Приятелка на изчезналото момче: Потъна изведнъж!

Издирването на детето в Дунав бе подновено сутринта
Обновена: 22 юли 2015 11:10 | 22 юли 2015 11:07,
17
Приятелка на изчезналото момче: Потъна изведнъж!
Снимка: Булфото, ахрив

Все още издирват изчезналото във водите на река Дунав момче.

"Висяхме цяла нощ на брега, от 5 часа сутринта сме тръгнали да го търсим по цялото крайбрежие до Дунав мост", обясниха близки на разтревожените родители.

Около 20 часа във вторник на тел. 112 хора от близкото барче на брега се обадили на тел.112, след като две разплакани момичета им обяснили, че приятелчето им изчезнало в реката.

Още по темата

На мястото веднага пристигнали родителите му, катер на Гранична полиция и линейка на Центъра за Спешна помощ. Майката припаднала от страшната вест, докато чака на брега дали детето й ще се покаже над водата.

Издирването му продължило два часа, докато се стъмни и е подновено в 8 часа сутринта в сряда. Очаква се да пристигнат водолази от Варна. За инцидента са алармирани граничните власти в Гюргево и рибари по реката.

"Предния ден момчето празнувало рожден ден с компания и привечер на три деца им хрумнало да отидат до Дунава", разказаха пред "Труд" негови роднини.

Когато дошли на Конския плаж под крайбрежната алея, решили да се окъпят в реката. На брега нямало хора, които да предупредят децата да не влизат в реката. Момчето нагазило във водата заедно с едно от момичетата, което след минути се върнало на брега. Когато се обърнало да види къде е приятелят им, го видяла как маха с две ръце и потъва изведнъж.

"Не знаеше да плува, а тука ни обясниха, че реката е много опасна и стига до 7 метра дълбочина", признаха близки на семейството. Те се надяват на чудо.

"Къпането в Дунава е изрично забранено, има и указателна табела", обясниха от общината в Русе. Конският плаж е неохраняем и няма спасител, а общински охранители само обикалят периодично да видят дали се спазва кметската заповед. Русенци не спазват забраната и редовно се разхлаждат от горещините в реката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
27
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
И друг път ми е правило впечатление как не знаете какво се казва в такива ситуации. Говоря за изразите "лека му пръст" и "мир на прахта му". Логично е първото да се казва когато, човек е погребан с ковчег, а второто когато е кремиран и прахта му е в урна. Като не знаете как е погребан, или когато човек все още не е погребан просто кажете "почивай в мир" или "Бог да го прости". Надявам се това да ви спести неловки ситуации в бъдеще.
10
1
 
17
 
! Отговори
Gabriel преди 8 години
Не знам защо,но статията е измислена и не отговаря на действителността !
9
2
 
23
 
! Отговори
Русчуклиев преди 8 години
Питам се как може дете над 10 години да не може да плува!Умението за плуване трябва да се осигурява от образователната система чрез часовете по физкултура!Чувал съм и за моряк, който не можел да плува и разбира се се удавил при произшествие..Иначе ние като деца русенски в 50/60-те години на миналия век през горещо лято по цял ден киснехме в Дунава, скачахме от импровизирани платформи и ...!Е, сега са нужни осигурителни мерки, но преди всичко плуването да е задължително в учебните програми
8
2
 
40
 
! Отговори
7 преди 8 години
В Дунава даже и добър плувец да влезе, шансът да излезе жив е около 50%, да не говорим колко е *** реката.....
7
2
 
40
 
! Отговори
бубс преди 8 години
Българина все е тарикат - за него правилата и законите са за глупаците и задръстеняците.После обаче като стане произшестието, оревава света как държава нищо не му помага.Ало, аланкоулу, нали точно затуй са тия забрани за къпане?Да би мирно седяло - не би чудо видяло.Мир на праха му, но дано да послужи за пример на другите
6
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да плува, но влиза в най-пълноводната и дълбока река в България.Не искам да прозвучи коравосърдечно и с цялото ми уважение към мъката на близките, но това си е естествен подбор.
5
1
 
32
 
! Отговори
Ред преди 8 години
Пълна безотговорност да оставиш детето си да отиде с друго дете на Дунава, че и не може да плува(и да можеше е много опасно). И аз не смея да влизам, въпреки че плувам добре. Дано се намери детето, но според мен вероятността е нищожна.
4
2
 
22
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
"1/3 от умрелите стават жертва на хамбургери, обаче пак се намират *** да ги ядат."Проблемът си е техен
3
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че няма да потъва цял ден.
2
4
 
27
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
АМИ КАТО В УЧИЛИЩЕ НЯМА ПЛУВАНЕ ОТ КАДЕ ДА СЕ НАУЧИ ХАЙВАНЧЕТО..ОТ СМАРТ ТЕЛЕФОНА ЛИ..
1
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не можете да плувате, не се правете на мъже. Аз плувам от 8 годишен и въпреки това пак имам едно наум като влизам много навътре в морето. А за водоеми и дума да не става, защото не знаеш какво има отдолу.