74-годишен брои 11 хил. лева на ало-измамници

Схемата е позната: Дъщеря пострадала в ПТП
30 юли 2015 14:16,
9
74-годишен брои 11 хил. лева на ало-измамници
Снимка: Gettyimages

Възрастен мъж е дал 11 хиляди лева на телефонни измамници, съобщиха днес от пресслужбата на полицията във Варна за БТА.

На 29 юли 74-годишният мъж, който живее в квартал "Аспарухово", получил телефонно обаждане, че дъщеря му е пострадала при катастрофа и се нуждае от лечение.

Той предал 6 хиляди лева на непознат, а три часа по-късно - още 5 хиляди, които междувременно изтеглил от банка.

Пак на 29 юли телефонни измамници са заблудили 90-годишен варненец, че внукът му е болен от смъртоносен вирус и му трябва скъпоструваща ваксина. Мъжът предал на непознат 5 хиляди лева.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Пена българката преди 8 години
До Сп???нсСтаваме двама:) И аз ще се върна - аз ще рева по телефона, ти ще събираш парите. А После ехххх живот, здравей, здравей!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
от известно време си мисля ,че трябва да си стягам багажа и да се прибирам в БГ ,само си губя времето по тая чужбина , хората с едно обаждане вадят 15 бона аз не мога да ги спестя с цяла година работа .като платя наем ,застраховки , данъци ,някой разход по колата , .... а в бг една тарифа с неограничени обаждания и подхващаш телефонния указател с малките населени места и готово
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки ден, всеки Божи ден някой пенсионер се сбогува с парите си! Много жалко! Те са от старото поколение при което нямаше лъжи и измами. Сега като почнеш от онова недоразумение премиера който лъже безогледно до последния индиец, всичко лъже! Къде живеят тези хора? Телевизиите поставят проблема от години но явно живеят в някакъв измислен свят.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки ден някой пенсионер олеква с по няколко хилядарки. Е, как да повярваме, че пенсиите били ниски? И как да се убедят депутатите, че са ниски и да ги вдигнат? Ако изобщо тези "новини" са верни, защото може и да са измислици, да хвърлят кал по пенсионерите.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кви са тия пенционери с 11 хилки пари?