Две баби се простиха с доста пари уж за техника

Едната дала 1 500 лв. за телевизор, другата - 3 000 за климатик
7
Две баби се простиха с доста пари уж за техника
Снимка: Булфото, архив

Две жени от Габрово - на 66 и на 87 години, са били измамени по телефона.

Едната жена предала на непознат мъж 1500 лева, а другата - 3 хиляди лева, съобщиха от МВР.

И двете измами са били извършени по сценария уж за капариране на изгодна техника за бита - телевизор и климатик. За да бъдат по-убедителни измамниците посочили измислени от тях телефони за връзка с търговскя обект и имена на лица за контакт.

От полицията отново предупредиха гражданите да не се поддават на манипулации по телефона и да не предават пари на непознати.

От там обясниха, че сигурен белег за подготвяна измама е обадилият се да се съгласи да уговаря сумата, в зависимост от спестяванията на жертвата, както и да представя случая като "спешен", за да не могат възрастните хора да се свържат с близките си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дежурната новина на сайта
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А БЕ БАБЕТАТА!! ВИЕ ДОКОГА ЩЕ СЕ ХВАЩАТЕ НА ТАЗИ ВЪДИЦА БЕ? ТЕЛЕВИЗОРИ В МАГАЗИНА ИМА ЗА ПО 350 ЛВ. С ПЛОСЪК ЕКРАН ЛСД А ВИЕ СЕ НАБУТВАТЕ С ПО 1 500 ЛВ. КЛИМАТИЦИ ИМА ЗА ПО 1500 ЛВ. ВИ ЕСЕ НАБУТВАТЕ С 3 000 ТОЗИ КЛИМАТИК ДА НЕ Е ЗЛАТЕН БЕ БАБИТЕ? ЕЙ НЯМА ЛИ ДА СВЪРШИ ТАЯ ПРОСТОТИЯ ПРИ ТЕЗИ ОВЦЕ? КАК ДА СВЪРШИ КАТО СИ ИЗБИРАТ И СИ КАЧВАТ НА ВЛАСТ ТИКВИ ГЕЙЧЕТА КРИВОУСТИ И ТЕМ ПОДОБНИ ЖИВОТНИ ОТ ОБОРА?!!
2
0
 
3
 
! Отговори
bobi преди 8 години
само не мога да разбера как всички измамени пенсионери разполагат с толкова пари в брой при тия ниски пенсии? Най-добре ще е синовете и дъщерите им да им приберат всички спестявания и да им дават малки суми, когато им потрябват. Иначе няма спасение...
1
0
 
1
 
! Отговори
Забрана преди 8 години
Трябва да забранят на бабите да вдигат на непознати. Но пък на тях не им изписва кой ги търси. Ми внуците да им купят за 30-40 лв. един модерен телефон и всичко ще е ОК. А най-добре е само мобилни телефони с отделни мелодийки, за да не ги лъжат.