕ СВОБОДНА ТЪРГОВИЯ С ОРЪЖИЕ!В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПОЛИЦИЯ , ЗА ДА НИ ЗАЩИТИ ОТ УБИЙЦИ И НАСИЛНИЦИ!ИСКАМЕ ДА СЕ ЗАЩИТАВАМЕ САМИ!!!/това не е незаконно.../НЕЗАКОННО Е БЕЗХАБЕРИЕТО НА ПОЛИЦИЯТА И ВЛАСТТА!!!!
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
svibodno triabva da se prodava samo sreshtu lichna karta ,tva li e demokraciata pri komunizama imashe kolkoto izkash....